Connect with us

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

«Ανατροπή» Χρυσανθόπουλου από τον Τζουβάρα

Published

on

Χθες το Sportsfeed έγραψε για την αιφνίδια παραίτηση του νεοεκλεγμένου προέδρου στην ομοσπονδία της τοξοβολίας και σήμερα και ανακοίνωση του, ο Τάσος Χρυσανθόπουλος αποκάλυψε την… «ανατροπή» από τον γενικό γραμματέα.

Ο Χρυσανθόπουλος προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες σημειώνοντας πως οδηγήθηκε σε παραίτηση καθώς δεν μπορούσε να λειτουργήσει ως εκλεγμένος πρόεδρος από τη στιγμή που ο γενικός γραμματέας Γιώργος Τζουβάρας είχε υπό τον έλεγχο του τα έξι από τα 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Όπως ήταν φυσικό, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα, ο Χρυσανθόπουλος παραιτήθηκε και σήμερα παραθέτει τα γεγονότα. Ακολουθεί η ανακοίνωσή του:

«Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω , όλα τα σωματεία που συμμετείχαν στις εκλογές της 27ης  Μαρτίου 2021, για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης στην Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας. Δεν θα  ξεχάσω και τα υπόλοιπα σωματεία που δεν κατάφεραν για τυπικούς λόγους να μετέχουν της  διαδικασίας των εκλογών, αλλά η αγωνία και η συμμετοχή τους ήταν εξίσου συγκινητική. Τέλος θέλω  να ευχαριστήσω θερμά, τα 25 σωματεία που με τίμησαν με την ψήφο τους, να ηγηθώ αυτής της νέας  προσπάθειας. Το επόμενο διάστημα θα επιδιώξω να μιλήσω με τον καθένα σας προσωπικά.  

Όπως γνωρίζετε η θέση του προέδρου με την νέα νομοθεσία και τον τρόπο εκλογής έχει τον  καθοριστικό ρόλο να διατηρήσει ζωντανό το στοιχείο της ενότητας εντός της ομοσπονδίας.  Παραθέτω τα επόμενα γεγονότα, που έχουν ακολουθήσει της εκλογής μου :  

Την Κυριακή 28/03/2021 επικοινώνησα με όλα τα μέλη που εξελέγησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο,  (εκτός ενός που δεν απάντησε στις κλήσεις μου), ώστε να τους συγχαρώ για την εκλογή τους και να  βάλουμε σε σειρά τις διαδικασίες που θα ακολουθούσαμε.  

Την Δευτέρα 29/03/2021 δέχθηκα την κλήση από το μέλος που δεν είχε καταστεί δυνατό να  μιλήσουμε. Άμεσα προχώρησαν οι επικοινωνίες και οι διαδικασίες ώστε να έχουμε τις υποψηφιότητες  για τις θέσεις στο Δ.Σ. και της δημιουργίας ψηφιακής κάλπης για την επόμενη ημέρα.  Την Τρίτη 30/03/2021, έστειλα σε όλα τα μέλη, mail με την πρόσκληση για την 1η συνεδρίαση μέσω  τηλεδιάσκεψης zoom στις 20:00, τους οποίους ενημέρωνα για τα θέματα που θα συζητούσαμε.  Επίσης ενημέρωσα τον μελλοντικό γενικό γραμματέα για την επιλογή μου, στο θέμα της συμμετοχής αθλητή στο  Δ.Σ. Στις 19:26 μήνυμα από την πλατφόρμα Ζευς, ενημέρωσε τον σύνδεσμο ψηφοφορίας σε κάθε  μέλος. Ο σύνδεσμος zoom ήταν ανοιχτός για συμμετοχή από τις 19:45 και μέχρι τις 20:00 που  είχαμε συμφωνήσει όλοι για την συμμετοχή μας, διαπιστώνω ότι έξι (6) μέλη δεν είχαν μπεί στην  συνεδρίαση. Αναζήτησα τους συμμετέχοντες και όπως με ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας, είχαν πάει πρώτα στην  ψηφιακή κάλπη και ψήφιζαν! Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΤ σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ και  σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, τα μέλη οφείλουν να μπαίνουν στην συνεδρίαση και μετά, εφόσον  υπάρχει απαρτία, να ξεκινάει η ολομέλεια προς συζήτηση των θεμάτων που υπάρχουν και φυσικά  και αυτό των εκλογών.  

Η εκλογή ολοκληρώθηκε, έστω και με αυτόν τον τρόπο στις 20:30. Το επόμενο θέμα ήταν αυτό της  εκλογής του μέλους των αθλητών για την συμμετοχή του στο Δ.Σ. Ανακοίνωσα ως Πρόεδρος την  πρότασή μου, την οποία είχα γνωστοποιήσει μέσω του Γ.Γ. σε όλα τα μέλη χωρίς να ενημερωθώ από  κάποιο μέλος για την ύπαρξη κάποιας άλλη πρότασης. Προς μεγάλης μου έκπληξης ανακοινώθηκε  (ασφαλώς θα έπρεπε να έχω την κατάλληλη ενημέρωση από τον Γ.Γ.) και άλλη μια πρόταση, με το  επιχείρημα να «ψηφίσουμε κάποιους αθλητές από το φιλικό μας περιβάλλον». Πράγμα για μένα  ανήκουστο σε ένα Δ.Σ. να έχουμε πρόταση για ανθρώπους “φίλα προσκείμενους”. Το πιο ανήκουστο  όμως ήταν ότι ο Γ.Γ. ο οποίος δεν με είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του, να ψηφίσει άλλη επιλογή  από αυτή του Προέδρου, στάθηκε απέναντι μου. Σαφέστατα αγνοεί την διαδικασία λειτουργίας ενός  Δ.Σ. Το αποτέλεσμα είναι ότι απόφαση δεν κατέστη δυνατό να ληφθεί, αφού υπήρξαν ενστάσεις  εκατέρωθεν, για την διαδικασία της εκλογής από άλλα μέλη.  

Στο τρίτο θέμα της συνεδρίασης επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου πλέον ότι το Δ.Σ. δεν δύναται να  λειτουργήσει αποτελεσματικά. Εστάλη σε όλους έκθεση της τεχνικής επιτροπής από 26/03/2021, για  προ-διαπιστεύσεις αθλητών (για έξι αθλητές συνολικά) στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Η έκθεση αυτή  κατέληγε ως εξής : Το δικαίωμα αυτό δεν αποτελεί κριτήριο για την συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα που θα συμμετέχει στους αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020. Για  τους αγώνες αυτούς θα ισχύσουν τα κριτήρια πρόκρισης που έχουν ήδη ανακοινωθεί.  

Τον λόγο πήρε, μέλος του Δ.Σ. που εξέφρασε καταρχήν την αντίρρησή του, για την μη συμμετοχή  συγγενικού του προσώπου στην λίστα αυτή. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα το κατανοώ, και δικαίως να  θέλει εξηγήσεις για αυτό, εφόσον υπάρχει κατά την γνώμη του αδικία, αλλά σαφέστατα αυτό δεν είναι  θέμα συζήτησης σε ένα Δ.Σ. που αποφασίζει βάσει των θεσμών που έχει θεσπίσει (τεχνική επιτροπή).  Η όλη συζήτηση για αυτό το θέμα διήρκησε περισσότερο από μια ώρα, και το μόνο που κατάφερε  είναι να διευρυνθεί η λίστα αυτή, με 13 αθλητές συνολικά. Απόφαση για όσους καταλαβαίνουν, και  κατά την άποψη μου εξαιρετικά λανθασμένη.  

Την Τέταρτη 31/03/2021, επικοινώνησε το απόγευμα ο γενικός γραμματέας και του εξέθεσα τα παράπονα μου για όλα  τα προηγούμενα, τα οποία και ο ίδιος θεώρησε ως εύλογα. Του υπενθύμισα ότι σε ένα Δ.Σ. ο  πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας είναι τα άτομα που ασκούν πολιτική, εγγυώνται την ενότητα, συνθέτοντας όλες  τις απόψεις για το καλό της ομοσπονδίας. Και σαφώς για όποια απόφαση λαμβάνει ο καθένας μας,  δεν υπάρχει δυνατότητα δημόσιας διαφωνίας, χωρίς προηγούμενη επικοινωνία. Δήλωσε ότι θα  μεταφέρει αυτά που του είπα στο μέτωπο των μελών που εκπροσωπούσε (!), και θα λάβει αποφάσεις  για την ισορροπία, εντός του Δ.Σ. Την Παρασκευή μου ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει την πρόταση  μου, στο θέμα του αθλητή και ότι η ομάδα του (!) θέλει άμεσα Δ.Σ. ώστε να τρέξει όλα τα θέματα.  

Πράγμα που κατέστη σαφές χθες Σάββατο 03/04/2021 με κοινή επιστολή μόνο έξι μελών (χωρίς  ενημέρωση των υπολοίπων για αυτή την κίνηση), που ζητά άμεση σύγκληση Δ.Σ.. για την Δευτέρα  05/04/2021, με ζητήματα που έχουν ήδη προαποφασισθεί, σαφέστατα εκτός Δ.Σ., βάσει της  αριθμητικής πλειοψηφίας που διαθέτουν.  

Όλα αυτά με αναγκάζουν να καλέσω άμεσα τα σωματεία που διαθέτουν στο Δ.Σ. μέλη ή στήριξαν  αυτά τα μέλη στις πρόσφατες εκλογές, να προβληματιστούν σχετικά την στάση των εκπροσώπων τους,  για ένα ουσιαστικό και ενωτικό Δ.Σ .  

Καλώ όλα τα σωματεία της τοξοβολίας να υποδείξουν μαζικά προτάσεις για τον εκπρόσωπο των αθλητών στο Δ.Σ., απαντώντας σε αυτό το mail, το αργότερο έως την Παρασκευή 09/04/2021 στις  15:00.  

Επίσης καλώ όλα τα σωματεία της τοξοβολίας, να υποδείξουν έως την Παρασκευή 09/04/2021, μέλη  τους, που θα μπορούσαν πιθανά να στελεχώσουν τις επιτροπές της ομοσπονδίας.  Προσωπικά αποσύρω κάθε υποψηφιότητα για την συμμετοχή του αθλητή στο Δ.Σ. και θα αναζητήσω  μαζί με όλα τα μέλη, την πιο δημοφιλή και την πιο σωστή λύση που θα προτείνουν τα σωματεία και οι  αθλητές της τοξοβολίας. Μια λύση που θα ενώσει το χάσμα που διαβλέπω. Ο ρόλος του προέδρου  είναι ακριβώς για την εγγύηση της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και των θεσμών, καθώς και της  επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν, και όχι του απλού παρατηρητή.  Πρέπει όλοι να δράσουμε συλλογικά πέρα από ατομικά, σωματειακά ή συντεχνιακά συμφέροντα που  θα μπορέσουν να ενώσουν τις προσπάθειες μας. Η συζήτηση για τις όλες τις προτάσεις θα γίνει εντός  του Δ.Σ. και θα παρακαλέσω όλα τα μέλη να αναζητήσουν ομόφωνα, την λύση που θα καταφέρει να  ενώσει το συμβούλιο, που από την πρώτη στιγμή φαίνεται διχασμένο.  

Στον κόσμο της τοξοβολίας δεν περισσεύει κανείς. Όλα τα σωματεία έχουν φωνή και άποψη. Και  όλες οι απόψεις πρέπει να γίνονται σεβαστές και να αποτελούν βάση για τις δράσεις του αθλήματος. 
Δημιουργικός και παραγωγικός διάλογος εντός του Δ.Σ. και όχι εκτός μεταξύ ομάδων. Με σεβασμό σε  όλα όσα έχει κατακτήσει η τοξοβολία όλα αυτά τα χρόνια.  
Το επόμενο διάστημα υπάρχουν θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν όλους, όπως : 

  • οι Εθνικές ομάδες
  • αγώνες που θα πρέπει να γίνουν μαζικά σε όλη την Ελλάδα μετά το τέλος της πανδημίας,   οι γηπεδικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, και η λειτουργία τους  
  • η λειτουργία του προπονητηρίου του ΟΑΚΑ, που οφείλει να ανοιχτό σε όλους, χωρίς  οποιονδήποτε περιορισμό αλλά με κανόνες  
  • η διεκδίκηση διεθνών αγώνων  
  • Κορωνίδα των προσπαθειών μας ασφαλώς, η διάδοση του αθλήματος σε μικρές ηλικιακές ομάδες.  Όλα αυτά απαιτούν σχέδιο και δράσεις όλων, χωρίς αποκλεισμούς, με ενότητα και ομοψυχία»

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!