Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Δύο ελληνικά πληρώματα ξεκινούν για το μεικτό 470 στο Παρίσι 2024

Published

on

Μετά το τέλος της προπονητικής ρεγκάτας 470 στη Βιλαμούρα τα ελληνικά πληρώματα mixed ετοιμάζονται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (30/4-7/5) αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Στους Αγώνες του Τόκιο θα αγωνιστούν για τελευταία φορά στο άθλημα της ιστιοπλοΐας οι αθλητές/τριες των 470 σε πληρώματα αυστηρά ανδρών ή γυναίκες. Στο Παρίσι, το οποίο απέχει μόλις τρία χρόνια μακριά εξαιτίας της αναβολής του Τόκιο, θα υπάρχουν στην κατηγορία αυτή μόνο mixed πληρώματα, δηλαδή μια γυναίκα και ένας άνδρας.

Στην πορτογαλική πόλη, Βιλαμούρα, διεξήχθη το διάστημα 25-27 Απριλίου αγώνας προπονητικού τύπου 470 εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (30/04-07/05). Σε αυτόν συμμετείχαν στη μεικτή κατηγορία η Μελίνα Παππά και ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, στο οποίο κατέλαβαν την έκτη θέση της κατάταξης με 41 βαθμούς ποινής. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όμως εκτός από αυτό το πλήρωμα θα αγωνιστούν και οι Νικόλαος Μπριλάκης με τη Ραφαηλίνα Κλωναρίδου. Η τελευταία, μέχρι και τον Μάρτιο προπονούνταν με τη Μαρία Μπόζη.

Με αυτό το τρόπο οι τέσσερις Έλληνες και Ελληνίδες ιστιοπλόοι αρχίζουν να θέτουν τις βάσεις για την επίτευξη της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς του 2024. Καθόλου απίθανο δε θα είναι, βέβαια, να δούμε και άλλα μεικτά πληρώματα να προκύπτουν μετά την αλλαγή στην Ολυμπιακή κατηγορία.

Παράλληλα, στο ευρωπαϊκό θα αγωνιστούν συνολικά πέντε πληρώματα για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr