Connect with us

TOP

7.740χλμ. μοναξιάς μέχρι το Ρίο!

Published

on

Εννέα μήνες, 36 εβδομάδες, 252 μέρες, και 7740 προπονητικά χιλιόμετρα απομένουν ακόμα για τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ μέχρι τη διπλή συμμετοχή του στο κορυφαίο ραντεβού του πλανήτη, αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων.

της Σεβαστής Βρακατσέλη
[email protected]

Η προετοιμασία του Έλληνα βαδιστή έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα με ενδυνάμωση σε συνδυασμό με αυξανόμενο όγκο χιλιομέτρων κάθε εβδομάδα πρόγραμμα το οποίο θα διαρκέσει περίπου δυο μήνες με τα περισσότερα χιλιόμετρα να γίνονται στο βουνό. Και αν αυτό το πρόγραμμα φαίνεται απαιτητικό είναι που δεν έχουμε ακούσει ακόμα τη συνέχεια.
Αυτή είναι η αρχή, τα δύσκολα θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο και μετά όπου η προετοιμασία γίνεται πιο σκληρή και το πρόγραμμα πιο απαιτητικό καθώς μπαίνει σταδιακά περισσότερος όγκος χιλιομέτρων με αρκετές διπλές προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα και αρκετές ώρες μοναχικές στους δρόμους και τα βουνά. «Ο μέγιστος αριθμός προπονήσεων που φτάνουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε βγάλει με τον προπονητή μου Ναπολέων Κεφαλλόπουλο είναι 13 μέσα στην εβδομάδα και στα 215 χιλιόμετρα, αριθμός μεγάλος και αρκετά δύσκολος αν τα διανύεις μόνος σου όπως εγώ» εξομολογείται ο Παπαμιχαήλ στο Sportsfeed για να συμπληρώσει «μόνο ένας δρομέας αποστάσεων μπορεί να το καταλάβει αυτό πόσο δύσκολο είναι».
Μετά από 2,5-3 μήνες και το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας του ακολουθούν κάποιοι αγώνες κάτι που σημαίνει ότι η προπόνηση χαλαρώνει λίγο, αν μπορείς να το πεις αυτό ποτέ στο επίπεδο του πρωταθλητισμού. «Το πρόγραμμα με αγώνες θα ξεκινήσει από το Φεβρουάριο όπου θα είναι ουσιαστικά κάποια τεστ να ελέγξουμε σε το κατάσταση βρισκόμαστε. Θα κάνω ένα πέρασμα από τον κλειστό τρέχοντας στα 5χλμ. ενώ το Μάρτιο θα πάω πιθανότατα στο μίτινγκ του Λουγκάνο ενώ ακολουθεί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην. Όλα αυτά βέβαια με κορύφωση το παγκόσμιο κύπελλο βάδην το Μάιο που είναι και ο αρχικός στόχος για το 2016».
Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου στόχων ο οργανισμός θα χρειαστεί λίγες μέρες ξεκούρασης για να ακολουθήσει στη συνέχεια το ίδιο μοτίβο προετοιμασίας με δεύτερη και σπουδαιότερη κορύφωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον προσεχή Αύγουστο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/