Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

27 ενεργά εργοτάξια στη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει στο ΟΑΚΑ

Published

on

Σε μια παρουσίαση που ανέδειξε το εύρος των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η διοίκηση του ΟΑΚΑ «αποκάλυψε» σήμερα, στην αίθουσα Τύπου του Ολυμπιακού Σταδίου, το σύνολο των έργων που μεταμορφώνουν το μεγαλύτερο αθλητικό συγκρότημα της χώρας. 

Από τα 27 ενεργά εργοτάξια στις εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου, της Παιανίας και των Σπάτων, μέχρι τη συντήρηση των εμβληματικών στεγάστρων Καλατράβα και την αναβάθμιση των κολυμβητικών δεξαμενών και των ελαστικών τάπητων, το «νέο ΟΑΚΑ» παίρνει σταδιακά μορφή, παραμένοντας ταυτόχρονα απολύτως λειτουργικό με καθημερινή επισκεψιμότητα που ξεπερνά τους 22.000 πολίτες και αθλητές. 
Όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής, η μεγάλη ανακαίνιση σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη παρέμβαση στις εγκαταστάσεις μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με σαφή στόχο την τήρηση των αυστηρών οροσήμων του ταμείου ανάκαμψης και τη δημιουργία ενός σύγχρονου, βιώσιμου και δυναμικού αθλητικού πυρήνα για τις επόμενες δεκαετίες.
Από την πλευρά του, ο υπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στάθηκε στο ορόσημο 30/6, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα έργα στο νέο ΟΑΚΑ δεν θα σταματήσουν ποτέ. «Αν προσπαθήσω να κάνω μια ανακεφαλαίωση στο ΟΑΚΑ συντελούνται τριών ειδών έργα από το ταμείο ανάκαμψης, την περιφέρεια και έργα του ΟΑΚΑ. Τα έργα της περιφέρειας τελειώνουν, αλλά τα έργα του ΟΑΚΑ δεν θα τελειώσουν ποτέ. Πάντα θα έχουμε μπροστά μας κάτι να κάνουμε, γιατί οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Τώρα μεγάλωσε. Δεν είναι το ίδιο, αλλά μιλάμε για το νέο ΟΑΚΑ.
Έχει πάρει και την Παιανία μαζί και έχει αναμορφωθεί το νέο ΟΑΚΑ. Αυτό όμως δείχνει ότι το ΟΑΚΑ συνεχώς θα κάνει βελτιωτικές κινήσεις, αναβαθμίσεις, ανανεώσεις, διευρύνσεις.  Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα σας και πιάνουμε τους στόχους. Ωστόσο, θέλω να πω κάτι και να επαναλάβω κάτι το οποίο έχει μια αξία μπροστά στο επίμαχο χρονοδιάγραμμα που έχουμε. Και αυτό είναι και η κατεύθυνση της πολιτική υποστήριξης του ΟΑΚΑ. Μπροστά στις δύσκολες χρονικές διαδικασίες που έχουμε περιοριστικές οικονομικές διαδικασίες, προτεραιότητα έχουν τα έργα απέναντι σε οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή στη διαμάχη μεταξύ έργου ή μιας αθλητικής διοργάνωσης προτεραιότητα έχουν τα έργα. Πρέπει να είμαστε συνεπείς. Απλά ήθελα να το ξαναπώ γιατί έχει αξία σε μια τέτοια συνάντηση.
Γιατί τώρα πάμε στο τελευταίο εξάμηνο, το τελευταίο μίλι που λέμε τώρα. Πρέπει να τα κάνουμε όλα μέσα σε έξι μήνες». 

Ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος υπογράμμισε ότι το συγκρότημα θα είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί το φάιναλ φορ της ευρωλίγκας (22-24 Μαΐου 2026), είπε αρχικά: « Το ΟΑΚΑ είναι εν ενεργεία, λειτουργεί και εξυπηρετεί ομοσπονδίες, τους αθλητές μας, την αθλητική οικογένεια συνολικά, τους πολίτες, τον κόσμο, όλους. Άρα λοιπόν είναι ένα ζωντανό κύτταρο το οποίο παρόλο των μεγάλων εργοταξίων και έργων συνεχίζει να είναι δυνατό. Επίσης θα μου επιτρέψετε να σας πω κάτι πάρα πολύ ευχάριστο, το οποίο έγινε προχθές.
Εγώ θα σας πω δυο τρία βασικά πράγματα σε σχέση με την καθημερινότητα την οποία βιώνουμε σε σχέση με τα έργα. Ας κάνουμε μια περιγραφή και μετά από κοντά θα δούμε το σύνολο των εργοταξίων τα οποία δεν τα έχουμε γράψει όλα. Είναι περίπου 27 εργοτάξια και στις τρεις εγκαταστάσεις.
Νομίζω ότι όλο το ΟΑΚΑ είναι ένα εργοτάξιο και είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Δεν έχει ξαναγίνει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να πω ότι στα 1.100 στρέμματα που είναι το ΟΑΚΑ συν 108 στρέμματα που είναι η Παιανία, οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Παιανίας και τα περίπου 70 στρέμματα που είναι στα Σπάτα καθημερινά, η επισκεψιμότητα είναι πάνω από 22.000 κόσμου. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο στη καθημερινή και εύρυθμη λειτουργία. Όμως οφείλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους».

ΕΡΓΑ  ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ OAKA

1. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ-ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ
1.148.277,20 € –Σε Εξέλιξη —
2. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
1.364.000,00 € –Σε Εξέλιξη —
3. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΩΣΗΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΑΚΑ
310.000,00 € –Σε Εξέλιξη —
4. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΑΤΗΡΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ Ρ4 και Ρ3 ΤΟΥ Ο.Α.Κ.Α.«ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ»
93.000,00 € — ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ —
5. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΑΚΑ & ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
230.000,00 € –Σε Εξέλιξη —
6. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ (ταρτάν) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ   ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ 
1.861.139,25 € –Σε Εξέλιξη —
7. ΠEPIΦPAΞH TΩN EΓKATAΣTAΣEΩN ΠAIANIAΣ
868.000,00 € –Σε Εξέλιξη —
8. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΣΤΑΘΜΩΝ ΤΡ1-ΤΡ2-ΤΡ3 ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΑΚΑ
545.600,00 € –Σε Εξέλιξη —
9. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ SCADA (BMS ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ) 
1.046.560,00 € –Σε Εξέλιξη —
10. ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΑΚΑ
1.000.000,00 € –Σε Εξέλιξη —
11. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ
279.000,00 € –Σε Εξέλιξη —
12. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ Κ1 & Κ2 ΤΟΥ ΟΑΚΑ
489.800,00 €  — ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ —

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

1. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΤΑΠΗΤΩΝ (ΤΑΡΤΑΝ), ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ Ο.Α.Κ.Α.
5.847.840,00 € 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ (RRF): ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΔΡΑΣΗ ID 16932)

1. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΙΣΟΔΩΝ, ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ.
5.584.050,29 € 
2. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΑΚΑ.
10.480.249,83 € 
3. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΑΚΑ.
21.691.320,00 € 
4. ΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ.
76.080.206,45 € 
5. ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ Ο.Α.Κ.Α.
2.466.354,25 € 
6. ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ – ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΣΤΕΓΑΝΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΟΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΗΣ ΠΙΣΤΑΣ.
2.242.676,08 € 
7. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ (ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ & ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ) ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
802.083,71 €  — ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ —

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr