Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Άνω κάτω για άλλη μια φορά η άρση βαρών

Published

on

Η ομοσπονδία της άρσης βαρών δε λέει να ηρεμήσει και μαζί το άθλημα. Σε απροσδόκητη κίνηση, ο εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΟΑΒ Τάσος Λάγκας υπέβαλλε την παραίτηση του, σε χρόνο ρεκόρ ανακοινώθηκε διάδοχος του η παλιά πρωταθλήτρια και πρώην έφορος Θεανώ Ζαγκλιβέρη και επτά μέλη του ΔΣ εξέδωσαν ανακοίνωση που επιβεβαιώνει την προβληματική κατάσταση στην ΕΟΑΒ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε το συμβούλιο της ΕΟΑΒ για να οριστεί νέος/α πρόεδρος στη θέση του Λάγκα. Με επιστολή τους επτά μέλη του συμβουλίου μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος των αθλητών Θοδωρής Ιακωβίδης που έχει κρατήσει Ολυμπιακή την ελληνική άρση βαρών τα τελευταία επτά χρόνια, προχωρούν σε καταγγελίες. Η θέση του Πύρρου Δήμα παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη και εκνευρισμός στην ΕΟΑΒ είναι φανερός.
Στην επιστολή τους οι επτά απευθύνονται στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης δίχως να ονοματίζουν κάποιον όμως είναι ηλίου φαεινότερο σε ποιον απευθύνονται…

Η επιστολή των 7

«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Σε απάντηση της πρόσκλησης, την οποία λάβαμε στις 18/10/2022 για την συμμετοχή μας στην συνεδρίαση της 19/10/2022, με θέμα την εκλογή προέδρου της ΕΟΑΒ, προς αντικατάσταση του παραιτηθέντος, Τάσου Λάγκα, δηλώνουμε ότι οι επτά αντιπολιτευόμενοι, όπως συνηθίζετε να μας αποκαλείτε, θ’ απόσχουμε από την συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Οι λόγοι αυτής της απόφασης είναι οι εξής:

Σύμφωνα με την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία η εκλογή του προέδρου κάθε ομοσπονδίας αποτελεί την απόλυτη έκφραση των αθλητικών σωματείων τα οποία εκλέγουν τον πρόεδρο απευθείας και ξεχωριστά από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ .

Ο αναβαθμισμένος ρόλος του προέδρου σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με την δική σας εσπευσμένη αντικατάσταση του προέδρου κ. Λάγκα χωρίς να ερευνηθεί ο πραγματικός λόγος παραίτησης του.

Επιπλέον ο λόγος παραίτησης του αλλά και το δικαίωμα, της μη αποδοχής της, από τα υπόλοιπα μέλη (όπως συνήθως γίνεται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει η θέληση να μην γίνει αποδεκτή μια παραίτηση) είναι η πολύχρονη συμμετοχή του στα διοικητικά συμβούλια της ΕΟΑΒ αλλά και οι ενωτικές προσπάθειες του τα τελευταία χρόνια για τις όποιες αντιθέσεις των παρατάξεων, γεγονός το οποίο εμείς του αναγνωρίζουμε με κοινό γνώμονα πάντα την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος μας.

Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι στην αποδοχή της παραίτησης του, την οποία κάνατε με διαδικασίες εξπρές, δεν λάβατε υπ’οψιν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, δεδομένου ότι δεν αναμένατε καν την συνεδρίαση του για να γίνει τυπικά και συνολικά αποδεκτή η επιστολή παραίτησης του, αντίθετα μάλιστα φροντίσατε άμεσα σε δημοσιοποίηση δελτίου τύπου στον οποίο με ιδιαίτερη ….μεγαλοψυχία τον ευχαριστείτε για την προσφορά του, δηλώνοντας μάλιστα, ότι η πόρτα είναι ανοικτή ….όμως η ‘βιαστική’ σας αποδοχή και αντικατάσταση του δείχνουν και τις πραγματικές σας προθέσεις.

Θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίο το ότι η παραίτηση του Τάσου Λάγκα συνέβη μετά τα πρωτόγνωρα γεγονότα του ξυλοδαρμού Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών κατά την διάρκεια πρόσφατων αγώνων -κάτι που αποτελεί μια από τις πιο μελανές σελίδες του αθλήματος στη χώρα μας- όπως, επίσης , μετά την αποδοχή της παραίτησης του Οδυσσέα Δήμα από την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, έπειτα από τις καταγγελίες της αλβανικής ομοσπονδίας για εμπλοκή του στα δυο θετικά κρούσματα ντόπινγκ Αλβανών αθλητών.

Ολοκληρώνοντας η παράταξη μας σεβόμενη και θέλοντας πάντα να έχει την σωστή εκπροσώπηση των σωματείων της ,αφού αυτός είναι ο σκοπός της εκλογής μας ,αλλά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την θετική προσφορά της θητείας του κ. Λάγκα ζητά να μην γίνει αποδεκτή η παραίτηση του να υπάρξει διερευνητική συνάντηση με όλα τα μέλη του ΔΣ και από τις δύο παρατάξεις, ώστε να ληφθεί ομόφωνα κάθε δυνατότητα παραμονής του στο σώμα.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Β.
Γέροντας Ιωάννης Ολυμπιονίκης
Ιακωβίδης Θεόδωρος Εκπρόσωπος Αθλητών
Λεωνίδης Βαλέριος Ολυμπιονίκης
Μαγουλάς Στήβ Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών
Μήτρου Βίκτωρας Ολυμπιονίκης
Σαμπάνης Λεωνίδας Ολυμπιονίκης
Σπύρου Χρήστος Ολυμπιονίκης».

Η ανακοίνωση της ΕΟΑΒ

Από την ΕΟΑΒ βγήκε πριν από λίγο η ανακοίνωση για τη νέα πρόεδρο η οποία αναφέρει:

«Η πρώην πρωταθλήτρια της άρσης βαρών και πρώην έφορος Θεανώ Ζαγκλιβέρη είναι η νέα πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, μετά την παραίτηση του κ. Τάσου Λάγκα, ανοίγοντας νέα σελίδα στο άθλημα καθώς είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΟΑΒ.

Η Θεανώ Ζαγκλιβέρη επελέγη ομόφωνα και σε κλίμα ομοψυχίας από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση και ήταν οι Θεανώ Ζαγκλιβέρη, Αννα Στρούμπου, Κωνσταντίνος Καζακλής, Ηρακλής-Χαράλαμπος Ροδίτης, Πύρρος Δήμας, Φώτης Καϋμενάκης, Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Χαρίκλεια Κυριακίδου, Γιάννης Γέροντας, Θανάσης Ζησιόπουλος.

Μετά την εκλογή της, η Θεανώ Ζαγκλιβέρη που έχει μακρά και επιτυχημένη πορεία στο άθλημα, με πολλά μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις, δήλωσε: ‘Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους. Οσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι αποφεύγω τα μεγάλα λόγια, όμως, θέλω να τονίσω ότι όπως έδινα όλες τις δυνάμεις μου ως αθλήτρια στους αγώνες, έτσι και τώρα θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του αθλήματος και καλώ την μεγάλη οικογένεια της άρσης βαρών να εργαστεί ενωμένη για την πρόοδο του αθλήματος’.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο διαμορφώθηκε ως εξής

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θεανώ Ζαγκλιβέρη
Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άννα Στρούμπου
Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωνσταντίνος Καζακλής
Γ΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ηρακλής-Χαράλαμπος Ροδίτης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Πύρρος Δήμας
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Φώτης Καϋμενάκης
ΤΑΜΙΑΣ: Φιλιππία Κοχλιαρίδου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Χαρίκλεια Κυριακίδου
ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ: (θα βγει από ψηφοφορία στην επόμενη συνεδρίαση)
ΜΕΛΟΣ: Ιωάννης Γέροντας
ΜΕΛΟΣ: Αθανάσιος Ζησιόπουλος
ΜΕΛΟΣ: Βαλέριος Λεωνίδης
ΜΕΛΟΣ: Λεωνίδας Σαμπάνης
ΜΕΛΟΣ: Χρήστος Σπύρου
ΜΕΛΟΣ: Βίκτωρας Μήτρου
ΜΕΛΟΣ: Θοδωρής Ιακωβίδης
MEΛΟΣ: Γιώργος Ανατολίτης».

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!