Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Ψυχολογικό το πρόβλημα στο Ρίο»

Published

on

Η Μίσι Φράνκλιν είναι η πιο προβεβλημένη αθλήτρια των ΗΠΑ. Έχει τους περισσότερους χορηγούς και τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, σε ηλικία 17 ετών, δημιούργησαν προσδοκίες επιπέδου Φελπς. Έπεσαν έξω όλοι…

Κανείς δεν περίμενε από τη Φράνκλιν να επαναλάβει τα κατορθώμα του Λονδίνου και στο Ρίο. Φαινόταν άλλωστε στα τράιαλς ότι με το ζόρι έπαιρνε τις προκρίσεις. Τί συνέβει όμως και η τρομερή 17χρονη στα 21 της χρόνια υποχρεώθηκε να είναι κολυμβήτρια των προκριματικών της σκυτάλης 4Χ200μ. (έτσι πήρε το μοναδικό της μετάλλιο στο Ρίο, το οποίο ήταν χρυσό). Η ίδια φρόντισε να λύσει το μυστήριο. Το πρόβλημα της δεν την σωματικό καθώς είχε ξεπεράσει το πρόβλημα στην πλάτη. Το πρόβλημα ήταν ψυχολογικό.
Το 2012 στο Λονδίνο αλλά και το 2013 στο παγκόσμιο της Βαρκελόνης, η Φράνκλιν αγωνίστηκε ως φοιτήτρια. Το 2014, μετά και τον τραυματισμό της, αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας κολυμβήτρια και αυτό διέλυσε την καριέρα της.
Εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο της μετά από δύο σεζόν και επέστρεψε στο πατρικό της και την ιδιαίτερη πατρίδα της, όπου ξεκίνησε να προπονείται με τον παιδικό της προπονητή, Τοντ Σμιτζ. «Το σημαντικότερο μου πρόβλημα ήταν ότι δεν είχα ισορροπία στη ζωή μου. Μπορεί οι γονείς μου να προσπάθησαν να με κάνουν να νιώσω κάτι περισσότερο από μια κολυμβήτρια, όμως είχε αφήσει πίσω μου το σχολείο, τους φίλους μου, την καθημερινότητα μου. Το να προπονούμε με τους συναθλητές μου που είχαμε τους ίδιους στόχους, ηταν πολύ σημαντικό και το έχασα. Μαζί και όλες τις υπέροχες σχέσεις που είχα κάνει στην Καλιφόρνια. Έτσι βρέθηκα να ζω στο υπόγειο του πατρικού μου, μόνη μου και ήμουν απλά η Μίσι η κολυμβήτρια. Αυτό δε με βοήθησε καθόλου. Μου χάλασε την ψυχολογία και αυτό είχε αντίκτυπο στο κολύμπι» τόνισε η Φράνκλιν απαντώντας στις αιτίες που την οδήγησαν στην αποτυχία.
Η Φράνκλιν είναι μόλις 21 ετών με τρομερά προσόντα για κολυμβήτρια (ύψος 1.88μ. και τεράστια άκρα) και έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Έτσι πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Καλιφόρνια και να συνεχίσει να προπονείται με τους παλιούς της συναθλητές, υπό την επίβλεψη του προπονητή του Καλ, Ντέιβ Ντάρντεν. Ο στόχος της Βουδαπέστης, είναι για τη Φράνκλιν το μεγάλο στοίχημα. Ιδιως το 200αρι ύπτιο που είναι το καλό της αγώνισμα, όπου εκεί θα την περιμένει η βασίλισσα της Ουγγαρίας, Κατίνκα Χόσου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/