Connect with us

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2014

Το πλάνο της νίκης!

Published

on

Ο Χόρχε Λουίς Πίντο απέδειξε πόσο σέβεται την Ελλάδα με την αλλαγή σχεδίων και την απόφασή του να προσδώσει ταχύτητα στις δύο πτέρυγες!

Εκεί που θεωρεί ότι μπορεί να χτυπήσει ο Φερνάντο Σάντος με τα ζευγάρια των Βασίλη Τοροσίδη – Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Χοσέ Χολέμπας – Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Έχει, όμως, δίκιο ο προπονητής της Κόστα Ρίκα που περιμένει χτύπημα στα φτερά; Ίσως και να ‘χει. Διότι ο Σάντος έχει δώσει, μεταξύ άλλων, και οδηγίες για υπερφόρτωση στις δύο πτέρυγες. Ένα από τα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού προβλέπει τη διαρκή κίνηση του Γιώργου Σαμαρά προς τα φτερά. Κυρίως προς την πλευρά του Χριστοδουλόπουλου. Έτσι, ελπίζει ο Σάντος ότι θα τραβιέται κι ένας από τους στόπερ με συνέπεια να δημιουργείται διάδρομος στην καρδιά της άμυνας. Εκεί θέλει να χτυπήσει! Με τη διαγώνια κίνηση του Σαλπιγγίδη ή ακόμα και του Τοροσίδη που θα ανεβαίνει πιο συχνά σε σύγκριση με τα προηγούμενα ματς.
Κάθετη κίνηση στον χώρο έχει ζητήσει και από τον Μανιάτη! Θα πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες διότι οι ανασταλτικοί των Κοσταρικανών θα επικεντρωθούν σε Σάμαρη, Καραγκούνη και ο Σάντος εκτιμάει ότι μπορεί να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα του Μανιάτη. Η εντολή για σουτ επαναλήφθηκε από τον Πορτογάλο! Απόλυτα δικαιολογημένα διότι είδε τους παίκτες του να τα πηγαίνουν περίφημα κόντρα στην Ακτή έστω και αν τα δοκάρια στέρησαν τουλάχιστον ένα γκολ από Καραγκούνη, Χολέμπας και Τοροσίδη.
Ο «Τόρο» θα αποτελέσει έναν από τους εκφραστές των επιθέσεων στις στημένες φάσεις. Ο άλλος θα ‘ναι ο Μανωλάς και ο τρίτος της παρέας, ο Σάμαρης. Με τον τελευταίο να δοκιμάζει στο πρώτο δοκάρι, εναλλάξ με τον Τοροσίδη και ο Μανωλάς στο δεύτερο.
Ανασταλτικά, ο Σάντος θέλει να κόψει τη ροή της κυκλοφορίας στην τετράδα των Μπόρχα, Μπολάνιος, Ρουίς και Κάμπελ. Από ‘κει και πέρα «μπορούμε να πατήσουμε μόνο από στημένα που τα εκτελούν συνήθως στο δεύτερο δοκάρι», ανέφερε μεταξύ άλλων το scouting report για την Κόστα Ρίκα. Γίνεται αντιληπτό ότι το πλάνο της πρόκρισης υπάρχει. Μένει μόνο η εφαρμογή του. Η σωστή αποτύπωση και υλοποίηση των οδηγιών που έδωσε ήδη ο Πορτογάλος στους Έλληνες διεθνείς ώστε όλοι μαζί να αρχίσουμε το βράδυ τα συνθήματα: «Ελλάς ολέ, ολέ δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ…».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/