Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Επιστολή καταπέλτης του Δεμερτζή για ΣΕΓΑΣ, Μπάκα, Σακοράφα!

Published

on

Απρόσμενες εξελίξεις στον χώρο του στίβου καθώς ένα από τα ηγετικά και πλέον παραδοσιακά ηγετικά στελέχη προηγούμενων διοικήσεων του ΣΕΓΑΣ με μακρά πορεία στον χώρο, ο Μιχάλης Δεμερτζής, ιδρυτής των αθλητικών σωματείων ΓΣ Αρίων Μυτιλήνης και ΓΣ Αλκαίος Μυτιλήνης, πρώην πρόεδρος και νυν γενικός γραμματέας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου-Λήμνου, έβγαλε πριν από λίγο την ακόλουθη ανακοίνωση.

Ο ισχυρός παράγοντας του ΓΣ Αρίων και ΓΣ Αλκαίος, Μιχάλης Δεμερτζής, στην αρκετά αποκαλυπτική επιστολή του καταγγέλει τις πρακτικές του πρώην γενικού διευθυντή του ΣΕΓΑΣ Περικλή Μπάκα, το μοντέλο λειτουργίας της ομοσπονδίας και εμμέσως πλην σαφώς «αδειάζει» την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα αποκαλώντας την περαστική…

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του Μιχάλη Δεμερτζή, γενικού γραμματέα της ΕΑΣ ΣΕ ΓΑΣ Λέσβου-Λήμνου, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

«Αγαπητοί Κύριοι,

Σας στέλνω την παρακάτω επιστολή για να διευκρινίσω κάποια πράγματα και παρακαλώ να την δημοσιεύσετε.

Στις τελευταίες εκλογές του ΣΕΓΑΣ ψηφίσαμε ΑΚΑΣ, γιατί η συμπεριφορά και η λειτουργία του κ. Αυγενάκη δεν ήταν η πρέπουσα απέναντι στην Ομοσπονδία. Πριν από 10 μέρες περίπου, αρθρογραφήσατε με θέμα: ΄Εργα και ημέρες του τέως προέδρου εργαζομένων του ΣΕΓΑΣ κ. Μπάκα.

Αυτός ο κύριος με εμένα προσωπικά έχει πολλά και σοβαρά προηγούμενα από το 1987. Τότε η Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Λέσβου απέλυσε την τότε υπάλληλό της και ο κ. Μπάκας, η Προεδράρα των εργαζομένων, απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΕΚ Αθήνας μετέπειτα Βουλευτή του ΚΚΕ Κωστόπουλο, στο ΕΚ Μυτιλήνης και στον τότε πρόεδρό του Βαγγέλη Χριστοδούλου.

Στην είσοδο δε της Συγγρού 137 ανάρτησε πανό, σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι του ΣΕΓΑΣ κατέβασαν τα στυλό τους και έκαναν συνεχή απεργία διαρκείας, έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημά τους, που ήταν η επαναπρόσληψη της συναδέλφου τους.

Εμπάση περιπτώση, στην συνέχεια η τότε απολυμένη υπάλληλος της ΤΕ, απέστειλε τηλεγράφημα στον ΣΕΓΑΣ, ευχαρίστησε το Δ.Σ. των εργαζομένων για ότι είχε κάνει μέχρι τότε υποστηρίζοντάς την, τονίζοντας ότι δεν θέλει να συνεχίσουν να ασχολούνται με την απόλυσή της. Μου έδωσε αντίγραφο του τηλεγραφήματος που απέστειλε επικυρωμένο από τον ΟΤΕ, όπου έγραφε ότι είχε υπογράψει κατά την  παραλαβή του, εκ μέρους των εργαζομένων του ΣΕΓΑΣ ο τότε Πρόεδρος του σωματείου κ. Μπάκας.

Τότε πιεζόμουν από τον Πρόεδρο Στράτο Μολυβά για την επαναπρόσληψη της υπαλλήλου, αφού η απεργία των υπαλλήλων στον ΣΕΓΑΣ – Συγγρού 137, συνεχιζόταν προς συμπαράσταση για την απόλυση της Μυτιληνιάς συναδέλφου τους και είχαν παγώσει τα πάντα. Είπα τότε στον Μολυβά να ορίσει συνεδρίαση του Δ.Σ.

(τότε υπήρχαν πραγματικοί γίγαντες σ΄αυτό) ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ-ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ-ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΜΑΥΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ κ.α. Ορίστηκε τελικά η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και προσωπικά παραβρέθηκα ανέλυσα και μίλησα για το πως έχει το θέμα.

Είπα ότι υπάρχουν συνδικαλιστές απατεώνες!!! που χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους κατά το δοκούν!!!

΄Οσον αφορά το τηλεγράφημα που είχε αποσταλεί από την τότε απολυμένη υπάλληλο αναφέροντας την επιθυμία της να μην ασχολούνται με την απόλυσή της, το τότε Δ.Σ. αποδείχθηκε ότι δεν είχε λάβει γνώση και αυτό διότι: ο παραλαβών του τηλεγραφήματος και πρόεδρος των τότε εργαζομένων κ. Μπάκας το απέκρυψε!!!

Απέδειξα στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ με την προσκόμιση του επικυρωμένη από τον ΟΤΕ – το οποίο και κατέθεσα προς ενημέρωση των μελών – για το οποίο δεν είχε ιδέα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αφού ο παραλαβών του τηλεγραφήματος και πρόεδρος των τότε εργαζομένων κ. Μπάκας δεν ανέφερε την ύπαρξή του, όπως προανέφερα αποκρύπτοντάς το, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων επί της Συγγρού 137 χωρίς λόγο και ουσία.

Αμέσως λοιπόν σταμάτησε η απεργία των υπαλλήλων του ΣΕΓΑΣ, αφού δεν υπήρχε λόγος για την συνέχισή της, ξηλώθηκαν και τα πανό και τα πάντα άρχισαν να λειτουργούν κανονικότατα.

Ταυτόχρονα όμως υπήρξε και ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Ενώ μέχρι τότε οι υπάλληλοι των Τοπικών Επιτροπών υπάγονταν στο σωματείο εργαζομένων, το σωματείο τους ΠΕΤΑΞΕ ΕΚΤΟΣ και έτσι δημιουργήθηκαν 2 ειδών υπάλληλοι. Οι ευνοημένοι του συστήματος οι υπάλληλοι του Κεντρικού ΣΕΓΑΣ και οι υπάλληλοι των Τοπικών Επιτροπών, δηλαδή τα «τσίρκουλα»; με το αιτιολογικό ότι τα «τσίρκουλα» δεν είναι υπάλληλοι του ΣΕΓΑΣ, αλλά των Τοπικών Επιτροπών.

Είχαμε έτσι τον διαχωρισμό υπαλληλικού προσωπικού σε Βόρειους και Νότιους!!!

Λες και είναι άλλου ΠΑΠΑ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ οι  υπάλληλοι των Τ.Ε.!!!Λες και δεν μισθοδοτούνταν από τον Κεντρικό ΣΕΓΑΣ, όπως και οι του Κεντρικού!!!

Όμωςκάποιοι εργατοπατέρες, τους πέταξαν έξω από το σωματείο εργαζομένων και εκμεταλλεύτηκαν τις καταστάσεις, τάχα μου – δήθεν, προστατεύοντας τα συμφέροντα και την ματαιοδοξία υπαλλήλων του Κεντρικού ΣΕΓΑΣ να αναλάβουν καρέκλες εκμεταλλευόμενοι το Σοσιαλιστικό Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

΄Εκτοτε μαθαίνω, ότι όσον αφορά τους διορισμούς υπαλλήλων στον κεντρικό ΣΕΓΑΣ: 

-ο τάδε παράγοντας, ο δείνα συνδικαλιστής, ή προπονητής, ή επί ειδικών θεμάτων σύμβουλος – ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ, αβέρτα –  κουβέρτα και εάν χωθεί κατά λάθος κάποιος εκτός του συστήματός τους, αποβάλλεται.

Κύριοι στον τοπικό ΣΕΓΑΣ ασχολούμαι από το 1980, σήμερα είμαι Γ.Γ. της ΕΑΣ, στο δε παρελθόν είχα διατελέσει πρόεδρος και ήμουν σε Συνελεύσεις στο Καραϊσκάκη και στο Μακεδονία Παλάς όπου αλλάχθηκε ο ΡΟΥΣ της Ιστορίας του Κλασικού Αθλητισμού. Καθιέρωσα δε με τον πρώτο Υπουργό Αιγαίου τον Κοσμά Σφυρίου τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου.

Και τώρα στο διά ταύτα! Μην διανοηθεί κανείς να ζητήσει την ψήφο μου, εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ και το ξέρει όλη η κοινωνία, η κυρία Σακοράφα υπήρξε περαστική απ΄ το χώρο μου και σήμερα είναι στον Βαρουφάκη.

Εγώ θα είμαι μ΄ αυτόν, που θα επιβάλλει την αξιοκρατία σ΄ όλα τα επίπεδα της Ομοσπονδίας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς 

Μιχάλης Β. Δεμερτζής».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!