Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χειμερινό κύπελλο 2025: Ξανά στην δράση ο Χρήστου, ρεκόρ για Μπιλανάκου και Καλανδρό

Published

on

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται στην Αλεξανδρούπολη και το χειμερινό κύπελλο, με τον Απόστολο Χρήστου να πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε τα 54 δευτερόλεπτα και επικράτησε με χρόνο στο 53.17. Τον ακολούθησε ο Νίκος Παπαθεοδώρου με το 54.95 και ο Γιάννης Πετράκης με το 56.70. Όπως ο Χρήστου έτσι και η Νόρα Δράκου κολύμπησε την πρώτη της κούρσα μετά το παγκόσμιο της Σιγκαπούρης. Ήταν η νικήτρια στα 50μ ελεύθερο με 25.51, αφήνοντας δεύτερη την Νεφέλη Μπιλανάκου με το 25.66, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Στέργιος Μπίλας και ο Αμπντελραχμάν Ελαραμπί (Ολυμπιακός) είχαν ταυτόχρονη άφιξη με 22.32.
Στο 400άρι της μεικτής, ταχύτερα από όλους ακούμπησε τον τοίχο του τερματισμού ο Δανιήλ Γιουρτζίδης, με τον Έλληνα πρωταθλητή να σημειώνει 4:18.47. Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο Βασίλης Σοφικίτης με 4:22.59. Η Άρτεμις Βασιλάκη ήταν η μεγάλη νικήτρια στα 400μ ελεύθερο με 4:15.91 και ο Δημήτρης Μάρκος μετά τη νίκη του στα 200μ και 1.500μ ελεύθερο, επικράτησε και στο 400άρι με 3:51.88. Η Άννα Ντουντουνάκη και η Γεωργία Δαμασιώτη βρέθηκαν αντιμέτωπες στα 100μ πεταλούδα και τις χώρισαν 20 εκατοστά του δευτερολέπτου. Πρώτη ήταν η Ντουντουνάκη με 57.58 και δεύτερη η Δαμασιώτη με 57.78.
Στα 100μ πεταλούδα των ανδρών, ο Κωνσταντίνος Στάμου σταμάτησε σε 53.00 το χρονόμετρο για να επικρατήσει, αλλά ο Γιώργος Καλανδρός σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ παίδων με 53.57. Στα 100μ πρόσθιο, η Νικόλ Παυλοπούλου και ο Βαγγέλης Ντούμας έκαναν δική τους την πρώτη θέση με 1:09.24 και 1:00.63 αντίστοιχα

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr