Connect with us

ΤΖΟΥΝΤΟ

Γκραν σλαμ Οσάκα: Η Σόνε την πρώτη θέση για τους Ολυμπιακούς

Published

on

Έπεσε η αυλαία στην Οσάκα με άλλη μία τρομερή εμφάνιση από την ομάδα της Ιαπωνίας, με την πρώτη κατοχυρωμένη θέση για το Τόκιο και με μία πολύ όμορφη κίνηση ευγενούς άμιλλας.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Την τρίτη και τελευταία μέρα 3/5 τίτλους πήγαν σε ιαπωνικά χέρια, οι κατηγορίες -78κ. και +78κ. γυναικών και η κατηγορία -100κ. των ανδρών. Η Γεωργία και η Ρωσία πήραν τους εναπομείναντες τίτλους στα -90κ. και στα +100κ. αντίστοιχα. Ο απολογισμός της Ιαπωνίας ήταν 3 χρυσά 2 αργυρά και 7 χάλκινα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στο σύνολο του πρωταθλήματος δεν υπήρχε κατηγορία στην οποία δεν πήρε μετάλλιο.

Η Μάμι Ουμέκι στα -78κ. ήταν αυτή που επικράτησε και πλέον έχει το προβάδισμα για τη θέση της κατηγορίας στο Τόκιο επί της αντιπάλου της Σόρι Χαμάντα. Στα +78κ είχαμε τη μοναδική παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2019 η οποία κέρδισε χρυσό και στο γκραν σλαμ της Οσάκα. Η επιτυχία αυτή της Ακίρα Σόνε της κατοχυρώνει σύμφωνα με τα κριτήρια που θέσπισε η ιαπωνική ομοσπονδία θέση για το Τόκιο και έτσι έγινε το πρώτο επίσημο όνομα στη λίστα των τζουντόκα που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς. Ο Μπέκα Γκβινιασβίλι από τη Γεωργία ήταν τελικά ο νικητής της ανταγωνιστικής κατηγορίας των -90κ. επιστρέφοντας έτσι σε νίκη γκραν σλαμ από το 2016. Ο 21χρονος Ρώσος Ινάλ Τασόεφ πήρε την πρώτη του μεγάλη νίκη σε γκραν σλαμ στην κατηγορία των +100κ. και έδειξε ότι θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια, αλλά και στο Τόκιο. Η πιο όμορφη στιγμή ήρθε όμως στο τέλος της αναμέτρησης του Ιάπωνα Ριουνοσούκε Χάγκα κόντρα στον Αζέρο Ελμάρ Γκασίμοφ. Ο πρώτος σημείωσε 80 δευτερόλεπτα πριν το τέλος βαζαάρι και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, οπότε όταν τελείωναν τα δευτερόλεπτα ο Γκασίμοφ αγκάλιασε τον παλιό του γνώριμο από το βάθρο του Ρίο και του έδωσε συγχαρητήρια για την κίνηση που του έδωσε τη νίκη. Ακολουθεί το σχετικό στιγμιότυπο:

Οι τέσσερις του βάθρου σε κάθε κατηγορία της τελευταία μέρας ήταν οι εξής:

-78κ. γυναικών
1. Μάμι Ουμέκι (Ιαπωνία)
2. Σόρι Χαμάντα (Ιαπωνία)
3. Μάο Ιζούμι (Ιαπωνία)
3. Φάνι Εστέλ Ποσβίτ (Γαλλία)

+78κ. γυναικών
1. Ακίρα Σόνε (Ιαπωνία)
2. Ινταλίς Ορτίζ (Κούβα)
3. Σάρα Ασαχίνα (Ιαπωνία)
3. Μπεατρίζ Σούζα (Βραζιλία)

-90κ. ανδρών
1. Μπέκα Γκβινιασβίλι (Γεωργία)
2. Νταβλάτ Μπομπόνοφ (Ουζμπεκιστάν)
3. Σοιτσίρο Μουκάι (Ιαπωνία)
3. Γκουάκ Ντονγκάν (Νότια Κορέα)

-100κ. ανδρών
1. Ριονουσούκε Χάγκα (Ιαπωνία)
2. Ελμάρ Γκασίμοφ (Αζερμπαϊτζάν)
3. Κεντάρο Ίιντα (Ιαπωνία)
3. Άαρον Γουλφ (Ιαπωνία)

+100κ. ανδρών
1. Ινάλ Τασόεφ (Ρωσία)
2. Χιόγκα Ότα (Ιαπωνία)
3. Κοκόρο Καγκεούρα (Ιαπωνία)
3. Αλισέρ Γιουσούποφ (Ουζμπεκιστάν)

Η τελική κατάταξη των χωρών ως προς τα μετάλλια είναι η εξής:

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/