Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης Κ23 που διεξάγεται στο Βουκουρέστι (Ρουμανία), θα έχει ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης που κέρδισε πριν από λίγο στον ημιτελικό τον Αζέρο Σαμπουχί Αμιρασλάνοφ.
του Σούλη Μέζου
mezos@sportsfeed.gr
Ο Κουγιουμτσίδης που αγωνίζεται στην κατηγορία των 79 κιλών της ελευθέρας πάλης, έφτασε μέχρι τον τελικό κυριαρχώντας απόλυτα σε όλους τους αγώνες του.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης (ανδρών και Κ23) ξεκίνησε από τα προημιτελικά την προσπάθεια του με αντίπαλο τον Ναρέκ Γκριγκοριάν από την Αρμενία επικράτησε 14-4 και με τεχνική υπεροχή μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων. Αρχικά προηγήθηκε 6-0 με τον Αρμένιο να μειώνει. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ο Κουγιουμτσίδης επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και έφτασε στην επιβλητική νίκη.
Στα ημιτελικά κόντρα στον Αμιρασλάνοφ που πέρσι ήταν τρίτος στο ευρωπαϊκό Κ20, ο Κουγιουμτσίδης επικράτησε 5-2 και θα διεκδικήσει αύριο το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο τον Γεωργιανό Βλαντιμέρι Γκαμκρελίντζε που είναι ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου.
Σήμερα αγωνίστηκε και η Δροσούλα Τζιανακοπούλου, στα ρεπεσάζ των 65 κιλών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντιμετώπισε την Γκεργκάνα Τοντόροβα Στογιάνοβα από τη Βουλγαρία και προσπάθησε να μπει σε τροχιά διεκδίκησης της νίκης για τον «μικρό» τελικό. Η Τζιανακοπούλου δεν κατάφερε να βρει το ρυθμό της και έτσι έμεινε εκτός διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου.