Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Αποστολή Μελβούρνη: 700000$ για τους πυροπαθείς μέσω… άσων

Published

on

Το πρόγραμμα Aces for Relief που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Νικ Κύργιου μετράει μέχρι στιγμής περίπου 6600 άσους, για κάθε έναν από τους οποίους η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας θα δώσει 100 δολάρια.

Μελβούρνη Παναγιώτης Βότσης
[email protected]

Αυτό είναι μία από τις δράσεις που γίνονται αυτές τις μέρες για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν κυρίως τη νοτιοανατολική Αυστραλία τον προηγούμενο μήνα. Οι διοργανωτές του όπεν είχαν καλά αντανακλαστικά σε αυτό το θέμα και πέρα από τη σειρά συναυλιών που είχαν προγραμματίσει την πρώτη εβδομάδα, δεσμεύτηκαν να δώσουν 100 δολάρια Αυστραλίας για κάθε άσο που θα σημειωνόταν σε όλη τη διάρκεια του όπεν και μάλιστα στο σύστημα πληροφοριών έχουν μετρητή για αυτό το σκοπό. Μέχρι στιγμής στο κυρίως ταμπλό των ανδρών έχουν σημειωθεί 2459 άσοι, στο αντίστοιχο των γυναικών 692, στον προκριματικό γύρο ανδρών και γυναικών 1642, στα διπλά 952 στους εφήβους και τις νεάνιδες 832 ενώ έχουν σημειωθεί και 18 από τους αθλητές του τένις με αμαξίδιο.

Πέρα από αυτό το ποσό οι ίδιοι οι αθλητές κάνουν τις δικές τους δωρεές στο σκοπό όπως οι Ναδάλ και Φέντερερ που έχουν δώσει ήδη 200000 δολάρια. Ο Σάσα Ζβέρεφ συγκεκριμένα έχει δηλώσει ότι θα δώσει από 10000 για κάθε κερδισμένο παιχνίδι στο τουρνουά (μέχρι στιγμής 50000), ενώ αν κερδίσει θα δώσει όλο το χρηματικό έπαθλο των 4.12 εκατομμυρίων δολαρίων στο σκοπό. Κεντρικό πρόσωπο βέβαια όλης αυτής της προσπάθειας ήταν από την αρχή ο Νικ Κύργιος.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/