Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

1997 εισιτήρια για το Ρίο

Published

on

Οι πρώτες προκρίσεις όσον αφορά στον στίβο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι γεγονός, με τις οκτώ ομάδες της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. Απομένουν 1997 εισιτήρια τα οποία διεκδικούν δεκάδες χιλιάδες αθλητές από όλόκληρο τον πλανήτη.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Επισήμως, η Πρωτομαγιά είναι η μέρα που ξεκίνησε η διαδικασία πρόκρισης των αγωνισμάτων του στίβου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Εξαίρεση αποτελούν τα σύνθετα αγωνίσματα, τα 10.000μ., ο μαραθώνιος και τα αγωνίσματα του βάδην όπου η ημερομήνια έναρξης της διαρικασίας πρόκρισης ήταν η 1η Ιανουαρίου 2015.
Με βάση τα νέα δεδομένα που έθεσε η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, καταργώντας το υψηλό και χαμηλό όριο, τα πράγματα δυσκολεύουν για πολλούς αθλητές, βελτιώνεται ωστόσο η ποιότητα των αγωνισμάτων και φυσικά δε δημιουργείται θέμα στο προγραμμα με τις δεκάδες σειρές σε κάθε αγώνισμα. Τα όρια (διαβάστε τα εδώ) παραμένουν ίδια για όλους τους αθλητές σε ολόκληρο τον πλανήτη και κάθε χώρα δικαιούται να στείλει μέχρι και τρεις σε κάθε αγώνισμα, αρκεί να έχουν πιάσει το όριο. Να σημειωθεί ότι την τελευταία λέξη την έχουν οι εθνικές ομοσπονδίες, οι οποίες είναι και αυτές που θα επιλέξουν τους αθλητές, έχοντας το δικαίωμα να αποκλείσουν ακόμα και κάποιον που έχει πιάσει το όριο συμμετοχής.
Ο συνολικός αριθμός των αθλητών του στίβου που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες δε θα ξεπεράσει τους 2.005 με τα πρώτα οκτώ εισιτήρια να έχουν δοθεί ήδη, στις οκτώ φιναλίστ των 4Χ100μ. των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών που γίνεται στις Μπαχάμες. Θα ακολουθήσουν ακόμα 24 εισιτήρια στα 4Χ100μ. των γυναικών και στα 4Χ400μ. ανδρών και γυναικών.
Η διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπικούς θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου 2016. Να σημειωθεί πως αν τελικά δεν επιτευχθεί ο αριθμός των 2005 αθλητών, τότε η IAAF θα δώσει προσκλήσεις στους αθλητές που βρίσκονται ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 2005 συμμετοχών που θεωρείται ο ιδανικός. Από τη διαδικασία των προσκλήσεων, έχουν αποκλειστεί τα 10.000μ., ο μαραθώνιος και τα αγωνίσματα του βάδην.
Από την Ελλάδα, με βάσει τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, οι συμμετοχές θα είναι από 18 μέχρι και 25.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/