Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Αθανασιάδης: «Γιατί η διοίκηση της ΚΟΕ επιλέγει να ανέχεται την παραβίαση των κανόνων;»

Published

on

Συνεχίζονται τα επεισόδια του σίριαλ «Ηλυσιακός» στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας με τον πρώην αντιπρόεδρο Λεωνίδα Αθανασιάδη να κάνει λόγο για προσωπική δικαίωση καθώς ζητήθηκε η παραίτηση του, όταν ψήφισε κόντρα στο ΔΣ.

Η χθεσινή αποκάλυψη του Sportsfeed για την αποδοχή της ένστασης του ΝΟ Λάρισας από τον αθλητικό δικαστή (σχετικά με την αντικανονική χρησιμοποιήση παίκτη από την ομάδα πόλο των ανδρών του Ηλυσιακού – διαβάστε εδώ) έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τις ομάδες που είχαν έννομο συμφέρον (ΝΟ Πατρών και ΝΟ Λάρισας) όσο και από τον πρώην αντιπρόεδρο της ΚΟΕ, Λεωνίδα Αθανασιάδη που τοποθετήθηκε με γραπτή δήλωση επί του θέματος, αποκαλύπτοντας για ποιο λόγο παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.

«Η πρόσφατη απόφαση της Αθλητικού Δικαστή, που αφορά στην αντικανονική συμμετοχή του αθλητή Woodhead με την ομάδα του Ηλυσιακού στο περσινό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α2, αποτελεί για μένα προσωπική ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Η ιστορία αυτή ήταν η αιτία της αποχώρησης μου από το ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ (16.5.2022), στην οποία συμμετείχα με την ιδιότητα του Α΄ Αντιπρόεδρου, όπου κρίθηκαν καταρχήν οι δύο ενστάσεις του ΝΟ Λάρισας, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να πείσω τους συναδέλφους, ότι οι ενστάσεις έπρεπε να γίνουν δεκτές, αφού η συμμετοχή του αθλητή παραβίαζε τους όρους της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Α2. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα αδικούσε την ομάδα της Θεσσαλίας, θα έβαζε την Ομοσπονδία σε περιπέτειες πλήττοντας παράλληλα το κύρος της. 

Δυστυχώς ένας μόνο ακόμη συνάδελφος και εγώ ήμασταν μειοψηφία.

Το πρωί της επόμενης ημέρας ο πρόεδρος ζήτησε τηλεφωνικά την παραίτησή μου τονίζοντάς ότι ‘’δεν είναι δυνατόν να διαφοροποιούμαι από την άποψη του Προέδρου’’ και ότι ‘’έχω αναλάβει το ρόλο του υπερασπιστή των συλλόγων της Περιφέρειας και αυτό δεν είναι σωστό’’. Του την έστειλα την επόμενη ώρα ηλεκτρονικά.

Το επόμενα γεγονότα ήταν μάλλον φυσιολογικά. Ακολούθησαν οι ενστάσεις του ΝΟ Πατρών για τον ίδιο λόγο, οι οποίες και αυτές αντιμετωπίστηκαν με όμοιο τρόπο.

Το αποτέλεσμα ήταν και οι δύο σύλλογοι να προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο ακύρωσε τις αποφάσεις της ΚΟΕ και έστειλε τις υποθέσεις στην Αθλητικό Δικαστή. Και ιδού η πρώτη απόφαση. Λογικά και η επόμενη θα είναι παρόμοια.

Για έξι και μήνες δε μίλησα δημόσια για την υπόθεση αυτή. Σήμερα όμως, βέβαιος για το ορθό των συλλογισμών μου και των επιλογών μου, είμαι υποχρεωμένος να θέσω τα παρακάτω ερωτήματα:

• Γιατί η διοίκηση της Ομοσπονδίας επιλέγει να ανέχεται την παραβίαση των κανόνων που η ίδια έχει θέσει; Το ανέχεται από όλους;

• Γιατί οι εισηγήσεις για το θέμα αυτό του δ/ντη μηχανογράφησης και υπεύθυνου εγγραφών/μετεγγραφών, του Γενικού Γραμματέα και του Νομικού Συμβούλου της ΚΟΕ ήταν τόσο εσφαλμένες; Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι απόψεις τους επηρέασαν την κρίση των υπολοίπων μελών του ΔΣ.

• Γιατί ο Πρόεδρος – βαθύς γνώστης του αθλήματος και των κανόνων του – πλανήθηκε τόσο οικτρά;

• Οι πιθανές συνέπειες για τα πρωταθλήματα και τις εμπλεκόμενες ομάδες της πρόσφατης δικαστικής απόφασης είναι σήμερα περίπου προβλέψιμες. Δεν ήταν έξι μήνες πριν;

Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που θα επιλέξει η διοίκηση της ΚΟΕ να αντιμετωπίσει το θέμα αποδώ και πέρα, έχει τεράστιο ενδιαφέρον».

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!