Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

26 Απριλίου η επανεκκίνηση του Γύρου Ελλάδας

Published

on

Είναι πλέον επίσημο. Ο ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας αναβιώνει και θα επανεκκινήσει στις 26 Απριλίου από το Ηράκλειο Κρήτης.

Πριν από λίγο ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ο ίδιος πως η Ελλάδα θα υποδεχθεί 170 ελίτ ποδηλάτες από όλον τον κόσμο για να συμμετάσχουν στον ποδηλατικό γύρο από τις 26 Απριλίου μέχρι και την 1η Μαΐου 2022. «Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, πριν από 28 μήνες, έθεσα ψηλά στην ατζέντα μας την προώθηση και ανάδειξη όλων ανεξαιρέτως των αθλημάτων, σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια της χώρας μας και την επιστροφή της στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητικού γίγνεσθαι, εκεί όπου διαχρονικά ανήκει. Ανάμεσα στους στόχους που υπηρετούν αυτή την αναπτυξιακή φιλοσοφία μας, ήταν και παραμένει η διεκδίκηση και διεξαγωγή παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεων» υπογράμμισε o υφυπουργός αθλητισμού και συμπλήρωσε: «Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίηση ακόμη ενός φιλόδοξου και οραματικού στόχου. Η Ελλάδα, λοιπόν, μετά από 10 και πλέον χρόνια, ετοιμάζεται να υποδεχτεί την αφρόκρεμα της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με μια μεγάλη γιορτή, στην αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, από τις 26 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου 2022, ξεκινώντας από την Κρήτη, συνεχίζοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα και καταλήγοντας στα Ιωάννινα. Αγώνες σε ξεχωριστές διαδρομές που αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος, τη μοναδική ομορφιά και τη σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας».

Ο υφυπουργός σημείωσε ακόμα ότι «στο πλαίσιο του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, θα διοργανωθούν σειρά παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τις οποίες φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τα πολλαπλά οφέλη της ποδηλασίας για κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, να εμπλέξουμε ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας στη χρήση του ποδηλάτου, αλλά και να επικοινωνήσουμε μηνύματα για την ορθή και ασφαλή χρήση του. Η κυβέρνηση και το υφυπουργείο Αθλητισμού δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην ποδηλασία. Άλλωστε, πρόκειται για ένα άθλημα που αποτελεί τον καταλύτη για μια ισορροπημένη βιώσιμη ανάπτυξη, με οφέλη που αντικατοπτρίζονται σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό, ψυχαγωγικό και αθλητικό επίπεδο. Με το μήνυμα «Ποδήλατο: Άθληση, Ψυχαγωγία, Μετακίνηση» βάζουμε ξανά την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Αγωνιστικό Ποδηλατικό Χάρτη και καλούμε όλους τους Έλληνες να γίνουν κοινωνοί αυτής της θαυμάσιας αθλητικής δραστηριότητας, με σπουδαίες περιβαλλοντικές προεκτάσεις».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!