Ο Έλληνας τζουντόκα δεν αγωνίστηκε τελικά στο γκραν σλαμ του Τελ Αβίβ αφού χαρακτηρίστηκε ως πιθανό κρούσμα κορονοϊού λόγω συνύπαρξης στην ίδια πτήση με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Ο Γιώργος Αζωίδης ταξίδεψε μέχρι το Ισραήλ με ειδική πτήση της IJF εν μέσω αποκλεισμού της χώρας για να ακούσει τελικά το «όχι» από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης λίγη ώρα πριν τον αγώνα. Ένας Αμερικανός προπονητής που ήταν στην ίδια πτήση μαζί με τον Αζωίδη διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί ο Έλληνας σε απομόνωση στο δωμάτιό του, ως πιθανό κρούσμα, παρότι είχε προσκομίσει δύο αρνητικά τεστ. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες από την ελληνική πλευρά, η αναμέτρηση δεν αναβλήθηκε και ο αντίπαλός του, ο Περουβιανός Αλόνσο Γουονγκ, ανακηρύχθηκε νικητής άνευ αγώνα. Για τον ίδιο τον Έλληνα αθλητή η απόφαση αυτή δε βγάζει κανένα απολύτως νόημα, καθώς οι αθλητές του Αμερικανού, οι οποίοι ταξίδεψαν μαζί του, αγωνίστηκαν κανονικά. Ο ίδιος ανέφερε στο Sportsfeed τα εξής: «Τι να πω, δεν βρίσκω καμία λογική εξήγηση σε αυτό που έχει γίνει. Έχασα τα κιλά, ζυγίστηκα, και μία ώρα πριν να πάω στους αγώνες μου είπαν ότι δεν μπορώ να βγω από το δωμάτιο. Αυτός που είχε τον ιό στο αεροπλάνο ήταν ένας Αμερικανός προπονητής. Άφησαν τους αθλητές του να παλέψουν οι οποίοι ταξίδευαν τόσες ώρες μαζί και δεν άφησαν εμένα που έκατσα 50 λεπτά στο αεροπλάνο μαζί του και που έκανα δύο τεστ και βγήκαν αρνητικά. Τον ιό τον είχε και ένας Αζέρος αθλητής και το συναθλητή του που ήταν μαζί του στο δωμάτιο τόσες μέρες τον άφησαν να παλέψει… Είναι σημαντικοί αγώνες γιατί κυνηγάμε τη βαθμολογία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Ο Αζωίδης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 39η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης της κατηγορίας των -73κ με 1438 βαθμούς και κυνηγάει τον Σλοβένο Μάρτιν Χόγιακ που βρίσκεται στην 35η θέση με 1628β και κατέχει αυτή τη στιγμή το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Τόκιο. Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και πέρα κάθε διοργάνωση είναι κρίσιμη για την εξασφάλιση της Ολυμπιακής πρόκρισης. Το γεγονός λοιπόν ότι δε του επιτράπηκε να αγωνιστεί κατά αυτό τον τρόπο, ενώ άλλοι αθλητές που βρέθηκαν στην ίδια πτήση δεν έλαβαν την ίδια αντιμετώπιση, είναι κατάφωρα άδικο.