Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Επαναλειτουργούν το κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο

Published

on

Απόλυτα ασφαλές προς χρήση είναι το κεντρικό στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ), σύμφωνα με την 3η έκθεση εμπειρογνωμοσύνης που παρέδωσε ο πρόεδρος του τεχνικού τπιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, στον υπουργό αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Το συμπέρασμα που προκύπτει, σύμφωνα με όσα αναλυτικά περιγράφονται στην 3η έκθεση εμπειρογνωμοσύνης, είναι πως μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του στεγάστρου Καλατράβα, ουδείς κίνδυνος θα υφίσταται. 
Όπως προανήγγειλε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εργασίες απομάκρυνσης των πολυκαρβονικών φύλλων αναμένεται, πλην καιρικού απροόπτου, να ολοκληρωθούν εντός της άνοιξης, ώστε στα τέλη Απριλίου το στέγαστρο να είναι απολύτως λειτουργικό.
Παράλληλα, οι εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ αναφέρουν πως θα εγκατασταθεί σύστημα ενόργανης παρακολούθησης του στεγάστρου και θα δημιουργηθεί ψηφιακό δίδυμο, δηλαδή ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά υπάρχει, ώστε να παρακολουθείται σε ζωντανό χρόνο η συμπεριφορά του.  «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ, το οποίο είχε αναστείλει τη λειτουργία του εξαιτίας της έκθεσης που το καθιστούσε επισφαλές, λόγω της κατάστασης του στεγάστρου.  Η 3η έκθεση εμπειρογνωμοσύνης που λάβαμε από τα χέρια του κ. Στασινού, προέδρου του τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας, μας επιτρέπει να δώσουμε το εμβληματικό σστάδιο προς χρήση.  Ευχαριστώ θερμά τον κ. Στασινό και τους επιστήμονες του ΤΕΕ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της κυβέρνησης. Επιλήφθηκαν, ως θεσμικοί εταίροι και πλέον ειδικοί, του πολύ δύσκολου εγχειρήματος της εξομάλυνσης της πραγματικά πολύ δυσάρεστης κατάστασης που προσωρινά –ευτυχώς- βιώσαμε με την αναστολή λειτουργίας του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στην αναβάθμιση του Ολυμπιακού συγκροτήματος, πάντα έχοντας ως πρόταγμά μας την ασφάλεια», δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης. 

Υπενθυμίζεται ότι το ΟΑΚΑ έχει ήδη ενταχθεί στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από το όποιο αντλεί 57 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή, συντήρηση και τη βελτίωση των υφιστάμενων δομών του. 

Επιπλέον, και σύμφωνα με την αύξηση της ετήσιας χρηματόδοτησης στο σύνολο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας, που έφτασε ακόμα και στο +150%, εγκρίθηκαν 7,5 εκατομμύρια ευρώ που θα κατευθυνθούν για την κατασκευή ενός ακόμα πολυδύναμου κλειστού γυμναστηρίου μέσα στον ευρύτερο χώρο του ΟΑΚΑ, ώστε να εξυπηρετηθούν πάγιες ανάγκες των ομοσπονδιών, ενώ ήδη έχει ήδη αλλάξει μορφή το Κλειστό Προπονητήριο του Στίβου και διεξάγονται έργα αναμόρφωσης και στα ανοιχτά βοηθητικά γήπεδα (Κ1-Κ2).
Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει και 4η έκθεση των ορισμένων από το ΤΕΕ εμπειρογνωμόνων, μετά την ολοκλήρωση της νέας αποτίμησης και την αλληλεπίδραση με το υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης – ενοργάνωσης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/