Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Επιστολή για τον αποκλεισμό της Φλώρου – Δημητριάδου από το παγκόσμιο Κ20

Published

on

Χθες ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωση την αποστολή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Κ20 που θα φιλοξενηθεί στο Κάλι 1-6 Αυγούστου. Από τη λίστα απουσιάζουν ονόματα αθλητών και αθλητριών που έχουν την κορυφαία επίδοση για φέτος, με τον ΣΕΓΑΣ να μην διευκρινίζει τα κριτήρια επιλογής.

Πρόκειται για μία σύνηθη τακτική του ΣΕΓΑΣ στις ηλικιακές κατηγορίες, τα κριτήρια στελέχωσης των Εθνικών ομάδων να περιλαμβάνουν αοριστίες. Πολλές φορές έχουν διαμαρτυρηθεί αθλητές/αθλήτριες, προπονητές και σωματεία ζητώντας τα κριτήρια να είναι διακριτά εκ των προτέρων για να ξεκινούν όλοι από την ίδια βάση και να γίνονται παχνίδια στις πλάτες νεαρών αθλητών και αθλητριών. Είναι ξεκάθαρο πως αυτό είναι το δίκαιο και αποτελεί παγκόσμια… εφαρμογή. Στην Ελλάδα όμως επιλέγουμε την παγκόσμια… πρωτοτυπία.
Η προπονητής της αθλήτριας του επί κοντώ με την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ελλάδα (Αμαλία Φλώρου Δημητριάδου) απέστειλε επιστολή στον ΣΕΓΑΣ εκφράζοντας τη θέση του σχετικά με τον αποκλεισμό της αθλήτριας του.
Ακολουθεί η επιστολή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου:

«Αγαπητέ Στέφανε και επιτροπή υψηλού αθλητιαμού

Με λύπη μου πληροφορήθηκα ότι η αθλήτριά μου Φλώρου-Δημητριάδου Αμαλία αποκλείστηκε απο την αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας.
Θα ήθελα να αναφερθούν κ;aποιες λεπτομέρειες και να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.
Όντως πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20  μου αναφέρθηκε ότι η πρόκριση θα βγεί στον συγκεκριμένο αγώνα μεταξύ της αθλήτριας Ρέτσα Αναστασίας και Φλώρου-Δημητριάδου Αμαλίας.
Μου ανακοινώθηκε ότι η αθλήτρια Τριανταφύλλου Ηλιάννα θα προκρινόταν αυτόματα.
Αυτό ομως δεν σημαίνει ότι εγω συμφωνώ με τη συγκεκριμένη πρακτική.
Ούτε ότι εγώ αποφασίζω για αυτό.

1. Καταρχάς η αθλήτρια είναι στη κατηγορία Κ18 και όχι Κ20. Ήταν απαράββατος κανόνας όλα τα περασμένα χρόνια  λόγω  αυξημένης επιβάρυνσης να μην συμμετέχουν οι αθλητές στα πρωταθλήματα παραπάνω κατηγορίας.
Πότε άλλαξε αυτό και γιατί;
Να το καταλάβω αν η επίδοσή της ήταν τετοια που να δικαιολογούσε πιθανότητα διεκδίκισης μεταλλίου αλλά δεν συμβαίνει κατι τέτοιο. Όταν υπάρχουν 2 αθλήτριες Κ20 σχεδόν στο ίδο επίπεδο πρέπει κατα τη γνώμη μου να επιλέγονται οι Κ20. Ιδίως όταν στο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της η Ηλιάννα είχε και την μεγαλύτερη δυνατή διάκριση.

2. Όταν πληροφορήθηκα απο τον φίλο μου και συνάδελφο(Σάββα Κεφαλίδη) ότι τα όρια μετρούν και στο Βαλκανικό Κ20 πρότεινα να συμμετάσχουν και οι τρείς αθλήτριες στη Τουρκία για την πρόκριση.Έστω οι δύο.
Αυτό δεν έγινε δεκτό απο τον συνάδελφο Συμεών Αναστασιάδη.
Πρότεινα να συμμετάσχουν στο Ελλάς -Κύπρος. Επίσης δεν έγινε δεκτό
Επικοινώνησα με τον Γιώργο Πομάσκι του εξέφρασα τα παράπονά μου για την απόφαση και μου είπε ότι αν κάνει καλύτερη επίδοση τότε θα ξανασυζητηθεί το θέμα εκ νεου.

3. Πως είναι λοιπόν δυνατόν με την καλύτερη επίδοση πλέον να μένει εκτός ομάδας έχοντας κάνει επίσης μια σειρά απο επιδόσεις που της δίνουν την μεγαλύτερη πιθανότητα διάκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

4.Επίσης η αθλήτρια Αναστασία Ρέτσα όντως κέρδισε στο Πανελλήνιο Κ20. Επιβεβαίωαη ορίου όμως δεν έκανε. Πήδηξε 4.00μ και κέρδισε με διαφορά προσπάθειας.
Τελευταία φορά εντος ορίου ήταν τον Μάρτιο.
Αυτό λαμβάνεται υπόψιν;

5. Μήπως το να κρίνεται η συμμετοχή σε ένα τόσο σπουδαίο αγώνα με διαδικασία αμερικανικών τραιαλς είναι τελείως λανθασμένη;
Κατα τη γνώμη μου ναι.
Εντελώς λανθασμένη.

Η συνολική παρουσία της αθλήτριά μου και οι καλύτερες επιδόσεις της για το 2022 ήταν:
4.16-4.10-4.09-4.05 και πάμπολλες φορες 4.00μ και 3.95
1η Στο Πανελλήνιο κλειστού Σεφ
3η στη Παγκόσμια Γυμνασιάδα
1η στο Βαλκανικό Κ20 με ρεκορ αγώνων
Είναι άδικο με αυτές τις εμφανίσεις και επιδόσεις να μην πάει.
Η αθλήτρια μου και εγώ θα σεβαστούμε την απόφαση της Ομοαπονδίας όποια και να είναι φυσικά.
Με εκτίμηση 
Βασίλης Μεγαλοοικονόμου»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/