Connect with us

TOP

1688 στο Μπίντγκοζ, 13 δήλωσε ο ΣΕΓΑΣ

Published

on

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται να καταρρίψει το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων (Κ20) που θα διεξαχθεί στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας, με την ελληνική ομοσπονδία να έχει δηλώσει 13 αθλητές.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]

Όπως συμβαίνει με όλες τις διοργανώσεις, οι εθνικές ομοσπονδίες φροντίζουν να στελνουν νωρίτερα στην IAAF ή την EAA λίστες με τις προσωρινες δηλώσεις των αποστολών. Αυτών δηλαδή που εκτιμούν ότι θα αποτελέσουν και τις τελικές αποστολές για τους αγώνες. Συνολικά μέχρι σήμερα, έχουν δηλωθεί 1688 αθλητές από 155 χώρες. Στην προηγούμενη διοργάνωση που είχε φιλοξενηθεί στο Μπίντγκοζ (2008) οι συμμετοχές ήταν 1413.
Ο ΣΕΓΑΣ έχει δηλώσει αρχικά 13μελή αποστολή που αποτελείται από εννέα αθλητές και τέσσερις αθλήτριες. Φυσικά αυτή δεν είναι η τελική αποστολή καθώς μπορεί να βρεθούν περισσότεροι από 13 αθλητές που θα πετύχουν τα όρια. Αυτό όμως που για άλλη μια φορά προκαλεί αρνητική εντύπωση, είναι η απουσία ομάδων σκυταλοδρομιών όταν μάλιστα δε χρειάζεται όριο συμμετοχής. Δυστυχώς ο εθνικός προπονητής του οποίου αρμοδιότητα είναι οι σκυτάλες, τα τελευταία χρόνια δεν τις έχει στο… πρόγραμμα. Όταν λοιπόν η σκυτάλη δεν καλλιεργείται από τις μικρές ηλικίες, τότε δε θα υπάρχει και στις μεγάλες και στην Ελλάδα δεν έχουμε σκυτάλη (με εξαίρεση που και που τα 4Χ100μ. των γυναικών).

Τί δήλωσε ο ΣΕΓΑΣ για το Μπίντγκοζ (σε παρένθεση όσοι έχουν τα όρια, ή είναι κοντά στην επίτευξη τους)
Έφηβοι
1.500μ. – 1 (Βασιλείου)
400μ. εμπόδια – 1 (Δρίτσας)
Ύψος – 1 (Μέρλος)
Επί κοντώ – 2 (Καραλής, Νεράντζης)
Μήκος – 1 (Τεντόγλου)
Τριπλούν – 1 (Μονόπωλης, ο Τεντόγλου έχει κάνει 15.61μ. με το όριο να είναι 15.60μ.)
Σφαιροβολία (6κ.) – 1 (Χατζημιχαήλ)
Σφυροβολία (6κ.) – 1 (Προδανάς)
Νεάνιδες
Τριπλούν – 1 (Ρωμαίου)
Σφαιροβολία – 1 (Γερομαρκάκη)
Έπταθλο – 1 (Ξυδωνά ή Καστρινού)
10.000μ. βάδην – 1 (Μποχώρη ή Βαΐτση)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/