Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Οι αριθμοί της 2ης μέρας

Published

on

Γεμάτη και η δεύτερη μέρα των αγώνων στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης, είδαμε ιστορία να γράφεται μπροστά στα μάτια μας και έναν απίθανο Καναδό σφυροβόλο να κλέβει από την Ευρώπη τον παγκόσμιο τίτλο για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια (Κότζι Μιροφούσι, Ιαπωνία – 2011) και συνολικά τρίτη (Αντρέι Αμπουβαλίγιεφ, Τατζικιστάν, 1993, 1995) στο πιο ευρωπαϊκό από όλα τα αγωνίσματα του στίβου.

20χλμ βάδην γυναικών
– η Μαρία Πέρεθ κέρδισε το πρώτο χρυσό για την Ισπανία στην ιστορία του αγωνίσματος των γυναικών.
– το 1:26:51 της Πέρεθ είναι η 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.
– με το χάλκινο μετάλιλο που κέρδισε η Αντολέλα Παλμισάνο (Ιταλία) έγινε μόλις η έκτη βαδίστρια με περισσότερα από ένα μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

400μ γυναικών
– το 49.90 της Μαριλέιντι Παουλίνο (Παναμάς) είναι η ταχύτερη επίδοση που έχει γίνει ποτέ σε προκριματικά

400μ εμπόδια ανδρών
– το 48.12 του Άλισον Ντος Σάντος (Βραζιλία) ξεπέρασε το 48.32 του Ντάνι Χάρις (ΗΠΑ) από 1991 ως καλύτερη επίδοση προκριματικών.

Έπταθλο
– το 59.57μ που έριξε η Ανούκ Βέτερ (Ολλανδία) στον ακοντισμό είναι η μεγαλύτερη βολή που έχει καταγραφεί ποτέ στο έπταθλο, καταρρίπτοντας το δικό της άτυπο ρεκόρ των 58.41μ από το 2017.
– οι 20 πόντοι διαφοράς (6.740 – 6.720) που κέρδισε η Καταρίνα Τζόνσον Τόμπσον (Βρετανία) την Άνα Χολ (ΗΠΑ) είναι η μικρότερη στην ιστορία των παγκόσμιων πρωταθλημάτων. Η προηγούμενη ήταν το 1993 όταν η Τζάκι Τζόινερ Κέρσι (ΗΠΑ) είχε 6.837 και η Σαμπίνε Μπράουν (Γερμανία) 6.797 (40 πόντοι διαφορά).
– η KJT έγινε η 6η επαθλήτρια με περισσότερα από ένα χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα (το κέρδισε και το 2019).
– τρίτο μετάλλιο το χάλκινο για την Ανούκ Βέτερ που έχει επίσης χάλκινο από το 2017 και αργυρό από το 2022.

100μ ανδρών
– το 10.02 που άφησε τον Φρεντ Κέρλι (ΗΠΑ) εκτός τελικού είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση που δεν δίνει πρόκριση στην ιστορία των παγκοσμίων.
– το 9.87 του Νόα Λάιλς (ΗΠΑ) είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε ημιτελικό. Ο Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) έχει τρέξει σε 9.77 και ο Μάικ Ρότζερς (ΗΠΑ) 9.86 και οι δυο το 2015 στο Πεκίνο.
– ο Λετσίλε Τεμπόγκο (Μποτσουάνα) κέρδισε το πρώτο μετάλλιο (αργυρό) για την Αφρική στην ιστορία των παγκόσμιων πρωταθλημάτων.
– Ο Ζαρνέλ Χιουζ (χάλκινο) κέρδισε το πρώτο μετάλλιο για τη Βρετανία από το 2003.
– Ο Λάιλς έγινε ο πέμπτος σπρίντερ που κερδίζει παγκόσμιο τίτλο στα 100μ αφού πρώτα έχει κερδίσει τον ίδιο τίτλο και σαν έφηβος.

Μήκος
– η Ιβάνα Βουλέτα (Σερβία) έγινε η τρίτη άλτρια του μήκους μετά τη Χάικε Ντρέσλερ (Γερμανία) και τη Μαλάικα Μιχάμπο (Γερμανία) που έχει κερδίσει τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
– η Βουλέτα έγινε η δεύτερη άλτρια του μήκους που μετά τον παγκόσμιο τίτλο στις νεάνιδες κέρδισε και αυτόν στις γυναίκες. Πρώτη το κατάφερε η Φιόνα Μέι (Ιταλία).
– η Βουλέτα έγινε η 7η άλτρια του μήκους που έχει κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο τόσο σε ανοιχτό όσο και σε κλειστό στίβο.

10.000μ ανδρών
– ο Τζόσουα Τσέπτεγκεϊ (Ουγκάντα) κέρδισε τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλου του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μό Φάρα (Βρετανία) και χάνει μόνο από τον Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιά και τον Κενενίσα Μπεκέλε. Οι δύο Αιθίοπες έχουν από τέσσερα συνεχόμενα χρυσά.
– ο Τσέπτεγκεϊ έφτασε τα τέσσερα μετάλλια στο σύνολο καθώς έχει και το αργυρό από το 2017 στο Λονδίνο.

Σφυροβολία ανδρών
– ο Ίθαν Κάτσμπεργκ κέρδισε το πρώτο μετάλλιο και μάλιστα χρυσό στην ιστορία του Καναδά στη σφυροβολία
– τα 23 εκατοστά που ήταν η διαφορά νίκης για τον Καναδό, είναι η δεύτερη μικρότερη στην ιστορία των παγκόσμιων πρωταθλημάτων. Το 2011 ο Κότζι Μιροφούσι (Ιαπωνία) είχε ρίξει 81.24μ και ο Κρίστιαν Παρς (Ουγγαρία) 81.18μ.

1.500μ γυναικών
– το 3:55.14 της Φέιθ Κιπγιέγκον (Κένυα) είναι η ταχύτερη επίδοση όλων των εποχών για ημιτελικά παγκοσμίου πρωταθλήματος και συνολικά η 7η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.
– το 3:58.77 που έτρεξε η Αντέλ Τρέισι (Τζαμάικα) είναι ο ταχύτερη επίδοση όλων των εποχών η οποία δεν έδωσε πρόκριση σε τελικό.

1.500μ ανδρών
– το 3:32.69 που έτρεξε ο Αμερικανός Γιάρεντ Νουγκούσε, είναι η ταχύτερη επίδοση όλων των εποχών σε ημιτελικά.
– το 3:32.98 του Τσεπό Τσάιτ (Νότια Αφρική) είναι η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών που έμεινε εκτός τελικού.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/