Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Χρυσός μετά από αναμονή 4 ωρών

Published

on

Ο 22χρονος Μάρκο Μάθις θα θυμάται σε όλη του τη ζωή το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στη Ντόχα αφού εκτός από το ότι ήταν το πρώτο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, έπρεπε να περιμένει τέσσερις ώρες για να μάθει την τελική κατάταξη της ατομικής χρονομέτρησης.

του Στέφανου Σουλιώτη
[email protected]

Κανείς δε μπορεί να προδιαγράψει τι θα συμβεί τις επόμενες έξι ημέρες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου που φιλοξενείται στη Ντόχα. Ωστόσο η νίκη που σημείωσε σήμερα Δευτέρα ο Μάρκο Μάθις στην ατομική χρονομέτρηση Κ23 αποτελεί σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης. Ο 22χρονος Γερμανός ήταν μόλις ο δεύτερος αναβάτης που έφυγε από τη ράμπα εκκίνησης και χρειάστηκε να περιμένει τέσσερις ώρες ώστε να δει τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή, Μαντς Βουρτζ Σμιντ, να ξεκινάει τελευταίος τη δική του προσπάθεια. Όμως άξιζε η αναμονή αφού ο Σμιντ δε μπόρεσε να σημειώσει καλύτερο χρόνο από το 34:08 με το οποίο είχε ολοκληρώσει ο Μάθις τα 28χλμ. της διαδρομής και που τελικά στάθηκαν ικανά για να του χαρίσουν το χρυσό μετάλλιο. Αξιοσημείωτο είναι πως κανείς από τους 72 αθλητές δεν ήταν ταχύτερος του Μάθις σε οποιοδήποτε από τα τρία σημεία ελέγχου. Πολλοί έσπευσαν να χρίσουν τον 22χρονο νικητή ως τον επόμενο Τόνι Μάρτιν αλλά ο νεαρός δεν ήθελε να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Ο Σμιντ βρέθηκε πολύ μακριά από το βάθρο καθώς τερμάτισε στην 21η θέση με διαφορά 2:02. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε, όπως και πέρυσι, ο Μαξ Σάσμαν (+00:18) και το χάλκινο ο Μάιλς Σκότσον (+00:37). Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η ατομική χρονομέτρηση νεανίδων. Η Κάρλιν Σβίνκελς χάρισε στην Ολλανδία το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη κατηγορία μετά από εκείνο που κατέκτησε η Μαριάνα Φος στην αντοχή πριν από δώδεκα χρόνια. Η 17χρονη αθλήτρια κάλυψε τη διαδρομή των 13,7χλμ. σε 18:21 αφήνοντας δεύτερη την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίζα Μορζέντι (+00:08) και τρίτη την Ζουλιέτ Λαμπού (+00:22) που κατέλαβε επίσης την τρίτη θέση στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ατομική χρονομέτρηση ανδρών Κ23

1. Μάρκο Μάτις (Γερμανία) 34:08

2. Μαξιμίλιαν Σάσμαν (Γερμανία) +00:18

3. Μάιλς Σκότσον (Αυστραλία) +00:37
Ατομική χρονομέτρηση νεανίδων

1. Κάρλιν Σβίνκελς (Ολλανδία) 18:21

2. Λίζα Μορζέντι (Ιταλία) +00:08

3. Ζουλιέτ Λαμπού (Γαλλία) +00:21

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/