Connect with us

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Εκλογές ΝΟΘ: Απόψεις και προτάσεις του υποψήφιου προέδρου, Πεταλωτίδη

Published

on

Στις 13 Οκτωβρίου διεξάγονται οι εκλογές του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Πεταλωτίδης, έστειλε στο Sportsfeed τις θέσεις του ενόψει των εκλογών και τις δημοσιεύουμε τηρώντας την πάγια αρχή του Sportsfeed να δίνουμε βήμα σε όλους τους υποψήφιους.

Το κείμενο του υποψήφιου προέδρου του ΝΟΘ, Γιώργου Πεταλωτίδη

Εν όψει των εκλογών του ομίλου αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τα μέλη του ΝΟΘ για την υποψηφιότητα μου για την θέση του προέδρου, τους λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση αυτή, αλλά και τις προτάσεις, τις απόψεις μου για το παρόν και το μέλλον του ομίλου.

Τον τελευταίο καιρό (κυρίως αλλά όχι μόνο) είμαστε μάρτυρες μιας αδιέξοδης πολιτικής του κ. Τσαλικη και του δ.σ. που έπληξε τον όμιλο και τον οδήγησε σε υποχώρηση. Θα αναφέρω επιγραμματικά τα σημαντικότερα γεγονότα

1. Στις τελευταίες εκλογές της κωπηλατικής ομοσπονδίας ο κ. Τσαλικης στήριξε τον «εκλεκτό« της απερχόμενης διοίκησης της κ.Βραμπα με αποτέλεσμα την παραίτηση του εφόρου κ. Αθανασοπουλου αλλά και την πλήρη διαφωνία-δυσαρέσκεια του άλλου εφόρου κ. Γκιουζελη η οποία μάλιστα εκφράστηκε έντονα και με πρόσφατη επιστολή του προς το δ.σ. του ΝΟΘ. Από την στήριξη αυτή ο ΝΟΘ όχι μόνο δεν επωφελήθηκε αλλά αντίθετα έγινε έντονη η εχθρική στάση της ομοσπονδίας και του κ. Βραμπα απέναντι μας. Να αναφέρω την εξοντωτική τιμωρία αθλήτριας μας, τα ειρωνικά σχόλια για τον όμιλο μας στον έφορο κ. Γκιουζελη, την πραγματοποίηση του 1ου πανελληνίου πρωταθλήματος παράκτιας στη Περαια (και όχι στον περιβάλλοντα χώρο του ΝΟΘ) και μάλιστα σε χρόνο που δυσχεραίνει την συμμετοχή των άλλων ομίλων στον δικό μας διεθνή διασυλλογικό αγώνα.

2. Η αυτόνομη κάθοδος του κ. Τσαλικη στις εκλογές της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας προκάλεσε την γνωστή σκληρή ήττα, την διάσπαση του αντιπολιτευτικού πόλου στη ΕΙΟ και την απομόνωση του ΝΟΘ αφού ο συνδυασμός του κ. Τσαλικη δεν υπερψηφίστηκε ακόμη και από φιλικούς προς τον ΝΟΘ ομίλους.

= Οι δυο αυτές κινήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ του μεγαλύτερου ναυταθλητικου ομίλου της χώρας μας ( ΝΟΘ ) σε ΚΑΝΕΝΑ δ.σ. ομοσπονδίας. Ακόμη προκάλεσαν και την δυσαρέσκεια του υπουργού αθλητισμού και του υπουργείου.

3. Παταγώδης αποτυχία του κ. Τσαλικη να μην υπερασπιστεί την παγκόσμια πρωταθλήτρια και 9η θέση στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο Α. Κυριδου και να την προστατέψει από το μένος της ΕΚΟΦΝΣ (κωπηλατική ομοσπονδία) με αποτέλεσμα να απειλείται η αθλήτρια μας με εξόντωση. Εδώ να αναφερω ότι ο ΝΟΘ φέτος ειχε την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ από ιδρύσεως του. Για πρώτη φορά είχαμε δυο πληρώματα στους ολυμπιακούς του Τόκυο και 5η ολυμπιακή νίκη των αθλητριών μας Μ. Κυριδου – Χ. Μπουρμπου. Και όμως αυτή η επιτυχία αντιμετωπίσθηκε σαν ένα ασήμαντο γεγονός που δεν άξιζε την παραμικρή προβολή του. Δεν κατάφερε ο κ. Τσαλικης να ξεπεράσει την προσωπική αντιδικία του με τις αδελφές Κυριδου, ξεχνώντας ότι ο πρόεδρος του ΝΟΘ δεν είναι απλά ένα πρόσωπο αλλά κυρίως είναι θεσμός τον όποιο οφείλει να υπερασπίζεται. Έφτασε μάλιστα στο σημείο το ετήσιο περιοδικό του ομίλου «ΕΝΙΑΥΣΙΟΣ« να κυκλοφορήσει με εξώφυλλο το γιαπί του ομίλου και όχι με την ολυμπιακή επιτυχία μας (οι δυο συμμετοχές) ούτε με τους ολυμπιακούς αγώνες. Το ΕΓΩ πάνω από τον ΝΟΘ.

4. Η έλλειψη στόχων και προγραμματισμού δράσης οδήγησαν το δ.σ. να εξαντλείται στην αντιμετώπιση ( με όποιον τρόπο) τρεχόντων μόνο ζητημάτων. Έλειψαν οι ιδέες, οι απόψεις και οι ενέργειες που θα οδηγούσαν τον ΝΟΘ στην θέση που δικαιούται να βρίσκεται, στην πρωτοπορία του ναυταθλητισμου στην χώρα μας και θα τον έκαναν μεγαλύτερο και ισχυρότερο. Ακόμη και τώρα είναι μεγάλη η προσπάθεια του κ. Τσαλικη να οδηγηθεί ο όμιλος σε εκλογές χωρίς ουσιαστική συζήτηση, με απαγόρευση να επικοινωνήσω με τα μέλη του ΝΟΘ και αυτό γιατί ακολουθει το δόγμα «αφού δεν έχω τίποτε να πω καλυτέρα να μη μιλά κανένας«

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

= Είναι ανάγκη να υιοθετηθούν πολιτικές ανάπτυξης των αθλημάτων που καλλιεργεί ο ΝΟΘ. Απαιτείται άμεση έναρξη συζήτησης και κατάθεσης προτάσεων από όλα τα μέλη του ομίλου στην κατεύθυνση αυτή . Να ξεκινήσουν προσπάθειες προσέγγισης και επαναδραστηριοποίησης των παλαιών αθλητών μας που απομακρύνθηκαν.

= Επαφές με σχολεία και σχολικούς γυμναστές με σκοπό την προσέλευση νέων αθλητών στον ΝΟΘ. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει ακόμη να προβληθούν οι επιτυχίες του ομίλου και οι πρωταθλήτριες/ες του και γενικότερα να διοργανώνονται εκδηλώσεις που θα προσελκύουν νέους στον όμιλο (πολιτιστικές εκδηλώσεις , μουσικές βραδιές κλπ)

= Παρουσιάσεις της ιστορίας, των επιτυχιών και του κοινωνικού ρόλου και έργου του ΝΟΘ σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης πολιτών (πλατείες, συμμετοχή σε φεστιβάλ κλπ) – καμπάνιες με αφίσες διαφήμισης του ομίλου μας

= Συνεργασία με τοπικούς φορείς και την περιφέρεια για λύσεις σε θέματα υποδομών και χωροταξικής ανάπτυξης του ομίλου

= Βελτίωση των οικονομικών του ΝΟΘ με έντονες προσπάθειες προσέλκυσης χορηγών.

= Επαφές και συνεργασία με συλλόγους ατόμων με ειδικές ανάγκες για την δημιουργία ομάδας κωπηλασίας

= Ο ΝΟΘ στηρίζεται στους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν για αυτόν. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ πρέπει να αμείβονται ικανοποιητικά και με τακτικές και προγραμματισμένες καταβολές μισθών. Ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων αυτών και κυρίως ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του μεγάλου έργου τους.

= Άμεση είναι η ανάγκη της επίλυσης των προβλημάτων υποδομής . Η δημιουργία προπονητικού στίβου κωπηλασίας θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα της προπόνησης των αθλητών κωπηλασίας στο νερό. Στις προτεραιότητες του νέου δ.σ. πρέπει να είναι η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων μας.

= Προσπάθειες για την αλλαγή των ισορροπιών στις ομοσπονδίες ( ΕΙΟ και ΕΚΟΦΝΣ) με την ανάπτυξη πολιτικών συνεργασίας και συμπόρευσης με τους ναυταθλητικους ομίλους της χώρας. Δράσεις για την άμεση αντιμετώπιση λαθεμένων επίλογων των ομοσπονδιών ( επιθέσεις με μηνύσεις εναντίων μη αρεστών αθλητων πχ υπόθεση κ.Κακλαμανακη, διλλήματα τύπου Εθνική ομάδα η σχολείο)

= Εμβάθυνση της δημοκρατικής λειτουργίας του δ.σ. του ΝΟΘ με ανοιχτές στα μέλη μας συνεδριάσεις του.

= Δημιουργία εφορίας πολιτισμού και περιβάλλοντος. Μέλος του νέου δ.σ. να ασχοληθεί συγκεκριμένα με τα θέματα αυτά με υιοθέτηση δράσεων που να καταξιώνουν τον όμιλο στην κοινωνία της πόλης και να δημιουργούν δυνατότητες ανάπτυξης και διασύνδεσης μας με τους νέους.

= Καταστατική γενική συνέλευση. Στο καταστατικό του ομίλου χρειάζεται να βελτιωθούν άρθρα του, να εκσυγχρονισθούν και να διευκολύνουν την εγγραφή νέων μελών και την συμμετοχή όλων στις λειτουργιές του.

Ο ΝΟΘ περισσότερο από ποτέ χρειάζεται πρωτοπόρες ιδέες, πρόγραμμα και δράσεις με συμμετοχή όλων των μελών του και ένα στιβαρό με ξεκάθαρες απόψεις και εξωστρεφές δ.σ.

ΓΙ` ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr