Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ο πρώτος μέιτζορ της χρονιάς με σούπερ συμμετοχές

Published

on

Ο πρώτος μέιτζορ μαραθώνιος της χρονιάς είναι αυτός του Τόκιο, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου και οι διοργανωτές προχώρησαν στην ανακοίνωση των αθλητών και των αθλητριών που θα τρέξουν στους δρόμους της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Πέρυσι ο Έλιουντ Κιπτσόγκε και η Μπρίγκιτ Κοσγκέι ήταν οι μεγάλοι νικητές στο Τόκιο με τρομερές επιδόσεις, τερματίζοντας σε 2:02:40 και 2:16:02 αντίστοιχα. Φέτος οι δυο δρομείς από την Κένυα θα απουσιάζουν όμως υπάρχουν αρκετοί ελίτ δρομείς τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες με εξαιρετικές επιδόσεις.
Ταχύτερος όλων στους άνδρες είναι ο Σισάι Λέμα (Αιθιοπία), του οποίου το ατομικό ρεκόρ είναι 2:03:36 από το 2019 και το 2021 ήταν πρώτος στο Λονδίνο με 2:04:01. Τον αγώνα του θα δυσκολέψει η παρουσία του Μπερνάρντ Κόετς, καθώς ο Κενυάτης έχει ρεκόρ 2:04:09 από το 2021, αλλά και ο συμπατριώτης του, Σιμπράιαν Κότουτ, είναι επικίνδυνος με το 2:04:47 που έκανε πέρυσι στο Αμβούργο. Οι οικοδεσπότες θα κατεβάσουν και αυτοί δυνατά χαρτιά, με τον κάτοχο του εθνικού ρεκόρ, Κένγκο Σουζούκι, να μην βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά οι διοργανωτές πιστεύουν σε αυτόν, άλλωστε έχει και ρεκόρ 2:04:56.

Αν μπορούσαμε να επιλέξουμε ένα φαβορί στις γυναίκες αυτό θα ήταν η Ασέτε Μπεκέρε από την Αιθιοπία, διότι είναι η μοναδική που έχει κατέβει το 2:18 και συγκεκριμένα το ατομικό της ρεκόρ είναι 2:17:58 από το 2021 και το είχε σημειώσει στο Τόκιο. Από εκεί και πέρα θα έχει ενδιαφέρον η μονομαχία της με την Ροζμαρί Γουανζίρου (Κένυα), που έχει 2:18:00 από πέρυσι στο Βερολίνο, και με την Τιγκίστ Αμπαγιέτσεβ (Αιθιοπία), που έχει τρέξει σε 2:18:03. Η γρηγορότερη Γιαπωνέζα που θα συμμετάσχει είναι η Μάο Ιτσιγιάμα, της οποίας το ρεκόρ είναι 2:20:29 και στοχεύει να σπάσει το εθνικό.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/