Connect with us

ΤΕΝΙΣ

ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ 2026: Περίπατος Τσιτσιπάς στον 1ο γύρο

Published

on

Στην πρεμιέρα του στο Γουίμπλεντον 2026, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No87) πέρασε δια περιπάτου στο 2ο γύρο επικρατώντας 3-0 επί του Ουγκό Γκαστόν.

O Tσιτσιπάς χρειάστηκε μία ώρα και 31 λεπτά για να πάρει τα τρία σετ με 6-1, 6-4, 6-2 και περιμένει πλέον στο 2ο γύρο (πιθανώς) τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο 39χρονος Σέρβος αντιμετωπίζει τον Κινέζο Γίμπινγκ Γου (Νο102) και μάλλον δε θα έχει πρόβλημα.
Στην αναμέτρηση με τον Γκαστόν, ο Τσιτσιπάς φάνηκε απελευθερομένος στο παιχνίδι του (μετά την λήξη της συνεργασίας με τον πατέρα του) και ήταν καλύτερος από τον Γάλλο.
Με το σερβίς του να μην έχει απάντηση από τον Γκαστόν, παραχωρώντας μόλις έξι πόντους από το πρώτο (38/44) και εννέα από το δεύτερο, ο Τσιτσιπάς κρατούσε εύκολα το σερβίς του, ενώ πίεζε σε κάθε ευκαιρία το σερβίς του Γάλλου. 
Στο πρώτο σετ, ένα μπρέικ στην αρχή κι ένα στο τέλος (5-1) ήταν αρκετά για τον Τσιτσιπά για να το κατακτήσει σε μόλις 24 λεπτά. Με το ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο σετ, ο Έλληνας τενίστας βρήκε γρήγορο μπρέικ (1-0) το οποίο και κράτησε και με 6-4 έκανε το 2-0 δείχνοντας ότι δεν μπορεί να απειληθεί από τον Γκαστόν.
Στο τρίτο σετ κι αφού ο Γκαστόν προηγήθηκε με 1-0, ο Τσιτσιπάς πήρε τα επόμενα πέντε γκέιμ κάνοντας ακόμη δύο μπρέικ, για να κλείσει στη συνέχεια το παιχνίδι παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση. 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr