Με το δεύτερο άλμα έκλεισε τη θέση του στον τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου. Πήδηξε 8.03μ πέρασε το όριο που ήταν 7.95μ και έδωσε ραντεβού στον τελικό της Κυριακής (09:12 το πρωί).
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Ατακόι
Ελισάβετ Γρηγοριάδου – [email protected]
Ο Τεντόγλου επιχειρώντας πρώτος τις προσπάθειές του στον προκριματικό, κατάφερε με επίδοση 8.03μ να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής. Στο πρώτο του άλμα προσγειώθηκε στα 7.91μ, χάνοντας το όριο πρόκρισης για 4 εκατοστά, έχοντας όμως πατήσει 17 εκατοστά πίσω από την βαλβίδα.
Στην δεύτερή του προσπάθεια ήρθε το άλμα πάνω από τα 8 μέτρα για να πιάσει το όριο και να είναι μέσα στην οκτάδα του τελικού.
Με την καλύτερη επίδοση και ρισκάροντας να μείνει εκτός τελικού, πέρασε ο Τομπίας Μόντλερ που πήδηξε 8.14μ. Ο Σουηδός μέχρι και το τρίτο του άλμα ήταν 8ος με 7.75μ, όμως πήδηξε 8.14μ με την τρίτη (7 εκατοστά από τη βαλβδία το πάτημα του) και επιβεβαίωσε ότι είναι ο μόνος επικίνδυνος αντίπαλος για τον Τεντόγλου.
Η οκτάδα του τελικού
1. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) – 8.14μ.
2.Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) – 8.03μ.
3. Γκάμπριελ Μπιτάν (Ρουμανία) – 8.03μ
4. Χάιμε Γκουέρα (Ισπανια) – 7.99μ.
5. Ερβάν Κονάτε (Γαλλία) – 7.93μ
6. Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ (Βουλγαρία) – 7.89μ
7. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) – 7.86μ
8. Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) – 7.75