Φοβερά πράγματα από τον Νίκο Ανδρικόπουλο που στην πρώτη του παρουσία σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο στο τριπλούν των ανδρών.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Ατακόι
Αγγελική Μαγκανά – [email protected]
Ελισάβετ Γρηγοριάδου – [email protected]
Στην πέμπτη του προσπάθεια, ο Ανδρικόπουλος πήδηξε 16.58μ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση για να χαρίσει στην Ελλάδα το πρώτο της αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ο Ανδρικόπουλος ξεκίνησε τον τελικό με 16.20μ ακολούθησαν δύο άκυρα πήδηξε 15.91μ στην 4η προσπάθεια και κατάφερε το μεγάλο άλμα που έψαχνε στο 5ο άλμα. Πήδηξε 16.58μ και ανεβηκε δεύτερος. Ο Γερμανός Μαξ Χες πήδηξε 16.57μ στην 6η του προσπάθεια και η Ελλάδα πήρε το πρώτο της μετάλλιο σε τριπλούν κλειστού στίβου.
Σούπερ άτυχος ο Δημήτρης Τσιάμης που είχε μεγάλο άλμα κοντά στα 17μ αλλά βγήκε άκυρο για ένα εκατοστό, για το καρφί που προεξείχε… Ο Τσιάμης ολοκλήρωσε 7ος με 16.39μ
Νικητής του τελικού ο Πέδρο Πιτσάρδο με 17.60μ.
Η τελική κατάταξη του τελικού
1. Πέδρο Πιτσάρδο (Πορτογαλία) – 17.26μ
2. Νικόλας Ανδρικόπουλος (Ελλάδα) – 16.58μ
3. Μαξ Χες (Γερμανία) – 16.57μ
4. Τιάγκο Περέιρα (Πορτογαλία) – 16.51μ
5. Ναζίμ Μπάμπαγιεφ (Αζερμπαϊτζάν) – 16.50μ
6. Τομπία Μπότσι (Ιταλία) – 16.39μ
7. Δημήτρης Τσιάμης (Ελλάδα) – 16.39μ
8. Μπέντζμιν Καμπαορέ (Γαλλία) – 16.11μ
9. Μπατουχάν Τσακίρ (Τουρκία) – 16.02μ