Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Φελπς εναντίον Λόχτι πράξη 1η

Published

on

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στις ΗΠΑ είναι γεγονός. Το Αρένα Προ του Όστι ξεκινά έχοντας στα entry lists αρκετούς από τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες που θα σαρώσουν στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Η κόντρα όμως που ξεχωρίζει, είναι αυτή μεταξύ των δύο σούπερ σταρ της κολύμβησης. Μάικλ Φελπς εναντίον Ράιαν Λόχτι.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

200μ. μεικτή ανδρών – Μάικλ Φελπς εναντίον Ράιαν Λόχτι
Σε οποιαδήποτε διοργάνωση του πλανήτη, είτε πρόκειται για Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε για αγωνα επίδειξης σε 20αρα πισίνα ξενοδοχείου, όταν αναμετρόνται ο Φελπς με τον Λόχτι, πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός των αγώνων. Για πρώτη φορά οι δυο τους θα κοντραριστούν σε Ολυμπιακούς ως… 30αρηδες. Ξεκίνησαν έφηβοι και συνέχισαν όλα αυτά τα χρόνια να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον. Το αγώνισμα στο οποίο οι δύο τους παραμένουν οι καλύτεροι στον κόσμο και οι μοναδικοί που μπορούν να κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ, είναι τα 200μ. μεικτής. Αυτό που θα δούμε στο Όστιν θα είναι ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων. Μπορεί οι επιδόσεις να μην είναι ακόμα καλές λόγω της φορτωμένης προπόνησης, όταν όμως οι δυο τους αναμετρόνται, κανείς δε θέλει να βγει από την πισίνα χαμένος.

100μ. πεταλούδα γυναικών – Βόλμερ εναντίον Σέστρεμ
Η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου κόντρα στο φαβορί του Ρίο. Η πρώτη κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, κόντρα στη νυν. Η κόντρα της Αμερικανίδας Ντάνα Βόλμερ με τη Σουηδέζα Σάρα Σέστρεμ έχει ενδιαφέρον για να παρακολουθήσει κανείς μια αθλήτρια που επέστρεψε στην ενεργό δράση η οποία έχει τεράστιο βιογραφικό, πως μπορεί να σταθεί απέναντι στην κορυφαία της πεταλούδας τα τελευταία χρόνια. Η Σέστρεμ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό στο Ρίο. Αυτήν την εποχή όμως, κανείς δεν γνωρίζει σε τί κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές. Η Κέιτι Μακλφάλιν μάλλον θα ζορίσει περισσότερο τη Σέστρεμ.

100μ. ελεύθερο ανδρών – Έιντριαν, Κοντορέλι, Μοροζόφ, Φράτους, Στραβιούς και Φελπς
Ίσως η πιο γεμάτη κούρσα από όλες. Έιντριαν και Κοντορέλι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από το χειμερινό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Μοροζόφ, Φρατούς και Στραβιούς θα προσθέσουν… ιπποδύναμη στην κούρσα. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι η συμμετοχή του Φελπς. Ο Αμερικανός θα τεστάρει τις δυνάμεις του, για να κυνηγήσει μια θέσει στην ομάδα σκυταλοδορμίες των ΗΠΑ προκειμένου να προσθέσει ακόμα ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ενδεχομένως και χρυσό.

400μ. μεικτή ανδρών – Κλάρι, Κάλιζ και φυσικά Λόχτι
Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι δύο αθλητές είναι η συνέχεια των Φελπς-Λόχτι. Ούτε κατά διάνοια. Στην ηλικία τους, Φελπς και Λόχτι ήδη ήταν οι κυρίαρχοι του κόσμου. Ωστόσμο όμως η κόνγρα τους μπορεί να φέρει εξαιρετική επίδοση. Παρών στο αγώνισμα θα είναι και ο Ράιαν Λόχτι. Ο κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου δυσκολεύεται να χωνέψει ότι δε θα μπορέσει να τον υπερασπιστεί στο Ρίο. Ακόμα και στην ηλικία ρων 31 ετών όμως, είναι ιδιαίτερα πεισματάρης και στο Όστιν θα τεστάρει τις δυνάμεις του, απέναντι στους Κλάρι και Κάλιζ που είναι αθλητές μεταλλίου στο Ρίο.

100μ. ύπτιο ανδρών – Πλάμερ, Γκρίβερς, Μέρφι
Τα 100μ. ύπτιο έχουν εξελιχθεί στο αγώνισμα με πολύ υψηλό επίπεδο λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί κολυμβητές. Από το Όστιν όμως θα απουσιάσει ο καλύτερος όλων, αυτός που απειλεί τα ιδιαίτερα ανθεκτιακά ρεκόρ του Άαρον Πίρσον, Μιτς Λάρκιν. Ο Αυστραλός προετοιμάζεται στη χώρα του και οι Πλάμερ, Γκρίβερς και Μέρφι θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους ενόψει τράιαλς, καθώς μόνο δύο είναι οι διαθέσιμες θέσεις για το Ρίο. Ο Ιάπωνας Τζούνια Κόγκα και ο πρώην Ρώσος Αρκάντι Βιατσάνιν προσθέτουν βάθος στο αγώνισμα.

100μ. και 200μ. ελεύθερο γυναικών – τελικοί Ολυμπιακών Αγώνων
Κέιτι Λεντέκι, Σάρα Σέστρεμ, Μίσι Φράνκλιν, Κατίνκα Χόσου, Νάταλι Κάφλιν, Έμιλι Όβερχοτ… Τα μισά μετάλλια του Ρίο είναι… παρόντα. Αν ήταν οι αδελφές Κάμπελ και ο Πελεγκρίνι παρούσες τότε θα είχαμε το prieview των Ολυμπιακών. Το θέμα στο Όστιν είναι οι Αμερικανίδες. Υπάρχουν πολλές για μόλις δύο θέσεις. Στα 200μ. ή μία είναι ήδη καπαρωμένη από τη Λεντέκι. Για τις υπόλοιπες τρεις, όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

100μ. πεταλούδα ανδρών – Φελπς, Σιλντς και Σκούλινγκ
Το χαμένο χρυσό στους Αγώνες του Λονδίνου, παραμένει αχώνευτο για τον Φελπς. Το γεγονός ότι ο Λε Κλος τον προκαλεί, ιντριγκάρει ακόμα περισσότερο τον Αμερικανό. Στο Όστιν όμως δε θα είναι ο Λε Κλος, αλλά Ο Τομ Σιλντς με τον οποίο τον τελευταίο 1,5 χρόνο κοντράρονται στο εκατοστό. Πολύ δυνατός αναμένεται να εμφανιστεί και ο πιτσιρικάς από τη Σιγκαπούρη, Τζόσεφ Σκούλινγκ, ο οποίος στο παγκόσμιο του Καζάν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/