Connect with us

TOP

Δυσκόλεψε τα όρια σε παίδες-κορασίδες ο ΣΕΓΑΣ

Published

on

Αν και στην κατηγορία ανδρών-γυναικών ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να μην ακουμπήσει τα ήδη δύσκολα όρια της IAAF, στην κατηγορία παίδων-κορασίδων δεν έπραξε το ίδιο, ανεβάζοντας αρκετά το βαθμό δυσκολίας σε μία διοργάνωση που στο Ναϊρόμπι αναμένεται να διεξάχθεί για τελευταία φορά καθώς η IAAF πήρε την απόφαση να την καταργήσει.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]

Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες υπήρξε αμφιβολία σχετικά με το αν θα γίνουν τελικά οι αγώνες που ανέλαβε η Κένυα για να τους διοργανώσει το Ναϊρόμπι. Τελικά η IAAF ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες τα όρια συμμετοχής και σήμερα ο ΣΕΓΑΣ φρόντισε να τα κάνει ακόμα πιο δύσκολα, πιθανώς για να αποφύγει φαινόμενα όπως αυτό του Κάλι πριν από δύο χρόνια, όταν η ελληνική αποστολή είχε φτάσει τα 26 μέλη.

Τα όρια του ΣΕΓΑΣ

Τα όρια της IAAF

Προϋποθέσεις
Στους παρακάτω Αγώνες από 1/1/2017 μέχρι την τελική ημερομηνία δηλώσεως της ομάδας 3/7/2017.
Δύο ανά αγώνισμα θα συμμετάσχουν αν πετύχουν τα όρια, που έχει ορίσει ο ΣΕΓΑΣ.
I. Αν το όριο το έχουν πετύχει πάνω από δυο αθλητές πηγαίνουν εκείνοι που έχουν την καλύτερη επίδοση και έχουν επιβεβαιώσει αυτήν κατά την διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος Π/Κ.
II. Για τα όρια που θα επιτευχθούν στον κλειστό στίβο, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι να τα επιβεβαιώσουν οι αθλητές – τριες και κατά την διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος ανοικτού στίβου Π/Κ 2017.
III. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ομάδα των αθλητών-τριών είναι η επιβεβαίωση του ορίου, η πιστοποίηση της καλής κατάστασης της υγείας τους (τραυματισμοί, ασθένειες, κλπ), την χρονική περίοδο πριν την αναχώρηση για τη διεθνή συνάντηση.
IV. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Π/Κ, είναι η εξέταση αυτών που πέτυχαν τα όρια (στη διάρκεια του αγώνα ή μέσα σε 24 ώρες) από Doping Control, σε συνεννόηση πάντα με τον Εθνικό προπονητή Π/Κ Αποστόλη Αποστολόπουλο.
V. Για να αναγνωρισθεί μια επίδοση ως όριο πρόκρισης, όσον αφορά τα δρομικά αγωνίσματα θα πρέπει να επισυνάπτεται το φώτο-φίνις καθώς και να αναγράφεται η ταχύτητα του ανέμου ( ταχύτητες – οριζόντια άλματα) όταν πρόκειται για αγωνίσματα που το παραπάνω στοιχείο λαμβάνεται υπ’ όψη για την αναγνώριση της επίδοσης.

Αγώνες κριτήριο
– Πανελλήνια πρωταθλήματα Α/Γ – Ε/Ν – Π/Κ.
– Βαλκανικό πρωτάθλημα Α/Γ – Ε/Ν – Π/Κ.
– Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού Α/Γ – Ε/Ν.
– Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην
– Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βάδην
– Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα
– Διεθνείς διοργανώσεις και μίτινγκ (IAAF- EAA) στο εξωτερικό μόνο με την σύμφωνη γνώμη της ΕΠΑΣ.
– Διοργανώσεις στην Ελλάδα (Γκαλά Φιλοθέης, Παπαφλέσσεια, Χανια 2017, Βενιζέλεια).
– Ελληνικά γκραν-πρι.
– Επώνυμοι περιφερειακοί αγώνες: Σπανίδεια – φεστιβάλ ρίψεων
– Για επώνυμους περιφερειακούς αγώνες που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο Καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, η ΕΠΑΣ θα αποφασίσει κατά περίπτωση σε ποιους αγώνες θα ισχύει η επίτευξη ορίων για την κατηγορία Π/Κ.
Σημείωση: Για τα αγωνίσματα του βάδην που θα διεξαχθούν εκτός σταδίου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διαδρομή να έχει πιστοποίηση από την IAAFκαι να ακολουθεί τους κανονισμούς της.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/