Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τρέχουν για το Ηράκλειο

Published

on

Μπήκε ο Αύγουστος, αλλά στον ΣΕΓΑΣ εξακολουθούν να… τρέχουν. Όχι μόνο επειδή η αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας βρίσκεται μπροστά την πρόκληση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Ζυρίχη από τις 12 έως και τις 17 Αυγούστου, αλλά διότι υπάρχει και η εκκρεμότητα του… Ηρακλείου.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ο Κώστας Παναγόπουλος και οι συνεργάτες του προετοιμάζουν τον φάκελο που θα καταθέσουν στις 20 Αυγούστου με στόχο να κερδίσει η πόλη της Κρήτης τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων στίβου το 2015. «Έχουμε χρόνια να αναλάβουμε ως Ελλάδα μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και νομίζω ότι μπορούμε να καταθέσουμε έναν πλήρη φάκελο», είπε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Είναι σαφές ότι ο Κώστας Παναγόπουλος και το επιτελείο του ποντάρουν πολλά στο know how από την ετήσια διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου. Πάνω στο ίδιο πλάνο δουλεύουν για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την ανάληψη της διοργάνωσης και τη διεξαγωγή της δίχως να επιβαρύνουν, έστω και με ένα ευρώ, το ταμείο της ομοσπονδίας.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της διεκδίκησης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, το 2015 ο ΣΕΓΑΣ θα επιδιώξει ακόμα πιο δυναμικά τη γιγάντωση του street event που την τελευταία διετία περιλαμβάνει μόνο επί κοντώ. «Θέλουμε να βάλουμε από του χρόνου και ένα οριζόντιο άλμα», αναφέρει ο Παναγόπουλος σε κάθε ευκαιρία. Είναι αλήθεια πως έχει ήδη δρομολογήσει τις κινήσεις του για να μπορέσει να εντάξει στο πρόγραμμα και το μήκος, να το παντρέψει με το επί κοντώ. Τόσο στο Ζάππειο το 2013, όσο και στον Φλοίσβο το 2014, άλλωστε, το event πήγε πολύ καλά και με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπισε την πρώτη χρονιά η κρατική τηλεόραση, στον ΣΕΓΑΣ εκτιμούν ότι το 2015 θα εξελιχθούν τα πράγματα σύμφωνα με τις προσδοκίες τους.

Φυσικά στο μυαλό όλων είναι κάποια στιγμή να μπουν και οι γυναίκες στον… ανταγωνισμό! Αλλά χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει στον ΣΕΓΑΣ αν θα προχωρήσουν στη διεύρυνση των συμμετοχών από το 2015 ή θα το αφήσουν για την επόμενη χρονιά, ώστε να δέσουν πρώτα το πάντρεμα του επί κοντώ με το οριζόντιο άλμα…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/