Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Χείμαρρος η Χάλεπ

Published

on

Μετά από μία ακόμη καταπληκτική εμφάνιση, η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ κατατρόπωσε την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα με 2-0 σετ σε μόλις 67 λεπτά αγώνα, κερδίζοντας την πρόκριση για τον τελικό του WTA Finals της Σιγκαπούρης, εκεί όπου την περιμένει ήδη η Σερένα Γουίλιαμς με άγριες διαθέσεις, λόγω της ήττας της την περασμένη Τετάρτη.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Και τώρα οι δυο τους. Η τρομερά φορμαρισμένη Χάλεπ διέλυσε την Πολωνέζα αντίπαλό της με 6-2, 6-2, συνεχίζοντας την άψογη παρουσία της στα κορτς της Σιγκαπούρης, παρότι είναι πρωτάρα στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Σε έναν μονόπλευρο ημιτελικό, η 23χρονη Ρουμάνα δεν άφησε τη Ραντβάνσκα να πάρει ανάσα από την αρχή, επιβεβαιώνοντας ότι φέτος διανύει την καλύτερη σεζόν της ζωής της, που θα τη βρει μάλιστα στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους τελευταίους 16 ονειρεμένους μήνες, η Χάλεπ έχει κερδίσει και τους οκτώ τίτλους της καριέρας της, ενώ πρόλαβε να διεκδικήσει μέχρι και το στέμμα του Ρολαν Γκαρός, χάνοντας τελικά από τη Μαρία Σαράποβα. Μάλιστα, αν η Χάλεπ καταφέρει να κατακτήσει το WTA Finals, θα γίνει η έκτη τενίστρια που το κατορθώνει στο ντεμπούτο της, μετά από τις Κρις Έβερτ-Λόιντ το 1972, Ιβόν Γκούλαγκονγκ το 1974, Σερένα Γουίλιαμς το 2001, Μαρία Σαράποβα το 2004 και Πέτρα Κβίτοβα το 2011.

Έτσι αύριο (26.10) θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν πολυαναμενόμενο τελικό-ρεβάνς, με τη Γουίλιαμς να αναζητά παθιασμένα εκδίκηση για τη ντροπιαστική της ήττα στον αγώνα ομίλου της Τετάρτης (με 6-0, 6-2) στα χέρια της «καυτής» αυτό το διάστημα Ρουμάνας, αποτέλεσμα που λίγο έλειψε να της στοιχίσει και τον αποκλεισμό από τη διοργάνωση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/