Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Επίθεση Ζαννιά στη… σύμβαση του ΟΑΚΑ

Published

on

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας του τένις (ΕΦΟΑ) Σπύρος Ζαννιάς προχώρησε σε τοποθέτηση σχετική με τις εκλογές, τις υποψηφιότητες αλλά και τη σύμβαση των γηπέδων τένις του ΟΑΚΑ.

Στην τοποθέτηση του ο Ζαννιάς αναφέρεται σε αυτά που ακούγονται και γράφονται, προχωρώντας και αυτός σε ενημέρωση προς την οικογένεια του τένις όπως συνηθίζει να κάνει ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.
Αναφερόμενος στη σύμβαση για τα γήπεδα τένις κάνει λόγο για πρόσωπο που θέλει να εμπλακεί στις εκλογές και ως ομοσπονδία ο ίδιος θα ζητήσει τη σύμβαση και να επιστρέψει στην ομοσπονδία η χρήση των γηπέδων.

Η γραπτή τοποθέτηση του Σπύρου Ζαννιά:

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, κυρίες και κύριοι πρόεδροι, μέλη Δ.Σ. σωματείων-μελών της Ε.Φ.Ο.Α.,
Επιθυμώ να σας ενημερώσω, για όλα όσα τεκταίνονται στην οικογένεια του ελληνικού τένις, σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές στην ομοσπονδία και την κατάσταση στο Ολυμπιακό κέντρο αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦΟΑ

Οι εκλογές σχετίζονται με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, άμεσα πλέον, όπως επικαλείται υποψήφιος πρόεδρος, που δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του, αναφέροντας ότι θα ψηφίσουν μόνο 60 σωματεία-μέλη (άραγε πως το ξέρει;), γελοιοποιώντας τη διαφάνεια. Τον περιμένουμε να ανακοινώσει επιτέλους!
Κάποιοι υποψήφιοι κομματικοποιούν τις εκλογές, επικαλούμενοι «κουμπαριές», βασιζόμενοι σε μηχανισμούς πίεσης. 
Προσωπικά δεν το πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι, η οικογένεια του τένις δεν θα κομματικοποιηθεί. Είμαι βέβαιος ότι, το Μητρώο θα είναι αντικειμενικό και ισότιμο για τα σωματεία-μέλη, σε όλα τα σημεία της Χώρας,όπου κι αν αυτά «αγωνίζονται».
Σε ότι αφορά στη Διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Α., που κάποιοι νομίζουν ότι απέρχεται, θέλω να τους ενημερώσω ότι, παραμένει αρραγής και θα συνεχίσει το έργο της σε ολόκληρη την επικράτεια.
Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά, θα συνεχίσω και θα είμαι υποψήφιος στις εκλογικές διαδικασίες και εγγυώμαι τη συνέχεια μιας ομάδας που διέδωσε το ελληνικό τένις παντού στη χώρα μας και όχι μόνο.
Επί πλέον ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις και ως μέλος της Ολυμπιακής επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις θα συνεχίσω να στηρίζω το ελληνικό τένις και τον αθλητισμό της πατρίδας μου.

ΟΑΚΑ

Το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ και προσωπικά ως πρόεδρος είδαμε προς τη θετική κατεύθυνση τη σύμβαση με τη «ΣΤΑΔΙΟ», ιδιωτική εταιρία αγνώστων συμφερόντων τότε, αλλά με δέσμευση να στηρίξει όλα όσα η ΕΦΟΑ διεκδικούσε στο δημόσιο χώρο του ΟΑΚΑ.
Διοργανώσαμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Junior’s στο ΟΑΚΑ, με πολλά προβλήματα κυρίως από πιθανές αθετήσεις συμφωνιών και αναμένουμε την τήρηση των περαιτέρω συμφωνιών, για όσο διαρκεί η σύμβαση.
Το πρόσωπο που φαίνεται στο ΟΑΚΑ, προσπαθεί να εμπλακεί στις εκλογές και επικαλείται σήμερα σαν αφεντικά του γνωστές οικογένειες επιχειρηματιών. Οικογένειες που στηρίζουν το τένις και τις τιμούμε. Ομοίως τιμούμε τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και τον πρόεδρό της, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Δυστυχώς για το συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσει το τένις εκεί που ήταν πριν από 30 χρόνια, δηλαδή στους «λίγους». Το τένις είναι πλέον λαϊκό άθλημα και ανήκει σε όλους μας, στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια από την Ορεστιάδα μέχρι τα Χανιά και από το Καστελόριζο μέχρι την Κέρκυρα.
Θα ζητήσουμε να μας δοθεί η υπογραφείσα σύμβαση της εταιρίας με το ΟΑΚΑ και θα επανέλθουμε ζητώντας να δοθεί στην ομοσπονδία το Ολυμπιακό κέντρο αντισφαίρισης, όπως το είχε πριν το 2004.
Καταλήγοντας, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του τένις για την αξιοπρέπειά που δείχνει και καλώ τα σωματεία-μέλη να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, για την εγγραφή τους στο Μητρώο όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουν.
Μέχρι σήμερα εκτιμούμε ότι, θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές πάνω από 100 σωματεία-μέλη της ΕΦΟΑ.
Εύχομαι σε όλες και σε όλους Καλά Χριστούγεννα και το 2021 να είμαστε όλοι υγιείς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/