Connect with us

ΜΠΙΝΤΓΚΟΤΣ 2016

Ψυχάρα η Ρωμαίου, 2η στον κόσμο!

Published

on

Αυτό το μετάλλιο δεν το περίμενε κανείς! Μόνο η τρομερή Κερκυραία το πίστευε βαθιά μέσα της και πέτυχε έναν τεράστιο άθλο. Δεύτερη στον κόσμο στο τριπλούν!

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]
φωτογραφίες Ρότζερ Σέντρες
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Με τρομερό ρεκόρ στο πρώτο άλμα, όπου προσγειώθηκε στο 13.55μ. και μάλιστα η μοναδική από όλες που έκανε με λίγο ευνοϊκό (+0,7) όταν οι περισσότερες έκαναν άλματα με άνεμο πάνω από +1,5, η 19χρονη αθλήτρια του Κερκυραϊκού πήρε το αργυρό μετάλλιο στο τριπλούν, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων του Μπίντγκοτς. Τεράστια επιτυχία.
Με το 13.55μ. που σημείωσε στην πρώτη της προσπάθεια η Ρωμαίου, ανέβηκε στην ελληνική λίστα όλων των εποχών στην Ελλάδα, όσον αφορά στις γυναίκες, στο Νο14.
Όσον αφορά στην κατηγορία των νεανίδων, η Ρωμαίου αυτή τη στιγμή είναι το Νο5 στον κόσμο πίσω από Βελάσκο (Κούβα) 14.08μ., Τσεν (Κίνα) 13.77μ., Μάθιους (ΗΠΑ) 13.73μ. και Οβτσινίκοβα (Καζακστάν) 13.60μ.
Επίσης είναι το Νο1 στην Ευρώπη και απέχει πλέον μόλις 31 εκατοστά από το πανελλήνιο ρεκόρ της Παπαχρήστου (13.86), που το 2008 ήταν τρίτη στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα με άλμα στα 13.74 επίσης με την πρώτη προσπάθεια.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/