Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Εγκρίθηκε 1.410.000€ και το Αλκαζάρ γίνεται σπίτι του στίβου

Published

on

Το στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας ανακαινίζεται για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια και γίνεται κανονικό σπίτι του στίβου.

Πρόκειται για έργο για το οποίο εγκρίθηκε κονδύλι 1.500.000 ευρώ για την ολική ανακαίνιση του κεντρικού σταδίου, τη διαμόρφωση του βοηθητικού σταδίου και του κλειστού προπονητηρίου.
Όλο το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, είναι συνολικού ύψους 1.418.132€  και εντός των προσεχών ημερών θα υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.
Το ένα μέρος του έργου αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση νέου ελαστικού τάπητα στίβου, νέου αθλητικού εξοπλισμού και άλλες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για τη συνολική ανακαίνιση του κεντρικού σταδίου και της αίθουσας χειμερινού στίβου, προϋπολογισμού 898.132€, για πρώτη φορά εδώ και 26 χρόνια, έπειτα από το 1994.
Το άλλο μέρος αφορά στη διαμόρφωση του βοηθητικού χώρου του κεντρικού σταδίου, έκτασης επτά (7) στρεμμάτων, ως χώρο προπόνησης για τις ανάγκες των αθλητών του στίβου, με την παράλληλη προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 520.000€.
«Η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στη Λάρισα, στη Θεσσαλία, σε όλη την Ελλάδα, είναι απόλυτη προτεραιότητά μας» τόνισε ο υφυπουργός αθλητισμού και συμπλήρωσε πως «η ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού και συνάμα η ευχέρεια φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού και κατ’ επέκταση ποικίλλων ωφελειών για τη νέα γενιά, την αθλητική οικογένεια, τις τοπικές κοινωνίες και την ελληνική οικονομία, προϋποθέτει νέες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις».
Δεν παρέλειψε ο κ. Αυγενάκης να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην «αγαστή συνεργασία γι’ αυτά τα έργα πνοής, που αρχίζουν άμεσα, μετά από δεκαετίες, με τον περιφερειάρχη και φίλο Κώστα Αγοραστό, τον οποίο ευχαριστώ, αλλά και με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΑΚ Λάρισας, που δουλεύουν νυχθημερόν για την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου και την εξυπηρέτηση σωματείων και αθλούμενων».

Τα έργα που θα γίνουν στο κεντρικό στάδιο και στην αίθουσα χειμερινού στίβου του Ε.Α.Κ. Λάρισας:

 • Προμήθεια νέου ελαστικού τάπητα συνολικής επιφάνειας 7.300 τ.μ., που περιλαμβάνει το σύνολο του παλαιού ελαστικού τάπητα του κεντρικού σταδίου επιφάνειας 6.700 τ.μ. και την αίθουσα χειμερινού στίβου, η οποία χρησιμοποιείται για προπονήσεις, επιφάνειας 600 τ.μ.
 • Αποξήλωση παλαιού τάπητα, απόξεση της υφιστάμενης ασφαλτικής υπόβασης, μέχρι την επίτευξη των υφιστάμενων κλίσεων (ρύσεων), οι οποίες και διατηρούνται και εγκατάσταση νέου ελαστικού τάπητα.
 • Προμήθεια νέων προβολέων LED για την αναβάθμιση του φωτισμού του σταδίου και της αίθουσας χειμερινού στίβου.
 • Προμήθεια και εγκατάσταση νέων κλιματιστικών μονάδων ψύξης – θέρμανσης για τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης εντός της αίθουσας χειμερινού στίβου.
 • Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού, όπως: πλήρη σετ αγωνισμάτων άλματος επί κοντώ και άλματος εις ύψος,  τέσσερις βαλβίδες άλματος εις μήκος και άλματος εις τριπλούν και δύο βαλβίδες άλματος επί κοντώ με τα καλύμματά τους, καθώς και προμήθεια χαλαζιακής άμμου για την πλήρωση των σκαμμάτων, για τα αγωνίσματα των δρόμων 16 βατήρες, 100 εμπόδια δρόμων, ένα σετ εμποδίων steeple, δύο σετ (οκτώ τεμαχίων) πυραμίδων αναγραφής του αριθμού των διαδρόμων, για τα αγωνίσματα των ρίψεων τέσσερις βαλβίδες, δισκοβολίας, σφυροβολίας και σφαιροβολίας με τους αναστολείς τους καθώς και ενός κλωβού σφυροβολίας, τέσσερις αναλογικούς πίνακες εμφάνισης αριθμού του αγωνιζόμενου, προσπαθειών και αποτελεσμάτων κ.λπ. Επιπλέον, η διαμόρφωση του βοηθητικού χώρου του κεντρικού σταδίου, έκτασης επτά (7) στρεμμάτων, ως χώρο προπόνησης για τις ανάγκες των αθλητών του στίβου, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
 • Χωματουργικές εργασίες, κατασκευή ασφαλτικής στρώσης βάσης.
 • Τοποθέτηση συνθετικού ελαστικού τάπητα στίβου (ταρτάν), τεσσάρων διαδρομών, μπλε χρώματος.
 • Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα 20 mm για τις ανάγκες προθέρμανσης.
 • Δημιουργία δύο σκαμμάτων άλματος εις μήκος και σκάμματος για σφαιροβολίας. 
 • Εγκατάσταση νέου συστήματος φωτισμού με προβολείς LED.
 • Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού  για άλμα εις ύψος και άλμα επί κοντώ.
 • Δύο βαλβίδες άλματος εις μήκος, δύο άλματος εις τριπλούν, δύο άλματος επί κοντώ και μία βαλβίδα σφαιροβολίας.
 • Είκοσι εμπόδια αγωνισμάτων δρόμων κ.λπ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!