Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

100 δειγματολήπτες για ελέγχους αντί-ντοπινγκ θα έχει ο ΕΟΚΑΝ!

Published

on

Για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) δείχνει σημάδια σωστής λειτουργίας κινούμενος στη λογική της προστασίας των καθαρών αθλητών και αθλητριών.

Για πρώτη φορά η πολιτεία δείχνει τη βούληση να στηρίξει την προσπάθεια αυξάνοντας κατά πολύ τον προϋπολογισμό του ΕΟΚΑΝ και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα της ορθής λειτουργίας άρχισαν να φαίνονται. Πολύ σημαντικό το γεγονός πως το υφυπουργείο αθλητισμού πήρε την απόφαση να αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των δειγματοληπτών με τον διοικητική του ΕΟΚΑΝ Γρηγόρη Λέων να κάνει λόγο για 100 δειγματολήτες. «Όχι απλά γίνονται οι έλεγχοι όπως πρέπει, αλλά εμείς οι ίδιοι έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη, προσπαθώντας να βελτιώσουμε όλους τους τομείς. Αυξήσαμε σημαντικά τους ελέγχους και τις δειγματοληψίες το τελευταίο τρίμηνο, ενώ τρέχει ακόμα η προκήρυξη για νέους δειγματολήπτες σε όλη την Ελλάδα. Όσοι λοιπόν αγαπούν τον αθλητισμό, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του ΕΟΚΑΝ (www.eokan.gr), να δουν τις λεπτομέρειες και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, για να δηλώσουν συμμετοχή. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, φιλοδοξούμε να φτάσουμε τον αριθμό των 100 δειγματοληπτών σε όλη τη χώρα, ώστε να έχουμε πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες ως Οργανισμός» δήλωσε στο συνάδελφο Νίκο Σταματέλο του ραφιοφώνου του Σκάι και συμπλήρωσε: «Οι αθλητές οφείλουν να γνωρίζουν τις διαδικασίες αντι-ντόπινγκ, οι οποίες είναι διεθνείς. Για παράδειγμα, πρέπει να δηλώνουν που βρίσκονται σε καθημερινή βάση, που μένουν, που προπονούνται, ώστε να είναι εφικτός ο αιφνίδιος έλεγχος, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός και για τον WADA. Αν ένας αθλητής λοιπόν δεν είναι παρών στον αιφνίδιο έλεγχο τρεις φορές, κινδυνεύει να τιμωρηθεί με βαριά ποινή, αντίστοιχη με το να είχε βρεθεί θετικός. Διαπιστώσαμε ότι σε αυτό τον τομέα, της σωστής ενημέρωσης, υπήρχε έλλειμα και γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε νέα προγράμματα εκπαίδευσης, προσαρμοσμένα στο που απευθυνόμαστε: αλλά για ελίτ αθλητές, αλλά για νέους αθλητές και άλλα για μαθητές. Σε ότι αφορά την τελευταία κατηγορία, καταφέραμε να πάρουμε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, το οποίο ήδη μπαίνει στα σχολεία της χώρας. Πρόκειται για  μια ηλικία ευαίσθητη, καθώς είναι η εποχή που τα παιδιά επιλέγουν το αν θα προχωρήσουν στα άθλημα με το οποίο ασχολούνται σε υψηλότερο επίπεδο ή απλά θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους ως χόμπι».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!