Εντυπωσιακή επιστροφή στη Γουχάν πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επικράτησε επί της Ντόνα Βέκιτς με 2-0 (6-4, 6-2) και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά WTA 1000.
Η Ελληνίδα τενίστρια, Νο35 της παγκόσμιας κατάταξης, επέστρεψε στη διοργάνωση έπειτα από οκτώ χρόνια και έδειξε από την πρεμιέρα πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Απέναντι στην Κροάτισσα, Νο36 στον κόσμο, η Σάκκαρη διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τις κρίσιμες στιγμές και πήρε το πρώτο σετ με 6-4.
Στο δεύτερο σετ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή της, περιόρισε τις επιλογές της αντιπάλου της και έφτασε με άνεση στο 6-2, εξασφαλίζοντας τη νίκη σε δύο σετ και την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.