Connect with us

TOP

1.405 έλεγχοι ντόπινγκ στο Πεκίνο!

Published

on

Το μεγαλύτερο ντόπινγκ κοντρόλ που έχει γινεί ποτέ σε οποιοδήποτε άθλημα και οποιαδήποτε διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος, με τους ελέγχους να φτάνουν του 1.405!

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η νέα εποχή στην IAAF με τον Κόου στη θέση του προέδρου θέλει το άθλημα απαλλαγμένο από κάθε σκιά. Η αρχή έγινε στο Πεκίνο με το μεγαλύτερο έλεγχο απαγορευμένων ουσιών που έχει γίνει ποτέ. Από τους 1.405 που έγιναν συνολικά. οι 662, αφορούσαν σε δείγματα αίματος τα οποία ελέγχθηκαν μέσω του βιολογικου διαβατηρίου, 161 αιματολογικοί έλεγχοι για αυξητικές και διεγερτικές ουσίες, 54 έλεγχοι ούρων εκτός αγώνων, 528 έλεγχοι ούρων εντός σταδίου μετά από αγώνες από τους οποίους οι 239 έγιναν για με σκοπό την ανίχνευση της EPO ή συγγενών ουσιών.
Από τους 1.405 ελέγχους βρέθηκαν μόνο δύο δείγματα με θετική ένδειξη τα οποία δημοσιοποίησε η IAAF και αφορούσαν μέλη της αποστολής της Κένυας (Ζάκαρι, Κόκι).

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/