Connect with us

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Μπιτς Βόλεϊ: Ένας Βραζιλιάνος στο τιμόνι των Εθνικών ομάδων

Published

on

Το όνομα του είναι Τίε Σαντάντα Μπέντο Κρέσπο, αλλά εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τότε θα τον συνηθίσουμε απλά ως Σαντάνα.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Ποιος είναι όμως ο κύριος και γιατί θα ασχοληθούμε από δω και πέρα μαζί του; Ο Σαντάνα αποτελεί τον εκλεκτό της διοίκησης της ΕΟΠΕ για τη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού μπιτς βόλεϊ, ωστόσο επειδή στην Ελλάδα υπάρχει και μια σχετική τυπολατρία (σε ορισμένους μόνο τομείς) αρχικά «βαφτίστηκε» τεχνικός σύμβουλος κι όταν τελειώσουν τα διαδικαστικά θα αλλάξει και ο τίτλος του.
Στον βιογραφικό του που έχει αναρτήσει η ΕΟΠΕ φαίνεται ότι έχει πλούσια δραστηριότητα στην άμμο, αλλά πριν φτάσουμε στο πως έφτασε η ΕΟΠΕ στην επιλογή του ας δούμε το γιατί αποφάσισε να εμπιστευτεί μετά από έξι χρόνια ξένο προπονητή.
Η ΕΟΠΕ προσπάθησε και κατάφερε να ενταχθεί στα αναπτυξιακά προγράμματα της FIVB, μέσω των οποίων η Διεθνής Ομοσπονδία ενισχύει τις ομοσπονδίες μέλη της με διάφορους τρόπους.
Στην προκειμένη περίπτωση η ΕΟΠΕ ανέλυσε το πλάνο της για την ανάπτυξη του μπιτς βόλεϊ ζητώντας την στήριξη της FIVB στο τεχνικό κομμάτι με την ελληνική ομοσπονδία να προχωρά αμέσως σε έρευνα αγοράς.
Αρχικά στην Ευρώπη και κατόπιν στην Βραζιλία, από την οποία έχουμε ως χώρα πολύ καλές αναμνήσεις από το πέρασμα των Αλεμάο, Μαρκάο οι οποίοι έδωσαν τις καλύτερες συστάσεις για τον Σαντάνα.
Έτσι λοιπόν ο Βραζιλιάνος είναι 100% επιλογή της ΕΟΠΕ και σε καμία περίπτωση η FIVB δεν έδωσε τις ευλογίες της (όπως λανθασμένα γράφτηκε), παρά μόνο θα δώσει τα χρήματα της καθώς θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος της αμοιβής του (και το υπόλοιπο μέσω της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής).
Προφανέστατα το ότι επιλέχθηκε Βραζιλιάνος έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο πρόεδρος της FIVB είναι ο συμπατριώτης του Άρι Γκράσα.
Ο Σαντάνα λοιπόν ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να συζητήσει τους όρους της συνεργασίας του με την ΕΟΠΕ και εφόσον οι δύο πλευρές δώσουν τα χέρια, θα αναλάβει άμεσα τις Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη, οι οποίες αν και ξεκινούν από το μηδέν, στην ιεραρχία της ΕΟΠΕ είναι το Νο 1 εθνικό δίδυμο, αλλά θα έχει και την επίβλεψη όλου του υπόλοιπου οικοδομήματος.
Στον σχεδιασμό των Εθνικών ομάδων θα μπουν άμεσα και οι πρωταθλήτριες Ελλάδας Τσοπούλου, Μαναβή οι οποίες θα ενταχθούν επίσης στο πρόγραμμα στήριξης από την ΕΟΕ καθώς τον ερχόμενο Ιούνιο ξεκινούν τα προ-Ολυμπιακά τουρνουά (Condinental Cup) και είναι απαραίτητη η παρουσία δύο καλών εθνικών ομάδων.
Βέβαια με τις Τσοπούλου-Μαναβή να είναι στην Θεσσαλονίκη και να προπονούνται με την Μαρία Τσιαρτσιάνη, υπάρχουν κάποια σοβαρά ανοικτά ζητήματα, τα οποία όμως θα διευθετηθούν στο άμεσο μέλλον.
Επίσης ο Σαντάνα θα αναλάβει και το χτίσιμο νέων ομάδων όχι μόνο στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες όπου εκεί βέβαια πέρα από τους αδελφούς Μανδηλάρη δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!