Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

BΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 2022: Πέμπτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για την Γουόλς

Published

on

Οι τελικοί της δεύτερης μέρας του παγκόσμιου πρωταθλήματος ήταν εντυπωσιακοί με τους νέους σταρ του αθλήματος να αναδεικνύονται νικητές και τους παλαιότερους να παραδίδουν τα σκήπτρα, με πιο εμφανές παράδειγμα αυτό της Κατίνκα Χόσου.

Στον τελευταίο τελικό της ημέρας η Ντούνα Αρένα ξεσηκώθηκε για να αποθεώσει ίσως για τελευταία φορά την τεράστια μορφή της κολύμβησης, την Κατίνκα Χόσου, η οποία δεν έχει δηλώσει ξεκάθαρα αν θα αποσυρθεί φέτος, αλλά οι επιδόσεις της και τα νέα κεφάλαια που ανοίγει στην ζωή της, την προδίδουν. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Αμερικανίδα Άλεξ Γουόλς, που ήταν δεύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά σήμερα ήρθε η στιγμή να ζήσει την πρώτη μεγάλη νίκη της καριέρας της που συνοδεύτηκε με το 2:07.13 στα 200μ μεικτής και μάλιστα σημειώνοντας την πέμπτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία. Η Αυστραλή Κάιλι Μιακούαν, που άφησε το καλό της αγώνισμα στα 100μ ύπτιο, τερμάτισε δεύτερη χωρίς να μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα την Γουόλς με 2:08.57. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν το 1-3 με την Λέα Χάις, η οποία για να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο κολύμπησε σε 2:08.91, χρόνος που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων. Η Iron Lady ήταν 7η με 2:11.37.

Ο πρώτος τελικός της ημέρας ήταν αυτός στα 100μ πρόσθιο, όπου ο Ιταλός Νικολό Μαρτινένγκι άφησε τον Ολλανδό Άρνο Καμίνγκα στην δεύτερη θέση με χρόνο 58.26. Ο Ολλανδός είχε την ευκαιρία να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά, καθώς ο μεγάλος του αντίπαλος ο Βρετανός Άνταμ Πίτι δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο παγκόσμιο λόγω τραυματισμού, αλλά ο Μαρτινένγκι του χάλασε τα σχέδια και αρκέστηκε πάλι με το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση στα 58.62. Ο τρίτος της παρέας των μεταλλίων είναι ο Νικ Φινκ, που μέχρι τον τελικό είχε την ταχύτερη επίδοση στον κόσμο, όμως το 58.65 που κολύμπησε στη Ντούνα Αρένα δεν ήταν αρκετό για να τον φέρει πιο ψηλά στο βάθρο.

Στην συνέχεια ακολούθησε το 100άρι πεταλούδας των γυναικών με τις μεγάλες απουσίες των Σάρα Σέστρεμ, Μάγκι Μακνίλ και Έμα Μακίον να είναι διακριτές αλλά παρόλα αυτά η κούρσα ήταν πολύ καλή. Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Τόρι Χασκ με 55.64, καταρρίπτοντας το δικό της ρεκόρ Αμερικής, ενώ στην δεύτερη θέση ακολούθησε η γνωστή σε εμάς Γαλλίδα, Μαρί Βατέλ (κέρδισε το χρυσό με τη Ντουντουνάκη πέρυσι στο ευρωπαϊκό), με επίδοση 56.14 και στην απονομή των μεταλλίων η συγκίνησή της ήταν μεγάλη με τα δάκρυα χαράς να στάζουν στο πρόσωπό της. Η Γιουφέι Ζανγκ, που παραλίγο να μείνει εκτός διοργάνωσης εξαιτίας του κορονοϊού στην Κίνα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 56.41.

Στο 50άρι πεταλούδα ο Αμερικανός Κέιλεμπ Ντρέσελ δεν έκανε την καλύτερη εκκίνηση, φαινόμενο ασυνήθιστο για τον ίδιο, καθώς φημίζεται για αυτήν, αλλά δεν του στέρησε τη νίκη. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο ακούμπησε πρώτος το χρονόμετρο και αυτό κατέγραψε 22.57, με τον φοβερό 42χρονο Βραζιλιάνο Νίκολας Σάντο να προσθέτει ακόμα ένα μετάλλιο στην καριέρα του και αυτή την φορά ήταν ασημένιο, καθώς ήταν ταχύτερος από τον Μάικλ Άντριου που ήρθε τρίτος με 27.79, ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Βραζιλιάνο που τερμάτισε σε 27.78.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/