Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τρεις γενιές εμποδιστές

Published

on

Τη δικιά τους σχολή εμποδιστών έχουν δημιουργήσει οι Γάλλοι, οι οποίοι στο ντάιαμοντ λιγκ του Παρισιου, πρόσθεσαν και 2η κούρσα στα 110μ. εμπόδια. Το γεγονός φρόντισαν να το προμοτάρουν με τη βοήθεια τριών γενεών εμποδιστών.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]

Έχοντας τρεις εμποδιστές παγκοσμίου επιπέδου (Λαγκάρντ, Μπασκού, Μπελοσιάν) οι Γάλλοι θέλουν να προωθήσουν το… τοπικό προϊόν όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορεί ο Λαβιλενί και ο Μπολτ να είναι οι σταρ του αγώνα όμως ο αφρός της Γαλλίας στα εμπόδια θα αντιμετωπίσει τους κορυφαίους του κόσμου. Άριες Μέριτ, Ντέιβιντ Όλιβερ, Ορλάντο Ορτέγκα και Σεγκέι Σουμπένκοφ.
Για να προωθήσουν ακόμα περισσότερο το γεγονός, οι Γάλλοι επιστράτευσαν και δύο θρύλους προηγούμενων δεκαετιών. Ο Γκι Ντρουτ, χρυσός Ολυμπιονίκης το 1976 στο Μόντρεαλ και ο Στεφάν Καριστάν, πρωταθλητής Ευρώπης το 1986 μαζί με τον κορυφαίο φέτος στον κόσμο, Πασκάλ Μαρτινό Λαγκάρντ φωτογραφήθηκαν στο Σταν ντε Φρανς.
Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης, είναι το γεγονός πως οι δύο θρύλοι της Γαλλίας στα εμπόδια ξεκίνησαν από το επί κοντώ αλλά κατέληξαν στα εμπόδια καθώς οι σύλλογοι τους δε διέθεταν χρήματα για κοντάρια… Αυτοί οι αθλητές λοιπόν, μαζί με τον Λαγκάρντ προμοτάρουν τα 110μ. εμπόδια για να τα κάνουν πιο εμπορικά και από το επί κοντώ όπου κυριαρχεί ο συμπατριώτης τους, Ρενό Λαβιένί.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένονται περισσότεροι από 45.000 θεατές στο μίτινγκ της 4ης Ιουλίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/