Connect with us

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2014

Χάος στη Νιγηρία

Published

on

Χειροπέδες και αστυνομική συνοδεία αντί αποθέωσης περίμεναν την ποδοσφαιρική αποστολή της Νιγηρίας στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Αμπούτζα, κατά την επιστροφή της από το μουντιάλ της Βραζιλίας!

του Νίκου Κούδα [email protected] follow me @nkoudas

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της νιγηριανής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (NFF), Αμίνου Μαϊγκάρι, και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνελήφθησαν από άνδρες ασφαλείας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο έδαφος του διεθνούς αεροδρομίου «Νανμντί Αζικίγουε», όπως διέρρευσε από τη γραμματεία της ομοσπονδίας στα διεθνή ΜΜΕ.
Λίγες μόλις μέρες μετά τον αποκλεισμό των «Σούπερ αετών» από τη Γαλλία στη φάση των «16», και με τον ομοσπονδιακό προπονητή Στίβεν Κέσι να βρίσκεται ένα βήμα από την παραίτησή του, το ποδοσφαιρικό τοπίο της χώρας εισέρχεται σε κατάσταση χάους, καθώς δικαστήριο της πρωτεύουσας απεφάνθη ότι «ο Μαϊγκάρι και όλα τα υπόλοιπα φερόμενα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής απαγορεύεται να ασκούν καθήκοντα που σχετίζονται με τις υποθέσεις της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, εκκρεμούσης νέας ακροαματικής διαδικασίας που έχει ορισθεί για τις 11 Ιουλίου». Η απόφαση της λήψης ασφαλιστικών μέτρων διατάσσει επιπλέον τον υπουργό αθλητισμού της Νιγηρίας να διορίσει νέο προεδρείο στην ομοσπονδία μέχρι την κύρια συζήτηση της υπόθεσης. Ακολουθώντας πιστά το διατακτικό της απόφασης, ο υπουργός Δρ. Τάμι Νταναγκόγκο διόρισε τον Λόρενς Λονγκιίρ Κάτκεν στη θέση του προσωρινού γενικού γραμματέα της NFF, μέχρι νεωτέρας.
Αιτία της θλιβερής αυτής υπόθεσης αποτέλεσε η συνεχιζόμενη κόντρα που εχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ζεύγος Βίκτορ και Εμπιακπό Μπαριμπότε και τη νιγηριανή ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ο Μπαριμπότε είναι ο τέως πρόεδρος της νιγηριανής Πρέμιερ Λιγκ (NPL). Η ουσία της διαμάχης των δύο πλευρών βρίσκεται στη δημιουργία και τη νομιμότητα της εταιρείας διαχείρισης της λίγκας και την απέλπιδα προσπάθεια του Μπαριμπότε να επανεκλεγεί στο πόστο του επικεφαλής της.
Μάλιστα ο τελευταίος είχε κάνει επίσημη αίτηση στη ΦΙΦΑ προκειμένου να παρέμβει, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ, με τον ισχυρό άντρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Ζερόμ Βάλκε, να τη χαρακτηρίζει ως «εσωτερική υπόθεση». Η… άκομψη πρωτοβουλία του Μπαριμπότε δεν έμεινε αναπάντητη από την NFF, η οποία έσπευσε να τον τιμωρήσει με αποκλεισμό 15 ετών (!) από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για «αντιποίηση αρχής», σε μία διαμάχη που όπως όλα δείχνουν θα έχει ακόμη πολύ μέλλον…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/