Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Η απάντηση του ΣΕΓΑΣ για τους ΑμεΑ καλύπτει και τη συνδιοργανώτρια περιφέρεια Αττικής;

Published

on

Στους μέιτζορ μαραθωνίους σε όλο τον κόσμο, διεξάγεται αγώνας στην κατηγορία των τροχήλατων με την εκκίνηση να δίνεται πριν από τους δρομείς. Εκεί δεν υφίσταται αποκλεισμός και μάλιστα δίνονται και χρηματικά βραβεία. Στην Ελλάδα, ξεμπερδεύουμε τα πράγματα έχουν μείνει 10 χρόνια πίσω. Κυριολεκτικά.

Θέλοντας να απαντήσει η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ στην άρνηση συμμετοχής των τροχήλατων, έκανε τα πράγματα χειρότερα. Επίσημα δήλωσε αδυναμία να παρέχει ασφάλεια στους αθλητές και τις αθλήτριες που θέλουν να συμμετάσχουν με τροχήλατα. Δε θα διαφωνήσει κανείς πως δε γίνεται τα τροχήλατα να μπουν στον αγώνα μαζί με τους δρομείς. Ωστόσο, πουθενά στον κόσμο δε βάζουν τα τροχήλατα να αγωνιστούν ανάμεσα στους δρομείς. Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες ΑμεΑ με τροχήλατα, εκκινούν πριν από το μαραθώνιο των δρομέων. Το γνωρίζουν πολύ καλά στον ΣΕΓΑΣ ότι αυτή είναι η πρακτική, που όμως αυξάνει το κόστος (ελάχιστα) και το χρόνο που πρέπει να διεθέσουν κάποιοι.

Από την άλλη, συνδιοργανώτρια του αγώνα και χρηματοδότρια (εξ’ ολοκλήρου) είναι η περιφέρεια Αττικής. Ο περιφερειάρχης κύριος Πατούλης, συμφωνεί με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ ως συνδιοργανωτής;

Όσον αφορά τη διοίκηση της ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ και την πρόεδρο της Ιωάννα Καριοφύλλη καμία έκπληξη δεν προκάλεσε στους αθλητές ΑμεΑ η συναίνεση της να αποκλειστούν από τον αγώνα. Υπήρξε δημοτική σύμβουλος το 2014 στο δήμο της Νέας Σμύρνης υπεύθυνη στον τομέα αθλητισμού και τότε είχε βγάλει την απόφαση που φαίνεται και στην κεντρική φωτογραφία του κειμένου προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ
«Ο ΣΕΓΑΣ σε άριστη και διαχρονική συνεργασία με την Ομοσπονδία ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ εντάσσει και συνδιοργανώνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου για άτομα με αναπηρία στη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, σύμφωνα με την προκήρυξη που εκδίδει ο ΣΕΓΑΣ αναλαμβάνοντας όλο το κόστος για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Παράλληλα χωρίς καμία προϋπόθεση και τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας υποδέχεται εκατοντάδες δρομείς με αμαξίδια, καθώς και αθλητές με προβλήματα όρασης από όλο τον κόσμο.

Η μοναδική εξαίρεση που έχει από κοινού συμφωνηθεί από το 2012 με την ομοσπονδία όλων των αθλητών με αναπηρία (ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ), αφορά στην συμμετοχή μιας και μοναδικής κατηγορίας τροχήλατων αμαξιδίων που μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητες άνω των 30km, γεγονός που στην συγκεκριμένη διαδρομή καθιστά αδύνατη την λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας για όλους τους συμμετέχοντες δρομείς .

Όπου είναι τεχνικά δυνατό και οργανωτικά ασφαλές επιτρέπεται η συμμετοχή της παραπάνω ειδικής κατηγορίας όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την συμμετοχή και αυτής της ειδικής κατηγορίας στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας αλλά και στους αγώνες των 5 και 10χλμ. που διοργανώνονται παράλληλα με τον Μαραθώνιο όπου και περιμένουμε να τους υποδεχθούμε με χαρά.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή επιχείρημα δεν αφορά τον ΣΕΓΑΣ, την ομοσπονδία ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ και την ομαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου της Αθήνας».

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!