Connect with us

TOP

Το νέο έπος του Άντερς Κρίστιανσον

Published

on

Από το 1961 όταν και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση της Τογιόντα Γκοσέι ίδρυσαν την ομάδα βόλεϊ, προκειμένου να αθλούνται, ποτέ στον πάγκο της δεν είχε βρεθεί ξένος προπονητής. Μέχρι που το 2013 η διοίκηση αποφάσισε να καλέσει τον Άντερς Κρίστιανσον για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Από το 1961 η Τογιόντα Γκοσέι δεν είχε κατακτήσει κανέναν τίτλο στην ιστορία της, αλλά εδώ και λίγες ημέρες ο Σουηδός έσπασε κι αυτή την παράδοση, καθώς οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του κυπέλλου του Αυτοκράτορα.
Στα 67 του χρόνια αυτός ο σπουδαίος προπονητής με την τεράστια καριέρα σε Σουηδία, Ιταλία, Βέλγιο και Ελλάδα (στον Ηρακλή την σεζόν 2007-2008 και στον Ολυμπιακό για τον επόμενο 1.5 χρόνο) εξακολουθεί να γράφει ιστορία και να το απολαμβάνει. «Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου. Σήμερα δείξαμε ότι πραγματικά έχουμε αναπτυχθεί σημαντικά σ’ αυτή τη διετία. Σ’ αυτό το διάστημα περάσαμε δύσκολες στιγμές, όπως τότε που βρεθήκαμε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά δείξαμε χαρακτήρα και είμαι ευτυχισμένος που καθοδηγώ αυτό το γκρουπ», είπε μετά το τέλος του τελικού ο Κρίστιανσον, ο οποίος βρέθηκε για αρκετή ώρα στον αέρα από τους παίκτες του.
Η Τογιόντα επικράτησε με 3-1 (25-19, 25-22, 21-25, 25-21) των Θάντερς που ήταν το μεγάλο φαβορί (καθότι νταμπλούχοι την περασμένη περιόδο) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ίγκορ Όμρτσεν ο οποίος σκόραρε τους 47 από τους 96 πόντους της ομάδας του (!) στον τελικό.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/