Τον καλύτερο αγώνα της καριέρας της έκανε η Αναστασία Ρέτσα στην Φιλαδέλφια, με την Ελληνίδα επικοντίστρια να σημειώνει δύο φορές ατομικό ρεκόρ και να εξασφαλίζει τη νίκη, ενώ ρεκόρ έκανε και η Εβίνα Παναγιώτου στο Τέξας.
της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]
Η Ρέτσα που αγωνίζεται με το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ξεκίνησε τον αγώνα της από το 4.06μ, ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Ακολούθησε το 4.16μ και το 4.26μ, πριν τοποθετηθεί ο πήχης στο 4.36μ. Το ατομικό της ρεκόρ ήταν 4.35μ και μπορεί την πρώτη φορά να ήταν άκυρη, αλλά την δεύτερη ο πήχης έμεινε στον στυλοβάτη. Η Ρέτσα επιχείρησε ακόμα πιο ψηλά και με ένα μονάχα άλμα καθάρισε και το 4.41μ. Στην συνέχεια δοκίμασε στο 4.47μ αλλά κανένα της άλμα δεν ήταν πετυχημένο και ολοκλήρωσε την εμφάνισή της στην πρώτη θέση.
Καλή εμφάνιση έκανε και η Εβίνα Παναγιώτου, της οποίας το ατομικό ρεκόρ στον κλειστό ήταν 4.00μ και σήμερα, εκπροσωπώντας το πανεπιστήμιο του Χιούστον, κατέλαβε την δεύτερη θέση με 4.03μ. Μάλιστα, προσπάθησε να περάσει και το 4.13μ, αλλά δεν ήταν γραφτό να γίνει σήμερα.