Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Βασιλεία 2021: Εθνική έτοιμη για όλα

Published

on

Εκτός από τον Λευτέρη Πετρούνια, η Εθνική ομάδα των ανδρών στην ενόργανη γυμναστική θα εκπροσωπηθεί από πέντε επιπλέον γυμναστές στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας που ξεκινά αύριο.

Η διεκδίκηση της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσω του σύνθετου ατομικού για έναν από τους Νίκο Ηλιόπουλο και Αντώνη Τανταλίδη, αλλά και η προοπτική ελληνικής εκπροσώπησης σε περισσότερους τελικούς οργάνων, θα είναι τα μεγάλα στοιχήματα για τους αθλητές της Εθνικής.
Το δίδυμο Νίκος Ηλιόπουλος και Αντώνης Τανταλίδης καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους στο στάδιο «Ζανκτ Γιάκομπσχαλε» και να πετύχουν εξαιρετικές εκτελέσεις και στα έξι όργανα (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο), καθώς μέσα από τον προκριματικό του σύνθετου ατομικού θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, εφόσον κερδίσουν μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις, απέναντι σε πολλούς και δυνατούς ανταγωνιστές.

Τη διάκριση στα αγαπημένα τους όργανα θα επιδιώξουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με αρκετές πιθανότητες και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Εθνικής ανδρών: Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδηςστους κρίκους, όπου υπήρξε φιναλίστ (6ος) στην προηγούμενη συμμετοχή του στον θεσμό το 2017, ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης στο έδαφος, όπου είχε μείνει οριακά εκτός τελικού (13ος) στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2019, καθώς και ο Νικόλας Κρανίτης, επίσης στο έδαφος.
Βλέψεις εισόδου στην οκτάδα του τελικού θα έχει στο έδαφος και ο Αντώνης Τανταλίδης, όπως και ο Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο, παράλληλα με την συνολική προσπάθειά τους στο σύνθετο ατομικό.

Στον προκριματικό της Πέμπτης (22/04, 11:00 – 20:40 ώρα Ελλάδας) οι εκπρόσωποι της Εθνικής ανδρών θα αγωνιστούν σε δύο διαφορετικούς ομίλους: Οι Ηλιόπουλος, Κρανίτης και Κ. Κωνσταντινίδης έχουν τοποθετηθεί στον πρωινό 1ο όμιλο (11:00 – 13:40), ενώ οι Πετρούνιας, Τανταλίδης και Χρ. Κωνσταντινίδης θα πάρουν την σκυτάλη στον μεσημεριανό 2ο όμιλο (15:00 – 17:40).

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ημ. γέννησης: 21.12.1993 / Προηγούμενες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά: 6 (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019)

«Θα είναι ένας αγώνας χωρίς περιθώριο λάθους. Θέλω να κυνηγήσω το Ολυμπιακό εισιτήριο μέσω του σύνθετου ατομικού, που είναι και ο μεγαλύτερος στόχος μου, παράλληλα με την είσοδο στον τελικό του σύνθετου ατομικού, αλλά και τον τελικό στο μονόζυγο ενδεχομένως. Στην πράξη θα δούμε πόσο δύσκολη είναι η Ολυμπιακή πρόκριση. Τίποτε δεν είναι απίθανο και θα πάω να διεκδικήσω την τελευταία ευκαιρία μου. Όση εμπειρία κι αν διαθέτω ως αθλητής, είναι μειονέκτημα που πηγαίνουμε στο προ-Ολυμπιακό χωρίς αγώνες προετοιμασίας πίσω μας. Θα ήταν καλύτερο για όλους μας εάν είχαμε δοκιμάσει τα νέα προγράμματα σε αγωνιστικές συνθήκες. Σε τρία από τα έξι όργανα, σε μονόζυγο, κρίκους και πλάγιο ίππο, έχω αναβαθμίσει τα προγράμματά μου και πλέον έχουν αυξημένους συντελεστές δυσκολίας, για να πετύχουμε και υψηλότερες βαθμολογίες με τις κατάλληλες εκτελέσεις. Ειδικά στο μονόζυγο, η αρχική αξία έχει ανέβει στο 5,800 για να μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποια διάκριση και μπορεί να φτάσει μέχρι και 6,000 εφόσον αποφασίσουμε να προσθέσουμε άλλη μία άσκηση». 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΡΑΝΙΤΗΣ
Ημ. γέννησης: 08.03.1996 / Προηγούμενες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά: 1 (2019)

«Έπειτα από τόσες ακυρώσεις διοργανώσεων λόγω της πανδημίας, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα καταφέρουμε να συμμετάσχουμε σε έναν αγώνα. Ήμουν στο γκρουπ αθλητών που έμεινε εκτός προπονήσεων για αρκετό διάστημα και κάναμε κούρσα με τον χρόνο για να επανέλθουμε έγκαιρα και να προλάβουμε να φορμαριστούμε. Παρότι είχα κάποιες ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα, τις ξεπέρασα και νιώθω έτοιμος για τον αγώνα. Θα εκτελέσω στο έδαφος το πρόγραμμά μου με συντελεστή δυσκολίας 5,700, έχοντας στόχο να συνεχίσω από εκεί που είχα μείνει με την τελευταία εμφάνισή μου, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2019, στο οποίο τα είχα πάει πολύ καλά. Και κατόπιν, ενόψει των επόμενων διοργανώσεων, θέλω να επανέλθω όσο πιο δυνατός μπορώ στο σύνθετο ατομικό, το οποίο είναι και το σημαντικότερο για μένα ως αθλητή».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ημ. γέννησης: 14.02.1992 / Προηγούμενες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά: 2 (2013, 2017)

«Στόχος μου είναι να παρουσιάσω το καλύτερο πρόγραμμα που μπορώ στη δεδομένη χρονική στιγμή. Μείναμε εκτός προπονήσεων από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο λόγω λοκντάουν και μετά ήταν δύσκολο να φορμαριστούμε τόσο γρήγορα. Δεν βρίσκομαι ακόμα στο 100%, ωστόσο είμαι αισιόδοξος για το μέλλον και θεωρώ ότι θα φτάσω εκεί όπου αξίζω και μπορώ. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσω στη Βασιλεία έχει αρχική αξία 6,000 και είναι παρόμοιο με εκείνο που είχα εκτελέσει στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό του 2017, όταν βγήκα 6ος στον τελικό των κρίκων, αλλά τώρα έχει κάποιες διαφορετικές ασκήσεις και διαφορετική ροή».

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ημ. γέννησης: 08.11.1993 / Προηγούμενες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά: 1 (2019)

«Είναι η δεύτερη συμμετοχή μου σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών. Το 2019 στην Πολωνία είχα αγγίξει την πρόκριση στον τελικό του εδάφους και αυτή τη φορά θα προσπαθήσω να πάω ακόμα καλύτερα. Έχω ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με αρχική αξία 5,800. Ένας μικροτραυματισμός στο χέρι με ταλαιπώρησε λίγο τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν θα με εμποδίσει να αγωνιστώ και να κυνηγήσω το καλύτερο. Έκανα άλλωστε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσω σ’ αυτό το σημείο ετοιμότητας, μέσα στον περιορισμένο χρόνο που είχαμε».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑΝΤΑΛΙΔΗΣ
Ημ. γέννησης: 20.02.1997 / Προηγούμενες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά: 3 (2017, 2018, 2019)

«Έχω δουλέψει πάρα πολύ και στα έξι όργανα και χαίρομαι που επιτέλους επιστρέφουμε στους αγώνες έπειτα από ενάμιση χρόνο. Γνωρίζω ότι θα χρειαστεί μία πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό σε όλα τα όργανα, προκειμένου να έχουμε πιθανότητες για την Ολυμπιακή πρόκριση. Επιπλέον, στο έδαφος έχω τελειοποιήσει το πρόγραμμά μου, που έχει αρχική αξία 6,200. Δεν είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας, πράγμα που παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά θα αγωνιστούμε με αυτά που έχουμε. Σκέφτομαι θετικά, θα δώσω τον αγώνα μου και θα φανεί στην πράξη τι θα πετύχουμε».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!