Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αλλαγή ημερομηνίας στα Χειμωνίδεια (προκήρυξη)

Published

on

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας οδήγησε σε αλλαγή ημερομηνίας (κατά μία μέρα) της διεξαγωγής των αγώνων που γίνονται για να τιμηθεί η μνήμη του δάσκαλου του στίβου Κώστα Χειμωνίδη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα 12α Χειμωνίδεια αντί για τη 17η Ιουνίου 2023, θα διεξχθούν 18 Ιουνίου 2023.

Η προκήρυξη

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Ομίλου Αθλητών και Φίλων Κώστα  Χειμωνίδη  προκηρύσσουν  τους  12ους  αγώνες  στίβου  στη  μνήμη του «ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ», σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΚυριακή 18  Ιουνίου 2023

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης

3. ΗΛΙΚΙΕΣ : Δικαίωμα συμμετοχής στους  αγώνες  έχουν οι αθλητές-τριες

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Στους  αγώνες,  έχουν δικαίωμα  συμμετοχής  οι αθλητές  και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην τελευταία  υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών»,  σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Η συμμετοχή των Κ20 και Κ18 επιτρέπεται, σύμφωνα με το δικαίωμα συμμετοχής, στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία των Α – Γ, σύμφωνα με τις Τεχνικές Διατάξεις και την Γενική Προκήρυξη του ΣΕΓΑΣ, για την Αγωνιστική περίοδο του 2023.

Στα αγωνίσματα θα υπάρξει περιορισμός συμμετοχών και οι λίστες των συμμετεχόντων θα καταρτιστούν με βάσει την καλύτερη επίδοση που έχει επιτευχθεί το 2022-2023 (πρέπει να γίνεται αναφορά και στον αγώνα που έχει επιτευχθεί).

 • Για τα 100μ. και τα 200μ. (Α και Γ) : οι 40 καλύτερες επιδόσεις ανά κατηγορία
 • Για το Μήκος (Α και Γ) : οι 12 καλύτερες επιδόσεις ανά κατηγορία
 • Για τα 300μ. (Α και Γ) : οι 16 καλύτερες επιδόσεις ανά κατηγορία
 • Για το Επί κοντώ (Α και Γ) : οι 8 καλύτερες επιδόσεις ανά κατηγορία
 • Για την Δισκοβολία (Γ) : οι 12 καλύτερες επιδόσεις

7.  ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ :

            Θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης μόνο για προπονητές και αθλητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κώστας Χειμωνίδης».

8. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής  των αθλητών-τριών θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι την Τρίτη 13 Ιουνίου  και ώρα 12:00 στα Γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣστο ειδικό συνημμένο έντυπο της προκήρυξης  ηλεκτρονικά [email protected]. Μετά την παρέλευση  της προθεσμίας αυτής ΔΕΝ θα επιτραπεί καμία αλλαγή για κανέναν λόγο. Οι αθλητές-τριες πρέπει να οριστικοποιούν την συμμετοχή τους με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Γραμματεία των αγώνων 60′ πριν την διεξαγωγή του αγωνίσματός τους, με επίδειξη του ατομικού δελτίου αθλητικής ιδιότητας σφραγισμένο από γιατρό όπως ορίζει ο νόμος. Στα 45΄το πινάκιο θα κλείνει. Σε αντίθετη περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των αθλητών-τριών του σωματείου.

Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο αθλητικής ιδιότητας στον χώρο διεξαγωγής του αγωνίσματος και να το προσκομίσουν σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Στις δηλώσεις Συμμετοχής να αναγράφεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ η επίδοση του αθλητή-τριας στο αγώνισμα που δηλώνεται (π.χ. 11.52, 37.40, 28.50 κ.λ.π)

Στις δηλώσεις συμμετοχής των συλλόγων προς τους οργανωτές πρέπει να αναφέρεται το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ των αθλητών-τριών, το ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στον ΣΕΓΑΣ, τα αγωνίσματα στα οποία θα συμμετάσχουν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον πρόεδρο,  τον γενικό γραμματέα και να στέλνονται από το e-mail του σωματείου ή του εκπροσώπου του σωματείου.

Δεν δικαιούται συμμετοχής αθλητής που έχει τιμωρηθεί από τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και για όσο διάστημα διαρκεί η ποινή του.

9. ΕΠΑΘΛΑ :

Στους  πρώτους νικητές – νικήτριες των αγωνισμάτων θα απονεμηθούν κύπελλα και στους τρεις πρώτους νικητές – νικήτριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.

Οι απονομές θα γίνονται δέκα (10) λεπτά μετά το τέλος κάθε αγωνίσματος και οι τρείς (3) πρώτοι νικητές θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο των απονομών έγκαιρα.

10. ΓΕΝΙΚΑ :

 • Στους  αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί στίβου για το έτος 2023.
 • Οι αθλητές-τριες πρέπει να οριστικοποιούν τη συμμετοχή τους με αυτοπρόσωπη παρουσία στη γραμματεία 60΄ πριν την έναρξη του αγωνίσματος. Το πινάκιο θα κλείνει 30΄ πριν την έναρξη του αγωνίσματος.
 • Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
 • Το οριστικό πρόγραμμα των αγώνων, καθώς και οι τελικές λίστες συμμετοχής, θα γνωστοποιηθούν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης καθώς και από τις ηλεκτρονικές σελίδες: ΣΕΓΑΣ www.segas.gr , Σύνδεσμο Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας (http://spsve.blogspot.gr) και facebook (Όμιλος Aθλητών και Φίλων Κώστα Χειμωνίδη), την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ 2023.
 • Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχ­νικό Υπεύθυνο των αγώνων, κ. Ματθαίο Καϊσίδη  Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τον  κ. Γεώργιο Τσούγκο και τον κ. Νικόλαο Σπανό, εκπρόσωποι της οργανωτικής Επιτροπής και εκπρόσωποι του Ομίλου Αθλητών-Φίλων Κώστα Χειμωνίδη και τον Αλυτάρχη των Αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
 • Την προκήρυξη και τα έντυπα των δηλώσεων μπορείτε να τα βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΣΕΓΑΣ www.segas.gr , στο Σύνδεσμο Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας  (http://spsve.blogspot.gr) και στο facebook (Όμιλος Aθλητών και Φίλων Κώστα Χειμωνίδη).

11. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ :

            Με φροντίδα και ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

         Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών – αθλητριών στην κάρτα υγείας αθλητή είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

         Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα αθλητικά δελτία  και τις κάρτες υγείας των αθλητών – αθλητριών και θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές – αθλήτριες των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή είναι θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ  (2):

1.  ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ

2.  ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ»

 1. Στα πλαίσια του προγράμματος θα διεξαχθεί Άλμα σε Ύψος για παιδιά ηλικίας Κ10 (8-9) και Κ12 (10-11), αγόρια και κορίτσια, με ώρα έναρξης 16.00.
 2. Στο αγώνισμα αυτό τα παιδιά ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΚΑΡΦΙΑ!
 3. Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ!
 4. Διαδοχικά ύψη:

     – Κ10 (8-9): 70 εκ.-80-90-100-105-110-115-120-125-130

     – Κ12 (10-11): 80εκ.-90-100-110-115-120-125-130-135-140

Σε κάθε ύψος τα παιδιά θα έχουν δικαίωμα να κάνουν ΔΥΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ!!!

 • Στο τέλος του αγωνίσματος θα δοθούν διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
 • Οι δηλώσεις συμμετοχής, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, θα γίνουν μέχρι την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gpapaiak@gmail.com
 • Μέχρι την Δευτέρα  12 Ιουνίου θα οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές.
 • Σε κάθε ηλικιακή ομάδα θα συμμετέχουν: Δέκα (10) αγόρια και Δέκα (10) κορίτσια και κάθε σύλλογος μπορεί να δηλώνει (το μέγιστο):

      Για το ύψος των οχτώ (8) χρόνων: ΕΝΑ (1) ΑΓΟΡΙ και ΕΝΑ (1) ΚΟΡΙΤΣΙ

      Για το ύψος των εννιά (9) χρόνων: ΕΝΑ (1) ΑΓΟΡΙ και ΕΝΑ (1) ΚΟΡΙΤΣΙ

      Για το ύψος των δέκα (10) χρόνων: ΕΝΑ (1) ΑΓΟΡΙ και ΕΝΑ (1) ΚΟΡΙΤΣΙ

      Για το ύψος των οχτώ (11) χρόνων: ΕΝΑ (1) ΑΓΟΡΙ και ΕΝΑ (1) ΚΟΡΙΤΣΙ

Οι αθλητές υποχρεωτικά θα έχουν μαζί τους την κάρτα υγείας και το δελτίο αθλητικής ιδιότητας.

        

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!