Connect with us

SOCHI 2014

Επίσημη… χαριτωμένη

Published

on

Στα πάτρια εδάφη βρίσκονται πλέον οι επτά Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που μας εκπροσώπησαν στους 22ους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Μετά από ένα ιδιαίτερα κουραστικό ταξίδι επιστροφής επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους και προετοιμάζονται για το επόμενο όνειρο.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η παρουσια της… χαριτωμένης ελληνικής αποστολής στο Σότσι, ήταν αξιοπρεπέστατη. Λαμβάνοντας υπόψη την προετοιμασία των αθλητών μας, τις συνθήκες και την υποστήριξη από την Πολιτεία, τότε σίγουρα θα πρέπει να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα επτά παιδιά. Ακόμα περισσότερο ικανοποιημένη θα πρέπει να είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς αυτά τα παιδιά κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό. Να κάνουν τους Έλληνες να ασχοληθούν για πρώτη φορά (έστω και λίγο) με τα χειμερινά αθλήματα. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τόσο ενδιαφέρον και αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί στην ελληνική αποστολή του Σότσι. Τί έκαναν όμως οι αθλητές μας στη Ρωσία;
Παναγιώτα Τσακίρη
Ήταν η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης. Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων, δεν έκανε καθόλου προπόνηση καθώς έπρεπε να βοηθά στην οικογενειακή επιχειρήση, στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Αγωνίστηκε στο σκι αντοχής, στο αγώνισμα του σπριντ (το κανονικό της είναι το δίαθλο) και τελικά κατετάγη 64η σε 67 συμμετοχές έχοντας χρόνος 3:02.8.
Αποστόλης Αγγελής
Ο 20χρονος Γιαννιώτης χιονοδρόμος, συμμετείχε στο σκι αντοχής, στο αγώνισμα του σπριντ και με επίδοση 4:01.9 κατέλαβε την 74η θέση μεταξύ 86 αθλητών.
Νικόλας Πολυχρονίδης
Η περίπτωση του Νικόλα είναι ιδιαίτερη. Ζει μόνος του στη Γερμανία (έχει πατέρα Έλληνα και μητέρα Γερμανίδα) και προπονείται έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, δίχως να διαθέτει… προπονητή. Παρ’ ολ’ αυτά κατάφερε να κερδίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς και να γράψει ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε στο αγώνισμα του άλματος. Στο Σότσι αγωνίστηκε στο άλμα από μεγάλο βατήρα καταλαμβάνοντας την 57η θέση μεταξύ 61 αθλητών με επίδοση 74,7 και στο άλμα από μικρό βατήρα όπου κατετάγη 58ος στους 61 με επίδοση 85.
Αλέξανδρος Κεφάλας
Άλλη μία ιδιαίτερη περίπτωση της ελληνικής ομάδας. Ο Αλέξανδρος ασχολείται με το σκέλετον μόνο πέντε χρόνια και ξεκίνησε επειδή τον έπεισε ένας μεθυσμένος προπονητής που βοήθησε, την εποχή που ο ίδιος ήταν πορτιέρης σε κλαμπ της Ελβετίας. Το πάλεψε πολύ για να κερδίσει την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς. Τα κατάφερε και τελικά κατέλαβε την 23η θέση στους 27 συμμετέχοντες του σκέλετον, με επίδοση 2:54.7. Η 23η θέση ήταν η καλύτερη της ελληνικής αποστολής στο Σότσι και για το λόγο αυτό, ο Αλέξανδρος επιλέχθηκε να είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης των Αγώνων.
Κωνσταντίνος Συκαράς
Οι αντίπαλοι του, είχαν ο καθένας από τρία ζευγάρια σκι. Ο ίδιος μόλις ένα. Με το ίδιο έκανε προπόνηση και συμμετείχε σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα του αλπικού σκι. Στην υπεργιγαντιαία κατάβαση , όπου κατέλαβε την 51η θέση στους 63 με επίσοδησ 1:26.3. Στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση, τερματίζοντας 52ος στους 109 με 3:02.33 και στην τεχνική κατάβαση όπου κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση κατέλαβε την 35η θέση μεταξύ 115 συμμετεχόντων έχοντας χρόνο 2:04.88.
Μάσιμιλιάνο Βαλκαρέντζι
Γεννημένος στην Τεργέστη της Ιταλίας και έχοντας προγόνους-θρύλους του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο 19χρονος Ελληνοϊταλός συμμετείχε στο αλπικό σκι. Στάθηκε άτυχος στην υπεργιγαντιαία κατάβαση καθώς στο τελευταίο εμπόδιο είχε πτώση και δεν κατάφερε να τερματίσει. Αντιθέτως τα πήγε περίφημα στις υπόλοιπες συμμετοχές του. Στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση, ήταν 54ος μεταξύ 109 αθλητών έχοντας 3:04.36 και στην τεχνική κατάβαση βρέθηκε στην 37η θέση (από τους 115 που συμμετείχαν) με χρόνο 2:05.72. Καθόλου άσχημα για τον 19χρονο πρωταθλητή μας.
Σοφία Ράλλη
Απόφοιτος της γυμναστικής ακαδημίας, δημοτική σύμβουλος στη Νάουσα, διαιτητής στο χάντμπολ και μέλος του λιμενικού. Πολυδιάστατη η Σοφία Ράλλη, ήταν από τις καλύτερες ελληνικές παρουσίες στο Σότσι, συμμετέχοντας στο αλπικό σκι. Στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση, κατετάγη 58η μεταξύ 90 αθλητριών με επίδοση 3:06.47. Ενώ στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, τερμάτισε 38η από τις 85 αθλήτριες που αγωνίστηκαν με επίδοση 2:06.77.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/