Connect with us

ΑμεΑ

ΕΑΟΜ ΑμεΑ: Έβαλαν τους αθλητές του πανελληνίου πρωταθλήματος να μείνουν σε…κλινική!

Published

on

Ο χορός των καταγγελιών για την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία έχει ανοίξει για τα καλά με το Sportsfeed να δέχεται επιστολές που καταγγέλουν την αντιμετώπιση τους και των αθλητών τους με τρόπο που σε καμία περίπτωση δεν τιμά τη διοίκηση της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

Τον περασμένο Ιούλιο, διεξήχθει το πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ στην Αθήνα και όπως προκύπτει από καταγγελίας αλλά και από το ρεπορτάζ του Sportsfeed, η αντιμετώπιση που είχαν οι αθλητές και αθλήτριες ΑμεΑ από την ομοσπονδία τους προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια τους, σε σημείο να διαμαρτυρηθούν και επίσημα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Το αναπηρικό κίνημα της Ελλάδας, έχει μικρή ως καθόλου πρόσβαση στα MME και τα παράπονά συνήθως καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων.
Στο Sprotsfeed έφτασε η επιστολή του Αθλητικού Ομίλου Ζωοδόχος Πηγή, που είναι μέλος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ. Με την επιστολή αυτή, εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια αλλά και η πικρία για την «αψυχολόγητη επιλογή» (όπως τη χαρακτηρίζει) του χώρου διαμονής των ομάδων που ήταν ένα κέντρο αποκατάστασης – νοσοκομείο στη Μαγούλα Αττικής. Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Από την πρώτη στιγμή όλες οι ομάδες ένιωσαν άβολα, οι αθλητές και οι συνοδοί διαμαρτυρήθηκαν, ενώ αρκετοί αθλητές δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν, βίωσαν κρίση πανικού και απαιτήθηκε η άμεση ιατρική παρέμβαση. Συνειρμικά αναδύθηκαν στη μνήμη τους τραυματικές καταστάσεις που είχαν βιώσει σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης. Πραγματικά ξαφνιαστήκαμε που η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ λειτούργησε με τέτοια ανευθυνότητα απέναντι σε αθλητές (να μην το ξεχνάμε αυτό) τη στιγμή που οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, και όλοι μας καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια (απέναντι στην αναλγησία θεσμών και ανθρώπων με έλλειψη κουλτούρας για την αναπηρία) για την πλήρη κοινωνική ενσωμάτωση και ψυχοσωματική τους ισορροπία».
Πέρασαν τρεις μήνες από τότε και ουδείς ασχολήθηκε με το γεγονός πως η ίδια η ομοσπονδία των ΑμεΑ τους συμπεριφέρθηκε με διάκριση και άνιση μεταχείριση. Την ίδια στιγμή, οι υπάλληλοι της ομοσπονδίας προχώρησαν σε απεργία θεωρώντας εαυτούς θιγμένους επειδή ένα σωματείο τυφλών έστειλε επιστολή ενημερώνοντας πως δεν μπορεί να συνεργαστεί με την υπάλληλο που έχει οριστεί να «τρέξει» το επιδοτούμενο τουρνουά ποδοσφαίρου τυφλών.
Η φωτογραφία του κειμένου είναι από το χώρο που έστειλε η ΕΑΟΜ ΑμεΑ να μείνουν οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας του Αθλητικού Ομίλου Ζωοδόχος Πηγή.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!