Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Επιστολή της ΟΧΕ στον Αυγενάκη για την ΕΡΤ, ξέχασαν τις 7 αποχωρήσεις ομάδων

Published

on

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας του χάντμπολ ολοκληρώθηκε με την ΟΧΕ να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τα τηλεοπτικά του αθλήματος, τη διαιτησία αλλά και τα πειθαρχικά.

Δεν συζητήθηκε στη συνέλευση το θέμα της αποχώρησης επτά ομάδων από τα πρωταθλήματα της ομοσπονδίας που αποτελούν σημαντικό πλήγμα για το άθλημα. Ο Φίλιππος Βέροιας από την Α1 γυναικών, Κοζάνη και Πολυνίκης Ναυπλίου από την Α2 ανδρών και Ασπίδα Ξάνθης, ΓΑΣ Καματερού, Απόλλωνας Σταυρούπολης, Αρίωνας Πτολεμαΐδας από τη Β ανδρών. Μάλιστα στη Β ανδρών, οι όμιλοι είναι χωρισμένοι γεωγραφικά και οι μετακινήσεις είναι… υποφερτές οικονομικά.

Το κύριο θέμα της ΓΣ ήταν οι τροποποιήσεις σε πειθαρχικό κανονισμό, καταστατικό, κανονισμό αγώνων, καθώς και η υπογραφή πενταετούς μνημονίου μεταξύ ελληνικης καικυπριακής ομοσπονδίας για κοινές δράσεις και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και συνδιοργάνωση μεσογειακών, ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΧΕ:

Η ΓΣ αποφάσισε:
– Να σταλεί επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού με σκοπό να ζητήσει το ενδεχόμενο να υπάρξει τροπολογία, ώστε να απαλειφθεί από το νόμο ο πειθαρχικός κανονισμός της απαγόρευσης τηλεοπτικής μετάδοσης, καθώς επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία τιμωρία στα σωματεία, ειδικότερα στα ερασιτεχνικά και το μόνο που τιμωρείται είναι το άθλημα.
– Οι διαιτητές και ο παρατηρητής να μην αναγράφουν στην αναλυτική έκθεση που ακολουθεί γεγονότα που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο φύλλο αγώνα. Η έκθεση θα έχει την λογική της ανάλυσης των γεγονότων. Το φύλλο αγώνα πρέπει να κλείνει με όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί στον αγώνα.
– Να ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο για υγειονομικά ζητήματα τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, ώστε να συζητηθεί το θέμα της δυσκολίας ανεύρεσης γιατρών –κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες- για την υποχρεωτική τους παρουσία στους αγώνες. Για το θέμα αναγνώστηκε επιστολή των σωματείων της ΕΣΧΘ, ενώ τοποθετήθηκαν πολλά σωματείων ανά την Ελλάδα.

EΡΤ
Συζητήθηκε η αντιμετώπιση της ΕΡΤ στο ελληνικό χάντμπολ και το γεγονός ότι μετά από χρόνια το πρωτάθλημα των ανδρών δεν έχει τηλεοπτική στέγη. Τα σωματεία εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για τη στάση της ΕΡΤ και η ΓΣ εξουσιοδότησε το ΔΣ της ΟΧΕ να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το άθλημα να έχει το χρόνο και το χώρο που του αξίζει στη Δημόσια Τηλεόραση.

Διαιτησία
Επιπλέον υπήρξαν αρκετές τοποθετήσεις από εκπροσώπους σωματείων αναφορικά με την διαιτησία. Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι πως η διαιτησία οφείλει να ακολουθήσει την ανοδική πορεία των σωματείων και όλου του αθλήματος. Είναι δεδομένη η έλλειψη ζευγαριών και ποιότητας σε αρκετές περιπτώσεις. Συζητήθηκε ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής επιμόρφωση των διαιτητών και η ΚΕΔ να συνεχίσει να είναι αμείλικτη όπου υπάρχουν παραπτώματα. Τα σωματεία είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν στην επιμόρφωση των διαιτητών και να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που γίνεται για την παραγωγή νέων ζευγαριών από τους κατά τόπους συνδέσμους, αλλά δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο μελλοντικά να υπάρξει απόφαση για την παρουσία ξένων διαιτητών αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την πρόοδο του αθλήματος.

Αθλητικός δικαστής
Επίσης για το θέμα του αθλητικού δικαστή ο πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής ενημέρωσε το σώμα ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα καθώς πολλοί δικαστές αρνούνται να αναλάβουν τη θέση. Ο τακτικός δικαστής που κληρώθηκε πρόσφατα παραιτήθηκε και αυτή τη στιγμή το άθλημα δεν έχει αθλητικό δικαστή με αποτέλεσμα οι υποθέσεις να μην εκδικάζονται σε σωστό χρόνο.

Beach Handball
Ακόμα έγινε αναφορά από τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΕΟΕ Στέλιο Αγγελούδη στην ανοδική πορεία του Beach Handball και ότι το επόμενο καλοκαίρι έχει προκριθεί σε πολλές και μεγάλες διοργανώσεις και η παρουσία των ελληνικών ομάδων αποτελεί τιμή για το άθλημα και αυτή η προσπάθεια πρέπει να στηριχτεί.
Ακόμα συζητήθηκε ο προβληματισμός των σωματείων για τις μεταγραφές μικρών αθλητών-αθλητριών και το ότι τα σωματεία που καλλιεργούν τους αθλητές τους χάνουν εύκολα χωρίς κανένα αντίτιμο.

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!