Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αυγενάκης προς Σακοράφα: «Η συμπεριφορά σας δεν εκπροσωπεί τον μέσο στιβικό»

Published

on

Για άλλη μια φορά, η συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τη βουλευτή του ΜεΡΑ 25 και πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα στη βουλή, δημιούργησε ένταση με έντονη αντιπαράθεση των δυο.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων όπου συζητήθηκε σήμερα το σχέδιο νόμου του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού «Διατάξεις για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού και τον εξορθολογισμό της αθλητικής νομοθεσίας» τα αίματα άναψαν όταν η Σακοράφα για άλλη μια φορά έθεσε το οικονομικό θέμα του ΣΕΓΑΣ και πιο συγκεκριμένα την επιχορήγηση από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος. Η απάντηση του Αυγενάκη ίδια με τις προηγούμενες αναφορικά με το ίδιο θέμα: «Θα πω, για πολλοστή φορά, όσο επαναλαμβάνει η κυρία Σακοράφα το λάθος, θα διορθώνεται. Ότι είναι απολύτως θεσμοθετημένη η διαδικασία καταβολής των χρημάτων, τόσο από την τακτική επιχορήγηση, όσο και από την έκτακτη χρηματοδότηση, η οποία προέρχεται μέσα από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης των στοιχηματικών εταιρειών. Όσο επιμένει να διαστρεβλώνει τα πράγματα θα παίρνει την απάντηση την πρέπουσα, έτσι ώστε να καταλάβει ότι εδώ, δεν πέφτει τίποτα κάτω».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις της Σακοράφα για να ακολουθήσει… ομοβροντία από τον Αυγενάκη:

– «Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στον τρόπο διοίκησης, κυρία Σακοράφα. Είστε η μειοψηφία με τον τρόπο με τον οποίο διοικείτε και ευτυχώς για τον υπόλοιπο κόσμο δεν είστε η αντιπροσωπευτικότερη μορφή και η συμπεριφορά σας δεν είναι η αντιπροσωπευτική εικόνα και θέση του ανθρώπου που εκπροσωπεί τον μέσο στιβικό αθλητή. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν εκπροσωπείτε με τον τρόπο σας αυτό που υπηρετεί συνολικά ο αθλητισμός και ειδικότερα ο στίβος».

– «Είστε μειοψηφία, η συμπεριφορά σας είναι μειοψηφική. Δεν αποτελείτε τον κανόνα της στιβικής κοινότητας. Είμαι σαφής; Αποτελείτε μια μειοψηφία, μια κακιά μειοψηφία, η οποία κάνει τα πάνδεινα να δικαιολογήσει τους ρόλους της αριστερής προερχόμενης ιδεολογικής καταβολής σας, με αποτέλεσμα να τα κάνετε «μαντάρα». Δυστυχώς ή ευτυχώς, κυρία Σακοράφα, για άλλη μια φορά με διακόπτετε, δεν δέχεστε την κριτική δυστυχώς. Θέλετε να κρίνετε και κρίνετε πολύ αυστηρά, αλλά όταν σας κρίνουν αυτομάτως ενοχλείστε. Δεν πειράζει. Ο κόσμος ξέρει».

– «Η δημοκρατία σας που με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και μέσα στον ΣΕΓΑΣ, δυστυχώς, δεν είναι η δημοκρατία που υπηρετούμε όλα τα κόμματα και όλοι οι πολίτες και όλοι οι βουλευτές εδώ πέρα. Κρίνετε, σχολιάζετε, θα δέχεστε και την κριτική. Αποτελείτε μειοψηφία, η συμπεριφορά σας είναι η μειοψηφία, δεν αποτελείτε τον κανόνα, τον μέσο όρο της στιβικής κοινότητας ούτε των μελών της διοίκησης της ομοσπονδίας. Ο τρόπος σας είναι μειοψηφικός. Δεν είναι πλειοψηφικός».

Σακοράφα: «Δε θα μου πείτε πως θα διοικώ»

Στην αντιπαράθεση με τον Αυγενάκη, η Σακοράφα αναρωτήθηκε πως γνωρίζει τι συμβαίνει στο συμβούλιο και τον κατηγόρησε ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά του ΣΕΓΑΣ…

– «Πώς τα ξέρετε, κύριε Υπουργέ; Μπορείτε να μας πείτε; Μπορείτε; Εκτίθεστε τώρα πια. Αυτή τη στιγμή καταλαβαίνετε τι κάνετε; Εκτίθεστε και ξέρετε γιατί; Γιατί αυτή τη στιγμή ομολογείτε μόνος σας ότι παρεμβαίνετε στα εσωτερικά μιας ομοσπονδίας και ξέρετε τι συζητάνε στα διοικητικά συμβούλια. Σοβαρά μιλάτε τώρα και το λέτε από τη θέση του υπουργού αυτό το πράγμα;».

– «Ακούστε κάτι, κύριε υπουργέ. Το αν είμαι η μειοψηφία ή όχι το αποδεικνύουν όχι τα αποτελέσματα, η διαδικασία του διοικητικού συμβουλίου. Δεν θα μου πείτε εσείς εκτός της ομοσπονδίας πως διοικώ ή όχι. Και ξέρετε κάτι; Θα πω αυτό που είπα προηγουμένως, κύριε υπουργέ. Εδώ τώρα, αυτή τη στιγμή, μέσα σε αυτή την αίθουσα αποδεικνύονται όλα αυτά που διαβάζω κάθε μέρα στον Τύπο. Ευχαριστώ πολύ, κύριε πρόεδρε».

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!