Connect with us

SOCHI 2014

330.000 απούλητα εισιτήρια

Published

on

Μπορεί οι Ρώσοι να ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι, ωστόσο όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, τα γήπεδα να μη γεμίσουν. Ότι χειρότερο για τη ΔΟΕ, είναι η εικόνα των άδειων καθισμάτων και για το λόγο αυτό οι διοργανωτές δεν αποκλείεται να εφαρμόσουν το παλιό καλό κόλπο, γεμίζοντας τις κερκίδες με στρατό.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα αδιάθετα εισιτήρια μέχρι στιγμής και ο λόγος είναι προφανής. Οι βομβιστικές επιθέσεις και οι απειλές πως θα υπάρξει χτύπημα κατά τη διάρκεια των Αγώνων, έχει επηρεάσει ακόμα και τους πιο φανατικούς λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων.
Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος. Οι 22οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, δε θα είναι μόνο οι πιο ακριβοί για τους διοργανωτές. Θα είναι και για τους φιλάθλους. Πρώτα από όλα χρειάζεται βίζα και η γραφειοκρατεία στη Ρωσία παραμένει… βραδύκαυστη. Οι πτήσεις για το Σότσι είναι από τις ακριβότερες για ρωσική πόλη, ενώ και τα ξενοδοχεία θεωρούνται πανάκριβα. Επίσης, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων δεν υπάρχουν τουριστικά αξιοθέατα.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, περίπου το 70% των εισιτηρίων έχουν διατεθεί. Ωστόσο όμως υπολείπονται αρκετά για να καταφέρουν να φτάσουν στα νούμερα των προηγούμενων Αγώνων. Το συνολικό νούμερο είναι 1,1 εκατομμύρια εισιτήρια. Αυτό σημαίνει πως έχουν μείνει απούλητα τα 330.000 από αυτά.
Το 2010, στους 21ους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, το συνολικό νούμερο των εισιτηρίων ήταν 1,54 εκατομμύρια. Από αυτά διατέθηκαν τα 1,49 εκατομμύρια, δηλαδή το 97% του συνόλου. Στο ίδιο ποσοστό κυμάνθηκαν και οι πωλήσεις των εισιτηρίων για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Από τα 8,5 εκατομμύρια, πουλήθηκαν τα 8,2.
Από τους φανατικότερους των χειμερινών Αγώνων, είναι οι Νορβηγοί (ως παγκόσμια δύναμη) οι οποίοι όμως φέτος δε δείχνουν… ζεστοί να ταξιδέψουν στο Σότσι. Ο Νορβηγός “αθάνατος” Γκέρχαρντ Χέιμπεργκ ξεκαθάρισε πως οι τρομοκρατικές απειλές (κυρίως) και το υψηλό κόστος έχουν αναγκάσει αρκετούς συμπατριώτες του να προτιμήσουν την… τηλεόραση.
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν πάντως, έχει πάρει προσωπικά το θέμα της ασφάλειας των Αγώνων και σε κάθε ευκαιρία τονίζει πως το Σότσι θα είναι το ασφαλέστερο μέρος στον πλανήτη. Έχοντας τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης παντού και χρησιμοποιώντας 40.000 αστυνομικούς και στρατιώτες θα προσπαθήσει να αποτρέψει κάθε απειλή. Όπως και να έχει, οι Αμερικανοί στέλνουν στη Μαύρη Θάλασσα δύο πολεμικά πλοία για να είναι σε ετοιμότητα να απομακρύνουν την αποστολή της ομάδας τους.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/